Føntørrer test 2023– De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste føntørrer på markedet, når man skal ud og købe en ny føntørre. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte føntørrer. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, hastighedsindstillinger, pris, design og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Björn Axen AC 2000

Den er føntørre fra OBH Nordica, er en professionel føntørre som bliver anvendt, af de fleste frisører rundt omkring. Der er nogle forskellige funktioner, som du skal kigge på når du skal købe en ny føntørre, disse vil blive nævnt herunder. Denne føntørre har en rigtig fin effekt, som er høj men stadig ikke alt for høj, det er ikke altid nødvendigt med mange hastigheder. Den har en meget lav pris, som gør at de fleste kan finde råd til den, uden at skulle spare sammen i lang tid, derudover er den meget stilren i design.

Effekt

Fordi den kun har en effekt på 2.000 Watt, betyder det at den ikke er så dyr i strøm, men stadig er meget kraftfuld, så du hurtigt kan få helt tørt hår. Når du er i gang med at tørre dit hår, så anbefaler vi at du bruger noget olie før du går i gang, så du holder hårets naturlige styrke og ikke ødelægger det.

Hastighedsindstillinger

Björn Axen AC 2000 er udstyret med 2 forskellige hastigheder, hvor den ene er kraftig, imens den anden ikke er så kraftig. Derudover har den 3 forskellige varmeindstillinger, så du kan ændre styrken på hvor varm luften er, når du bruger den til at tørre dit hår.

Pris

Der er ingen der siger at høj kvalitet skal være dyrt, fordi den her model er faktisk billig, så selvom du er studerende kan finde råd til den. Den har en pris, som ligger på kun 378 kr. det er ikke ret mange penge, for en føntørrer som kan holde i mange år, selv med dagligt brug.

Design

Det her er en meget flot føntørrer, som er utrolig stilren i designet, så den både er flot at kigge på. Den er desuden også utrolig brugervenlig, det tager ikke mange sekunder at lære, hvordan du anvender den.

Ekstraudstyr

Der medfølger 2 mundstykker med i handlen, hvor den ene er meget effektiv til at tørre dit hår, så det bliver luftigt. 


Babyliss Pro Silence

Det her er en af de mest støjsvage føntørrer, som er på det danske marked, den larmer ikke ret meget når den er i brug. Hvilket er en kæmpe fordel, hvis du bruger den hver eneste dag, så du ikke skader din hørelse. Den har en stor og kraftfuld motor, der kan blæse rigtig meget luft, hvilket er på grund af den høje effekt. Hvis du har brug for en svag luft, så er dette produktet for dig, da den har mange forskellige hastighedsindstillinger. Derudover har den en meget lav pris, samt stilfuld og flot at kigge på, samt meget brugervenlig.

Effekt

Fordi det er en meget støjsvag føntørrer, så skulle man tro at den havde en svag motor, hvilket slet ikke er tilfældet med den her model. Den har en stor og kraftig motor, som også har en utrolig høj effekt, den har en motor der har en effekt på hele 2.200 Watt.

Hastighedsindstillinger

De fleste føntørrer har kun 3 hastighedsindstillinger, denne model har dobbelt så mange, fordi den har 6 forskellige hastighedsindstillinger. Så du kan vælge meget svag styrke, men også vælge en meget kraftig luftstyrke, alt efter hvilket behov du har.  

Pris

Hvis du ikke har et stort budget at købe en helt ny føntørrer for, men du stadig gerne vil have høj kvalitet, så skal du helt klart tage et ekstra kig på Babyliss Pro Silence. Den er utrolig billig at købe, du skal kun betale 336 kr. for den her føntørrer, hvilket er et lavt beløb for dette rigtige fine produkt.

Design

Kan du godt lide at have en effektiv men stadig flot føntørrer, så er det den her du skal købe, det er en sort føntørrer som er meget stilrent. Den har desuden et gummigreb, så du har bedre kontrol når du bruger den til håret.

Ekstraudstyr

Med i handlen medfølger der et 6 mm mundstykke, som sørger for at luften bliver koncentreret og stærkere.


Braun 7 HD730

Den her innovative føntørrer, som har en teknologi, som hedder Iontec-teknologi. Denne teknologi hjælper håret, med at bibeholde sin fugtighed, så det ikke tørrer ud eller bliver skadet. Den her føntørrer har en meget kraftfuld motor, der yder en rigtig høj effekt, imens den har de traditionelle hastighedsindstillinger. Det er desuden en af de billigste på den her liste, hvilket er en meget stor fordel for hjem med et mindre budget, det er en føntørrer som er designet så den er lidt tung, hvilket godt kan være en ulempe.

Effekt

Det her er en føntørrer fra Braun, som har en meget kraftig motor, der yder hele 2.200 Watt. Det sikrer at du hurtigt kan få dit hår tørret, i stedet for at du skal vente i lang tid, på at det tørrer af sig selv. Så du kan roligt brug en føntørrer, som den her da du på kort tid, vil have noget hår som er helt tørt og du kan style det.

Hastighedsindstillinger

Braun 7 HD730 er udstyret, med de traditionelle hastighedsindstillinger, som man typisk ser ved de forskellige føntørrer på markedet. Hvor der er en kraftig styrke, imens der også er en svag styrke, derudover kan du vælge imellem 3 forskellige varmeindstillinger.

