Fritstående kogeplade Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste fritstående kogeplader på markedet, når man skal ud og købe en ny fritstående kogeplade. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte fritstående kogeplader. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, størrelse, pris, antal kogefelter og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


TRISTAR IK-6179

Hvis du som ung flytter hjemmefra, så er det ikke alle boliger, hvor der er et komfur eller plads til et. Derfor kan en attraktiv mulighed, være at købe et fritstående kogefelter, da det gør det meget lettere når du skal tilberede mad. Det skal dog siges, at det her er en induktions kogeplade, hvilket også betyder at dine gryder skal passe til dette. Kogepladerne opvarmes meget hurtigt, da effekten er rigtig høj, gør det også at den er god at tilberede mad på. Størrelsen er vigtig når du køber den, da du hurtigt kan komme til, at købe en gryde eller lignede der er for stor. Prisen er ikke alt for høj, så du kan købe en effektiv fritstående kogeplade, for en meget lav pris. Det er meget behjælpeligt når, du står og laver mad, at du ikke kun har en enkelt kogeplade.  

[afp id=”975″]

Effekt

Effekten er vigtig at kigge på, når det kommer til hvor hurtigt, din gryde opnår kogepunktet. Denne fritstående kogeplade har henholdsvis, mellem 1.400 og 2.000 Watt, når det kommer til effekten i på dette produkt. Denne gode effekt betyder, at du får en effektiv kogeplade, mens den også er billig i drift.

Antal kogefelter

Der sidder 2 forskellige kogefelter, på den her fritstående kogeplade, hvilket 2 meget effektive kogefelter. Det er desuden utrolig let, at betjene denne fritstående kogeplade, da den har et LCD display. Hvor du hurtigt kan få et overblik, over hvilket niveau TRISTAR IK-6179 står på, når du er ved at varme vand eller stege kød.

Størrelse

Der er som sagt, 2 forskellige kogefelter hvor, de også har forskellige mål. Derfor skal du også kigge, på de forskellige gryders mål, før du køber dem så du ved, at der er plads til at de kan bruges. Det ene kogefelt har en diameter, som er på 19 centimeter, mens det andet kogefelt, har en diameter på 24 centimeter.

Pris

Det skal selvfølgelig ikke, være dyrt at købe kvalitet, når du skal flytte hjemmefra. Eller du vil købe et fritstående kogeplade, til din campingvogn men ikke bare, vil nøjes med en lav kvalitet. Derfor er prisen kun på 699 kr. hvilket er en lav pris, selvom du er studerende og flytter i ungdomsbolig.

Ekstraudstyr

Der er en sikkerhedsglasplade, som gør den ekstra holdbar, mens der også er skridsikre fødder på den. Der er også timer funktion, hvor du kan indstille den, op til maksimalt 180 minutter.


CASO CS 2226 ProMenu 3500

Dette er nok den bedste, samt mest effektive fritstående kogeplade, du kan finde på den her liste. Den er ikke kun effektiv, men også enormt flot, at have stående hvor du end skal bruge den. Dette er et ideelt køb, hvis du flytter på kollegium, eller du har brug for en ny fritstående kogeplade til campingvognen, hvis den gamle er gået i stykker. Der er forskellige effekter, hvor den ene bliver, hurtigere varm end den anden da den er mere kraftfuld. Det er en fritstående kogeplade, der er enormt let at betjene, fordi den har touch display hvor du kan ændre temperaturen. Størrelsen på dette produkt, gør at den ikke fylder meget, selvom du skal have den med i bilen eller under armen. På trods af at, den er meget god og effektiv, skal det også siges at prisen er den højeste, når der sammenlignes med den her liste.

[afp id=”976″]

Effekt

Effekten er rigtig god, samt har den fået gode anmeldelser, om hvor hurtigt den bliver varm. Det er nemlig en god funktion, hvis den bliver hurtig varm og får tilberedt din mad, på kortere tid betyder det også at du bruger mindre strøm. Dette giver i sidste ende, en fritstående kogeplade der er billig i drift, mens den kun har en effekt som er på mellem 1500 og 2000 Watt.

Antal kogefelter

Der er 2 forskellige kogefelter, hvor den højre har en effekt på 2000 Watt, mens det kogefelt til venstre har en effekt på 1500 Watt. Derfor kan du vælge, mellem hvilket kogefelt du vil have, den højeste varme fra så du får tilberedt, dit mav hurtigst muligt. Derudover kan du vælge mellem, en temperatur på 60 grader, samt op til 240 grader.

