Energivenlig Vaskemaskine Test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste energivenlige vaskemaskiner på markedet, når man skal ud og købe en ny energivenlig vaskemaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte energivenlige vaskemaskiner. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


LG F4J6VN0W

Trænger din gamle vaskemaskine, til en opgradering eller vil du, bare gerne købe en helt ny fordi du flytter hjemmefra. Så skal du helt klart, tage et ekstra kig på en vaskemaskine, som den her fra LG der er en super god vaskemaskine. Denne vaskemaskine har fået, rigtig gode anmeldelser af, både eksperter men også af forbrugerne der har købt den. Den har den bedste mulige energiklasse, der slet ikke kan blive højere, hvilket giver en god indikation af hvor lavt strømforbruget det er. Når du skal centrifugere dit tøj, så er det vigtigt at, du kigger på hvor mange omdrejninger i minuttet den kan tage. Dette er den model, som er på den her liste med, den største kapacitet blandt disse 5. Hvilket gør den særdeles velegnet, til en større familie der ofte, har meget vasketøj i en travl hverdag. Det er uundgåeligt at en vaskemaskine, den ikke larmer når den bliver brugt, især når den er ved at centrifugere dit tøj.

Energiklasse

Den motor som sidder, i den her vaskemaskine er en fantastisk motor, der bruger meget lidt strøm under drift. Den har fået en vurdering, under meget specifikke krav, hvor den har scoret karakteren A+++. Det er den højeste karakter muligt, årligt bruger den kun 160 kWh i strøm, hvilket gør det til en billig vaskemaskine.

Centrifugering

Når din vaskemaskine centrifugere, så svinger den tromlen meget hurtigt rundt, for at tvine så meget vand ud som muligt. Hvor tøjet skal have så lav, en restfugtighed som overhovedet muligt, hvor den her vaskemaskine efterlader tøjet med en lav restfugtighed, fordi den kan centrifugere med 1.400 omdrejninger i minuttet.

Kapacitet

Der er en meget høj kapacitet, ved denne vaskemaskine når du fylder i den, den egner sig let til en stor familie. LG F4J6VN0W har en kapacitet, der er på hele 9 kg, hvilket er en af de højeste på hele den her liste, over disse 5 forskellige energivenlige vaskemaskiner. Den egner sig til en familie, som har børn der ofte får beskidt tøj, så det skal vaskes.

Lydniveau

En vaskemaskine centrifugere med mange omdrejninger i minuttet, hvilket afgiver et højt lydniveau, hvilket er meget normalt for en vaskemaskine. Når den vasker ved normal hastighed, har den et lydniveau på 53 dB, mens den centrifugere har den et lydniveau på 74 dB hvilket godt kan høres i hjemmet.

Ekstraudstyr

Den har en ekstrafunktion der tillader, dig at tilføje tøj hvis du havde glemt at putte, det i maskinen da du startede den.


LG F4J5QN4W

Hvis du går meget op i miljøet, fordi du gerne vil have at, der ikke skal udledes for meget co2. Eller fordi du godt kan, lide at være god mod miljøet, fordi det sparer dig for en masse penge. Så er det her en vaskemaskine, der er et let valg at tage, når du skal købe en helt ny vaskemaskine. Den har en enormt effektiv energiklasse, der sikrer dig et meget lavt strømforbrug, hvilket gør den her model til en meget billig vaskemaskine under drift. Den kan selvfølgelig tvinge, så meget vandt ud af dit vasketøj, hvilket gør den til en meget god vaskemaskine at have i dit hjem. Kapaciteten er også rigtig god, måske ikke ideel til en stor familie, men stadig en enorm fin kapacitet. Det er ikke en vaskemaskine, der larmer særlig meget under brug, den kan dog godt høres når den centrifugere hvilket alle vaskemaskine kan.

Energiklasse

Hvis du virkelig gerne, vil købe en vaskemaskine der er billig i drift, så er det her den rigtige vaskemaskine at vælge. Den har selvfølgelig den helt rigtige energiklasse, fordi energiklassen på denne vaskemaskine hedder A+++. Derudover bruger den meget lidt strøm, faktisk bruger den kun 121 kWh om året i strøm.

