Grafikkort Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste grafikkort på markedet, når man skal ud og købe et nyt grafikkort. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte grafikkort. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, pris, ram størrelse, påkrævet strømforsyning, størrelse og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Nvidia GeForce RTX 2080 Ti

Nummer et på vores liste, er det her grafikkort, som Nvidia har produceret. Det er et grafikkort, som har nogle af de bedste funktioner, når det kommer til høj grafik, samt den bedste mulige spiloplevelse. Det er et af de grafikkort, som er det kraftigste på markedet, når det bliver sammenlignet med mange andre modeller. Prisen på et grafikkort, som det her er også, i den høje ende af skalaen. Det er også et af de grafikkort, som har flest ram, når det kommer til grafikkort på denne liste. Fordi det er et stærkt grafikkort, så kræver det også at, du køber en stærk strømforsyning, for at holde styrken på kortet oppe. Derudover skal dit kabinet, også have plads nok, når du skal montere et grafikkort som det her. Det er et grafikkort som har vundet, mange test under meget specifikke krav, blandt andet som det bedste 4k grafikkort.

[afp id=”706″]

Pris

Det kan godt være at, det her grafikkort koster ret meget, men det er med garanti pengene værd. Det er et af de bedste grafikkort, som der er på markedet, som har vundet mange præmier for sine funktioner. Hvis du skal købe et grafikkort, som det her fra Nvidia, så koster det 10.968 kr. hvilket er mange penge, som ikke alle har råd, til at købe lige med det samme.

Ram størrelse

Hvis du skal spille, nogle spil som kræver et stort grafikkort, så er det vigtigt at kigge på hvor mange ram det har. Det er nemlig afgørende, for om det kan trække, dine spil i højeste opløsning som overhovedet muligt. Nvidia GeForce RTX 2080 Ti, er udstyret med 11 gb ram, som er enormt hurtige, mens den også har 4352 CUDA kerner, hvilket indikere at det er enormt effektivt.

Påkrævet strømforsyning

Netop fordi det er et, grafikkort som er meget kraftigt, så kræver det ret meget strøm. Udover alt andet hardware, som kræver strøm i din computer, så kræver det her grafikkort at, du minimum har en strømforsyning, som er udstyret med minimum 650 Watt, som er den påkrævede strømforsyning.

Størrelse

Det her grafikkort har hele 3 blæsere, hvilket også betyder at, det er lidt længere end gennemsnittet. Disse 3 blæsere er nødvendige, fordi den har brug for, meget luft for at blive kølet ned. Med en længde på 32,7 centimeter, samt en dybde på 5,56 centimeter og en højde på 14 centimeter. Så skal du sørge for at, dit kabinet er stort nok, til at rumme et grafikkort som det her.

Ekstraudstyr

Det er SLI klart, så du kan koble 2 grafikkort sammen til 1 grafikkort, mens det har mulighed for at, have tilsluttet op til 4 skærme på samme tid.


Gigabyte GeForce GTX 1660

Der er noget til enhver smag, når det kommer til, disse 5 forskellige grafikkort på den her liste. Der er modeller som er store og kraftige, mens der også er, en model som denne som er mindre men stadig kraftig. Det er et kort, som er egnet til en mindre computer, hvor behovet for ekstrem høj grafik, ikke er nødvendigt at have. Det her grafikkort er et, af de grafikkort som koster mindst, det er faktisk den billigste på hele listen. Mens det også har, en ram størrelse som, er ganske fin til et normalt computerbrug. Netop på grund af størrelsen, så kræver dette grafikkort, en den mindre strøm, end hvad det største på listen kræver. Der er noget der hedder et cube kabinet, som er et meget lille kabinet, hvor det her grafikkort vil passe perfekt i, da det har nogle meget små mål.

[afp id=”708″]

Pris

Dette grafikkort er ikke bare billigt, men meget billigt at købe, for selv en studerende. Hvis budgettet ikke er stort, så er det her grafikkortet, som passer lige netop dig. Det koster nemlig kun en lille sum, som ligger på 1.808 kr. som er et lavt beløb, når man kigger på funktionerne som det har.

Ram størrelse

Kortet her har hele 6 gb GDDR5 ram, som er helt optimalt, når det kommer til casual gaming. Hvor de spil som, du spiller ikke kræver et grafikkort, som er helt ekstraordinært, samt koster en bondegård. Det kan let give dig, en høj FPS i spil som Fortnite, Counter-Strike samt mange andre spil.