Pris

Den her føntørrer kan alle finde råd til, den er utrolig billig, men dette betyder ikke at den er dårlig. Det er en meget effektiv føntørrer, som er uundværlig i travl dagligdag, den koster 289 kr. 

Design

Den er produceret i nogle flotte og stærke materialer, dette kan dog også være en af grundene, til at den måske er en tung føntørrer at flytte rundt på. Den bliver leveret i farverne sort med streger af grå, imens den også er brugervenlig, den har en iontec-teknologi så du ikke skader håret ligeså meget som man normalt ville gøre.

Ekstraudstyr

Der medfølger et stort mundstykke, så du kan style dit hår lige præcis som du gerne vil have det.


Braun 7 HD785

For at du ikke skal skade dit hår mere end nødvendigt, så har den her føntørrer en indbygget sensor, som aflæser temperaturen op til 600 gange i minuttet. Dette gøres for at holde en stabil temperatur, så den ikke bliver for varm eller for kold, på den måde skåner du håret så meget som muligt. Den har en kraftig effekt, som ikke bruger alt for meget strøm, imens den har nogle få hastighedsindstillinger og varmeindstillinger. Det er ikke nogen dyr føntørrer, hvilket betyder at den er egnet til alle forbrugere, fordi den har en meget lav pris. Designet så ergonomisk som muligt, selvom du bruger den i lang tid, så vil du ikke få ondt i håndleddet.

Effekt

Når du skal købe en ny føntørrer, så er det vigtigt at du kigger på effekten, før du køber den. Fordi ja det er vigtigt med en høj effekt, men den skal heller ikke, være alt for høj fordi så bruger du meget strøm. Derfor skal du finde en mellemgang, hvor denne model med en effekt på 2.200 Watt, egner sig specielt til et helt normalt hverdags forbrug.

Hastighedsindstillinger

Det kan variere hvor meget styrke, du har brug for når du skal føntørre dit hår, derfor kan den her føntørrer heldigvis indstilles. Den har 2 forskellige hastighedsindstillinger, hvor den ene er en svag styrke, mens den anden er en høj styrke. Derudover kan den indstilles, til 5 forskellige varmeindstillinger, så du ikke behøver køre fuld varme hver gang.  

Pris

Braun 7 HD785 er meget billig at købe, hvis du gerne vil ud og købe den, selvom du er på offentlig indkomst kan du finde råd til den. Den billigste du kan købe koster kun 384 kr. så du får en rigtig effektiv, men stadig billig føntørrer til en lav pris.

Design

Er en sort føntørrer som bliver produceret, i gode materialer som ikke går i stykker hvis du taber den, den ligner en traditionel føntørrer. Ved håndtaget sidder der 2 knapper, til at ændre hastighedsindstilling, imens der også er knap til at ændre varmeindstillingen.

Ekstraudstyr

Med i handlen er der to mundstykker, hvor den ene er et mundstykke, som er beregnet til at style håret, imens der også er et mundstykke til at få en mere koncentreret luftstyrke.


Philips DryCare Advanced HP8232

Vil du gerne ud og købe en ny føntørrer, men du ved ikke hvilken en du skal købe, men pengene er ikke så store. Derfor er der mange der tror, at man ikke kan få høj kvalitet, men det kan du faktisk, især hvis du køber den her model. Den har en rigtig god effekt, som de fleste eksperttestere mene er den rigtige effekt, det er en af de få på listen som har mange forskellige hastighedsindstillinger. Det er den billigste føntørrer på den her liste, du vil ikke få højere kvalitet for mindre penge, den har desuden også et unikt design som skiller sig meget ud. Ekspert testere og forbrugerne har givet den gode anmeldelser, især når man sammenligner den med, at den har en utrolig lav pris.

Effekt

De fleste eksperter mener at den rigtige effekt, som en føntørrer skal have, er cirka 2.200 Watt. Det har Philips også tænkt på, da de designede den her model, den har nemlig de helt rigtige 2.200 Watt. Eksperterne mener at effekten på 2.200 Watt, er den rigtige fordi det betyder, at den ikke bruger for meget strøm, men stadig er meget kraftfuld.

Hastighedsindstillinger

Philips DryCare Advanced HP8232 har 6 forskellige hastighedsindstillinger, så du kan vælge præcis har behov for, derudover har den også 6 forskellige varmeindstillinger. Så du også kan vælge imellem kold luft, eller fuld styrke på den varme luft.

Pris

Fordi det er den billigste model på listen, betyder det at du ikke skal betale ret meget, hvis du har lyst til at købe denne model. Philips DryCare Advanced HP8232 koster 205 kr. som virkelig ikke er mange penge, for sådan et meget fint produkt.

Design

Som den første model der ikke er sort, den kommer i en flot hvid farve, imens den har en stribe lakeret i en helt anden farve på siden. Du ændrer på hastigheden ved håndtaget, enten ved at trykke knappen op eller ned, du kan se hvilken hastighed du bruger ved at den viser et lille tal.

Ekstraudstyr

For at du kan style dit hår, behøver du ikke købe noget udstyr ved siden af, der er nemlig volumendiffuser og 14 mm styling-mundstykke med når du køber den.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste føntørrer i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, hastighedsindstillinger, pris, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige føntørrer når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse føntørrer, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige føntørrer og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.