Størrelse

Størrelsen er vigtig da den er afgørende, for hvor du kan sætte den henne, dog er CASO CS 2226 ProMenu 3500 ikke særlig stor. Den totale bredde er på 542 millimeter, mens den har en dybde på 357 millimeter, så vejer den også kun 4,9 kg. hvilket gør den let at flytte rundt på.

Pris

Det her er den fritstående kogeplade, som koster mest på hele vores liste, dog skal du ikke lade dette skræmme dig. Fordi du vil efter et køb, af den her fritstående kogeplade, ende ud med et kvalitets produkt der er enormt effektiv, for alt dette skal du betale en pris på 1.110 kr.

Ekstraudstyr

Med et touch display skal, du ikke bekymre dig om fedt pletter, ryger ind i elektronikken. Det gør den enormt let, at rengøre efter brug ved, at køre over glasset med en fugtig klud.


TEFAL Slim

Dette er den fritstående kogeplade, som fylder mindst samt gør, den let at tage med over alt. Det eneste du skal bruge, det er en stikkontakt så, du kan tilslutte den og påbegynde din madlavning. Denne utrolige smarte men stadig, meget funktionelle fritstående kogeplade, gør det meget lettere hvis du har meget travlt. Der er en høj og kraftig effekt, så betyder det dog ikke, at den koster mange penge i strøm hvert år. Som den eneste ulempe, der er at finde på denne fritstående kogeplade, det er det antal kogefelter som den er udstyret med. Det er den mindste fritstående kogeplade, der betyder at du let, kan putte den i din taske, da den fylder meget lidt i dit hjem. Det er ikke et dyrt produkt, det er en fordel hvis, du vil købe en fritstående kogeplade.

[afp id=”977″]

Effekt

Denne fritstående kogeplade har en høj effekt, der gør den særdeles effektiv, når du skal lave mad. Det er uanset om du vil koge vand, eller om du vil stege en bøf på en pande så kan du bruge den her fritstående kogeplade. Den er udstyret med, en effekt som ligger på 2100 Watt, der er rigtig højt men den er stadig, ikke dyr i drift når det gælder strøm.

Antal kogefelter

Som den eneste ulempe, er der kun 1 kogefelt, hvor du kan lave din mad på. Derfor kan du ikke både, koge kartofler mens du er ved at stege en bøf også. Det er en god ide, at kigge på før du køber den, hvilket behov du har for en fritstående kogeplade. Det enkelte kogefelt gør dog også, at den er rigtig god, som også har fået enormt gode anmeldelser af forbrugerne.

Størrelse

Fordi TEFAL Slim kun, er udstyret med et enkelt kogefelt, betyder det også at størrelsen ikke er særlig høj. Højden er på 34,8 centimeter, mens tykkelsen er på 8,4 centimeter og så er dybden på kun 44,2 centimeter. Derudover har den en vægt, som kun ligger på 2,65 kg. hvilket gør den meget let.

Pris

Næsten uanset din indkomst, vil du have råd til at, købe en fritstående kogeplade som TEFAL Slim. Den har en meget lav pris, som gør den meget attraktiv, for en studerende der skal til at flytte hjemmefra. Hvis du gerne vil, købe et kvalitets produkt som det her, skal du betale en lille pris på 479 kr.

Ekstraudstyr

Der er timer funktion, så du selv kan indstille den, til hvornår den skal slukke. Der er 6 indstillinger integreret, når du modtager denne fritstående kogeplade, dette gør det meget let for dig.


EMERIO HP-114482.1

Har du ikke råd, til at købe gryder og pander, der kan bruges på en induktionsplade. Så kan en traditionel fritstående kogeplade, være et oplagt valg når der, skal købes en fritstående kogeplade. Denne fritstående kogeplade fungerer, ligesom en helt normal kogeplade, hvor både gryde men også kogefeltet bliver varmt. Hvilket det ikke vil gøre, hvis det var en induktions kogeplade, men denne teknologi koster også mindre. Fordi det er en traditionel kogeplade, så har den heller ikke, brug for en høj effekt, hvilket også gør den billigere i strøm. Der er ikke kun et enkelt kogefelt, hvilket gør madlavningen lettere, fordi du kan tilberede mere end 1 ret ad gangen. Denne fritstående kogeplade har, en størrelse som gør at, den er let at putte i skabet når du er færdig, med at bruge den. Hvis du ikke har mange penge, at gøre godt med når du skal købe, en fritstående kogeplade så er dette valget for dig.