Centrifugering

Denne vaskemaskine kan centrifugere, med rigtig mange omdrejninger, hvert eneste minut den er ved at centrifugere. Hvilket giver dig mulighed, for at dit tøj hurtigere bliver tørt, når du skal tørre det i din tørretumbler. Hvor den her model, kan centrifugere med op til 1.400 omdrejninger i minuttet, der er dog mulighed for at vælge et mindre antal.

Kapacitet

Det er ikke den model, der har den største kapacitet, blandt disse 5 forskellige energivenlige vaskemaskiner. Det er dog stadig, en vaskemaskine der er ideel, til et par eller en enkelt person. Den har nemlig kun, en kapacitet der er på 7 kg, hvilket godt kunne være højere.

Lydniveau

Lydniveauet er er meget normalt, for en vaskemaskine når den centrifugere, samt når den vasker dit tøj på almindeligvis. Det er ikke til at undgå, at din vaskemaskine ikke kan høres, når den centrifugere dit tøj. Når LG F4J5QN4W er ved at vaske dit tøj, så har den et lydniveau der er på 55 dB, men når den centrifugere så er det på 73 dB.

Ekstraudstyr

Den har en funktion, der hedder NFC hvilket giver dig mulighed, for at downloade nye vaskeprogrammer til maskinen. Det er en kæmpe fordel, hvis du ikke har et program, som du lige står og mangler.


BOSCH WAT2849SSN

Producenten af den her vaskemaskine, det er en kæmpe stor producent, af forskellige former for hårde hvidevarer. Hvor du er garanteret en høj kvalitet, af en meget kraftig vaskemaskine, der uden problemer vil kunne holde i mange år. Selv for en vaskemaskine, der er i kraftig materialer, så koster denne vaskemaskine ikke ret mange penge, fordi den har kun en pris på 6.299 kr. Det er en vaskemaskine, der har en kraftig energiklasse, der gør den meget billig i drift, fordi den har et lavt strømforbrug hvert år. Den kan centrifugere med mange omdrejninger, hvert eneste minut så dit tøj, bliver meget hurtigere tørt i tørretumbleren. Kapaciteten er meget høj, hvilket betyder at du kan vaske, større mængder tøj ad gangen med den her vaskemaskine. En rigtig god funktion, den her vaskemaskine har det er lydniveauet, det er meget lavt så den er effektiv med relativ lydløs. Det her er en vaskemaskine, der har nogle kraftige funktioner, du vil blive meget glad for.

Energiklasse

Selvfølgelig har den her vaskemaskine, den bedste mulige energiklasse, hvilket siger sig selv at den så har et utrolig lavt strømforbrug. Den bedste energiklasse, den hedder A+++ som den her model har, mens den kun bruger 152 kWh om året i strøm som gør at, den er en meget billig vaskemaskine i drift.

Centrifugering

Med op til 1.400 omdrejninger i minuttet, som du frit kan vælge mellem, før du starter din vaskemaskine. Så har dit tøj en restfugtighed, der er meget lav, hvilket betyder at dit tøj tørrer meget hurtigere i tørretumbleren. De 1.400 omdrejninger er den maksimale hastighed, som du kan vælge på BOSCH WAT2849SSN.

Kapacitet

Der er en meget høj kapacitet, hvilket stort set alle potentielle kunder, gerne vil have på en vaskemaskine. Derfor er den her vaskemaskine, også udstyret med en stor tromle, der giver mulighed for at vaske op til 9 kg tøj ad gangen. Det er en rigtig høj kapacitet, der uden problemer vil kunne, servicere størstedelen af kunderne der køber den.

Lydniveau

En vaskemaskine vil altid, have et lydniveau der vil kunne høres, hvilket er helt umuligt ikke at kunne gøre. Det kan dog godt, gøres så lavt som muligt, hvilket det også er ved den her vaskemaskine. Når den ”bare” vasker dit tøj, så er lydniveauet på omkring 49 dB, mens den under centrifugering er på 75 dB.

Ekstraudstyr

Der sidder en patenteret tromle, i den her vaskemaskine, hvilket skåner dit tøj meget bedre end en helt normal tromle.


