Find det behagelige sommertøj frem til dine børn

Det er snart sommer. Derfor kigges der nærmere på, hvordan du på bedst mulige vis klæder dit barn på. Sommeren kalder nemlig på masser af leg udenfor. Dit barn skal derfor have noget sommertøj på, der både ser godt ud, er varmt nok og som er rigtig godt at lege i.

Praktisk fodtøj

Der bliver løbet rigtig mange kilometer på en sommerdag. Solen skinner, og der kan leges i haven til helt ud på sen aften. Det er derfor rigtig vigtigt, at dit barn har noget praktisk fodtøj. Drop de fine sandaler med blomster på, hvis de gnaver. Glem klipklapperne, hvis dit barn løber og falder i dem. Køb i stedet et på luftige sko, som dit barn kan løbe langt i. Et par børnesko, der kan bruges hele sommeren. Eller køb et par sandaler, der sidder rigtig godt fast på foden. Hellere et par sko, dit barn kan løbe stærkt i, end et par sko, dit barn falder i.

Varmt tøj

Solen skinner. Himlen er blå. Det blæser med en let brise. Sommerens vejr indbyder i den grad til at putte dit barn i en let sommerkjole eller et par shorts og en T-shirt. Men det danske vejr kan sagtens snyde. Blå himmel er ikke nødvendigvis ensbetydende med en høj temperatur. Så sørg for at klæde dit barn på til, hvad du føler, og ikke, hvad du ser.

Sommeren har dejlig lange lyse aftener. Du skal derfor være opmærksom på temperaturskiftet, der sker om aftenen. Temperaturen kan nemlig hurtigt falde med 10 grader i løbet af en sen sommeraften. Hvis dit barn er glad og render rundt og hygger sig, vil han eller hun helt sikker ikke lægge mærke til, at de fryser. Du må altså have en ekstra trøje eller bukser liggende klar.