[afp id=”978″]

Effekt

Ved en normal fritstående kogefelt, hvor det ikke er induktion, er behovet for en høj effekt ikke nødvendig. Dette giver dig i sidste ende, en fritstående kogeplade der er billig i drift, fordi den har et lavere strømforbrug. Det tager dog også, længere tid at opnå en høj temperatur, når du laver mad på den. Den effekt som en model, som den her er udstyret med, kan komme helt op til 1500 Watt.

Antal kogefelter

Der er i alt 2 kogefelter, som kommer i matsort, du kan vælge mellem 5 forskellige temperaturer. Denne fritstående kogeplade, er ikke bare effektiv, det er også en vældig effektiv en af slagsen. Dette er en meget brugervenlig model, hvor der ikke er krævet, mere end et par minutter for at lære at bruge den.

Størrelse

Med en bredde på 470 millimeter, mens den også har en dybde på 270 millimeter, har den også kun en vægt på 3,42 kg. De forskellige kogefelter har en effekt, som er på 1500 Watt, mens det andet kogefelt har en effekt på 1000 Watt. Disse kogefelter har desuden en diameter, som er på 18,5 centimeter, samt en diameter på 15,5 centimeter.

Pris

EMERIO HP-114482.1 er en meget billig model, hvor alle kan finde råd, til at købe den. Når du vælger en fritstående kogeplade, som den her så koster, den en sum på 311 kr. Det er ikke nogen høj pris, hvis man kigger på de funktioner, samt hvor effektiv den er under drift.

Ekstraudstyr

Der er gummifødder i bunden, som sørger for at den forbliver på sin plads, når du står og laver mad.


Albaline Alba 2

Den sidste som er på denne liste, er ikke en fancy fritstående kogeplade, men faktisk bare en helt almindelig model. Det er ikke alle, som har et stort behov, når det kommer til en fritstående kogeplade. Derfor falder valget meget hurtigt, på en model som den her, fra producenten Albaline. Fordi denne fritstående kogeplade også, opvarmer dine gryder eller lignede, ved at både kogefelt og gryde bliver varm, så er effekten også i den lave ende. Det er en fritstående kogeplade, som har et helt normalt antal kogefelter, når det kommer til disse små kogeplader. Det er en mindre model, som også gør at størrelsen, ikke er særlig stor som desuden er en fordel. Hvis du skal købe, en fritstående kogeplade som denne, så koster den ikke mange penge. Designet er så simpelt som muligt, derfor er den også meget brugervenlig, da du kun skal dreje på 2 knapper.

[afp id=”979″]

Effekt

Alt efter hvilket kogefelt du vil bruge, så er effekten også forskellig, da den ene er stærkere end den anden model. Du kan vælge et kogefelt, som har en effekt, der er på 1000 Watt. Mens du også kan vælge, et kogefelt med en effekt, der ligger på 1500 Watt.

Antal kogefelter

Som der er nævnt tidligere, så er der 2 forskellige kogefelter, hvor du kan bruge den ene ad gangen, mens du også kan bruge begge på samme tid. Netop fordi der er 2 antal kogefelter, så kan du hurtigere få lavet din mad, hvis du fx er ved at lave spaghetti kødsovs, sammen med pasta ved siden af.

Størrelse

Størrelsen på Albaline Alba 2 er meget lille, så den fylder minimalt, hvis du ikke har et stort køkken. Det er en fordel, at den ikke er særlig stor, fordi hvis bordpladsen er lille, så kan den stadig let stå der. Denne model har en bredde på 45,5 centimeter, en dybde på 27,5 centimeter, mens den kun har en højde på 10,5 centimeter.

Pris

Albaline Alba 2 er et meget billigt alternativ, hvis du ikke har en kogeplade i forvejen, eller ønsker en ekstra kogeplade, til dit sommerhus eller til din campingvogn. En fordel ved netop den her model, det er nemlig prisen på den, den koster en sølle sum på 379 kr.

Ekstraudstyr

En sikkerhedsfunktion sørger for, at den ikke overopheder, mens den også står på skridsikre fødder.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste fritstående kogeplader i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, størrelse, pris, antal kogefelter, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige fritstående kogeplader når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse fritstående kogeplader, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige fritstående kogeplader og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.