Påkrævet strømforsyning

Der kræves ikke en strømforsyning, som er alt for stor, når dette grafikkort kræver strøm. Der kræves nemlig kun, en påkrævet strømforsyning som, er på små 450 Watt. Hvilket gør at dit årlige strømforbrug, ikke er særlig højt, samt betyder at den er billig i drift hvert år.

Størrelse

Gigabyte GeForce GTX 1660 er det mindste, grafikkort når man kigger på denne liste, hvilket gør at den kan passe ind, i det mindste kabinet på markedet. Det har en længde på kun 22,4 centimeter, en højde på 4 centimeter og en bredde på 12,1 centimeter. Det er et grafikkort, som har meget små mål, mens det fylder utrolig lidt.

Ekstraudstyr

På trods af at, det ikke fylder meget, er det stadig muligt at tilslutte 4 skærme. Det har 1 HDMI indgang, mens det også har 3 displayport indgange.


ASUS GeForce RTX 2070 SUPER ROG STRIX OC

Vil du gerne købe et grafikkort, som er meget kraftigt, men stadig ikke koster alt for meget. Så er det her modellen, måske det rigtige valg for, lige netop dig som søger, et kraftigt og effektivt grafikkort. Det er et kort som, har fået meget gode anmeldelser, af eksperterne men også af forbrugerne. Som har købt kortet og givet, en anmeldelse på det, efter de har anvendt det. Det har ikke en pris, som er alt for høj, når man kigger på hvor kraftigt det er. Mens det også har, et godt antal ram, integreret i kortet så du kan spille, store titler uden problemer i høj grafik. Det kræver dog også at, du har en stor strømforsyning, da det kræver en del strøm. Med 3 blæsere er det, også et grafikkort som er lidt længere, end hvad gennemsnittet er.

[afp id=”711″]

Pris

Kvalitet og pris går ofte hånd i hånd, det her kort er i meget høj kvalitet, dog er prisen faktisk ikke særlig høj. Det er ikke et grafikkort, som koster alt for mange penge at, købe hvis du gerne vil have et effektivt grafikkort, så koster et grafikkort, som det her kun 5.399 kr.

Ram størrelse

Når du skal spille, store titler som call of duty, Destiny 2, hvilket er få af de titler, som det her grafikkort let, kan spille i højeste grafik med høj opløsning. En af grundene til det, er at det har en ram størrelse, på hele 8 GB ram, mens det også har 2.560 CUDA kerner.

Påkrævet strømforsyning

Et kraftigt grafikkort kræver at, du har en god strømforsyning, som kan levere en del strøm. ASUS GeForce RTX 2070 SUPER ROG STRIX OC, har en påkrævet strømforsyning, som skal være på minimum 650 Watt. Alt over er også en god ide, fordi så kan du let, opgradere i fremtiden uden at, være bekymret for om din strømforsyning kan klare det.

Størrelse

Dette grafikkort er udstyret med, hele 3 blæsere samt en køler, som er meget innovativ. Det er en af de bedste kølere, som du kan få til et grafikkort, når man snakker luftkøling. Med en længde på 30 centimeter, en bredde på 13 centimeter og en højde på 5,4 centimeter. Så skal du sørge for at, der er plads til dit nyindkøbte grafikkort.

Ekstraudstyr

Det er muligt at tilslutte et VR headset, mens din skærm også er tilsluttet, det er desuden også muligt at, tilslutte op til 4 skærme på samme tid.


MSI GeForce RTX 2080 Gaming X Trio

Selvom dette grafikkort ikke, er placeret øverst på, den her liste så betyder det, ikke at det her grafikkort er dårligt. Fordi det er et grafikkort, som er ekstremt godt, samt kan spille alle store titler i højeste grafik uden problemer. Med den bedste software, samt en af de bedste, grafikkort kølere som der kan sidde, på et nyt grafikkort. Så skal der meget til at, få det her grafikkort, til at overophede under drift. Det er dog også et grafikkort, som har en lidt høj pris, men jo bedre et grafikkort er, jo mere koster det typisk. Det har de nyeste ram, når man snakker et grafikkort, hvilket gør at du får højere fps. Det kræver selvfølgelig også at, du køber en strømforsyning, som kan levere nok strøm til hele dit setup. Det er det største grafikkort, blandt disse 5 forskellige grafikkort, på denne liste.

[afp id=”712″]

Pris

Det her grafikkort har en pris, som er i den høje ende, men med garanti pengene værd. Du kan købe dette grafikkort, for kun 6.490 kr. som ikke er en høj pris, hvis man kigger på de funktioner som det har. Det er et af de, grafikkort som har de bedste funktioner, hvis man vil købe et grafikkort, som ikke koster en bondegård.

Ram størrelse

De bedste ram et grafikkort, kan have hedder GDDR6, som er de hurtigste og bedste ram. Udover at have de bedste ram, så har MSI GeForce RTX 2080 SUPER GAMING X TRIO, faktisk hele 8 gb af dem. Som sørger for at, kvaliteten af dine spil, ikke falder selvom du, vælger den bedste opløsning og højeste grafik.

Påkrævet strømforsyning

Et stort og kraftigt grafikkort, kræver at du har en stærk strømforsyning, det er derfor vigtigt at, kigge på hvor stor din nuværende strømforsyning er. Producenten af det her grafikkort, har valgt at sætte den, påkrævet strømforsyning til at, være på minimum 650 Watt, dog kan det være en god ide at, vælge en som er større end dette.

Størrelse

Det her er et meget langt grafikkort, hvilket også kan ses, når man kigger på målene. Det måler 32,8 centimeter i længden, har en bredde på 14 centimeter og en højde på kun 5,65 centimeter. Derudover kan den køre en opløsning, som ligger på hele 7680 x 4320.

Ekstraudstyr  

Der er RGB belysning i kortet, som giver dig det sidste, når man gerne vil have et computer setup som er meget flot.


Nvidia GeForce RTX 2060

Har du ikke ret mange penge at, købe et helt nyt grafikkort for, men heller ikke vil købe et brugt. Fordi man aldrig ved, hvad det er blevet brugt til, ved den tidligere ejer. Så kan en model, som den her måske, være et ideelt købt for dig, som ikke har et ret stort budget. Det her er et grafikkort, som er meget godt egnet, til at fungere under normale forhold, samt traditionelt gaming område. Det her er et grafikkort, som ikke koster ret meget, så de fleste kan finde råd til at købe den. En stor fordel ved at, købe det her grafikkort, er at den har mange ram i kortet. Det kræver selvfølgelig også, en strømforsyning som er kraftig, som giver en stor mængde strøm til selve kortet. Fordi den kun har 2 blæsere, så er det ikke noget stort grafikkort, hvilket også gør at den kan passe, ind i et mindre kabinet.

[afp id=”707″]

Pris

Med en pris på 3.457 kr. er det her, grafikkort et meget billig kort, som de fleste kan få råd til. Udover at være et billigt kort, så er det stadig et grafikkort, som er meget effektivt. Det giver dig en spiloplevelse, som er meget god i alle spil, den kan klare en høj opløsning i næsten alle titler.

Ram størrelse

Selvom det er et billigt grafikkort, så har det faktisk stadig, mange ram integreret i kortet. Det har faktisk, hele 8 gb ram, som er i den store ende, når det kommer til et grafikkort. Hvor et billigt kort, typisk har noget mindre ram, dette gør også at, det her grafikkort er super godt. 

Påkrævet strømforsyning

Nvidia GeForce RTX 2060 kræver ikke meget, for at blive holdt i drift, den påkrævede strømforsyning, skal nemlig kun være på minimum 550 Watt. Så hele din computer, kan blive holdt i gang, når du sidder og spiller computerspil. Det betyder at når, du skal bygge din egen pc, så koster den mindre, fordi strømforsyningen ikke behøver at, være alt for stor.

Størrelse

Det her grafikkort har som sagt, kun 2 blæsere monteret, hvilket betyder at den fylder mindre. Den har kun en længde på 28 centimeter, en højde på 4 centimeter og en bredde på 11 centimeter. Hvis du har et kabinet, som ikke er særlig stort, så passer det her grafikkort perfekt i dette.

Ekstraudstyr

Selvom det ikke er stort, så er det stadig muligt at, tilslutte op til 4 skærme på samme tid.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste grafikkort i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom pris, ram størrelse, påkrævet strømforsyning, størrelse, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige grafikkort når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse grafikkort, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige grafikkort og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.