BOSCH WAN2828ISN iQ300

Går du efter en billig vaskemaskine, men stadig gerne vil have, en vaskemaskine der har nogle stærke funktioner. Så er denne vaskemaskine, måske noget lige for dig, da den har nogle stærke funktioner, men den kan købes til en skarp pris. Den her vaskemaskine er en model, der vil være tilfredsstillende for, størstedelen af mange familier med et gennemsnitligt antal familiemedlemmer. Denne vaskemaskine har selvfølgelig, en energiklasse der er helt i top, så du køber et produkt der er billig at holde kørende i drift. Med et højt antal omdrejninger i minuttet, så er det en vaskemaskine som, kan centrifugere med et højt antal omdrejninger hvert minut. Denne model fra Bosch, den er udstyret med en god kapacitet, når det gælder hvilken kapacitet maskinen har. Når det gælder lydniveauet, så er det ikke ret højt, dog kan den let høres når den er ved at centrifugere. Med et vandforbrug på 9.900 liter om året, så bruger den ikke mange liter, selv når den bliver brugt rigtig meget.

Energiklasse

Selv om den her vaskemaskine, den årligt bruger omkring 176 kWh i strøm, så er det stadig et meget lavt strømforbrug. Den har nemlig en rigtig god energiklasse, der hedder A+++ hvilket, faktisk er den bedste mulige. Det kan ikke blive højere, så den er god mod miljøet, hvorimod den også er skånsom mod din pengepung.

Centrifugering

Med et gennemsnitligt antal omdrejninger, så skiller den her model, sig slet ikke ud fra mængden af vaskemaskiner. Du har flere forskellige muligheder, for at vælge hvilket antal omdrejninger, din vaskemaskine skal centrifugere med. Men det højeste antal omdrejninger, som BOSCH WAN2828ISN iQ300 kan centrifugere med, det ligger på 1.400 omdrejninger i minuttet.

Kapacitet

Der sidder en mellem stor kapacitet, på den her vaskemaskine, hvilket giver dig mulighed for at vaske meget tøj ad gangen. Den her model har en kapacitet, der er på 8 kg, hvilket ikke er for lavt, men passer til en gennemsnitlig familie. Så der ikke kommer til, at mangle plads i jeres nye vaskemaskine, når i skal vaske tøj.

Lydniveau

Når der skal kigges, på hvilket lydniveau en vaskemaskine har, så bliver den målt på det højeste lydniveau. Både mens den vasker dit tøj, på helt normalvis men også, når den centrifugere dit tøj. Når den centrifugere dit tøj, så er lydniveau på 76 dB, mens den er på 55 dB ved helt normal vask.

Ekstraudstyr

Det er muligt for den her vaskemaskine, at rense sig selv, ved at vælge rense programmet til den.


ZANUSSI ZWF71660W

Hvis du har meget travlt, så har den her vaskemaskine, der er fra Zanussi det helt rigtige vaskeprogram for dig. Det tager nemlig kun, 30 minutter fra start til slut, hvilket gør det lettere at komme ud ad døren når du har travlt. Den her vaskemaskine, har en utrolig lav pris, så de fleste kan finde råd til at købe den, da den kun koster 4.699 kr. Energiklassen er også helt i toppen, så den er god mod din pengepung, men også mod miljøet, da den bruger utrolig lidt strøm. Det er den vaskemaskine, der kan centrifugere med det største, antal omdrejninger i minuttet, så den efterlader tøjet med en lav restfugtighed. Den har dog ikke den, største kapacitet når det gælder, disse 5 forskellige energivenlige vaskemaskiner, dog er den stadig rigtig fin til et par. Det er ikke en larmende vaskemaskine, dog kan den godt høres under drift, hvilket er en sikkerhed ved alle modeller af vaskemaskiner.

Energiklasse

Hvis pengene er meget små, så er det her en vaskemaskine, som er en perfekt mulighed for dig. Den er meget billig at købe, især når man kigger på funktioner, hvor den også er rigtig billig i drift. Den har en energiklasse, der er på A+++, mens den kun bruger 171 kWh i strømforbrug, målt efter et bestemt antal vaske om året.

Centrifugering

Dette er den vaskemaskine, blandt hele den her liste, der kan centrifugere med det største antal i minuttet. Det giver dig en meget højere, restfugtighed når maskinen er færdig, med at vaske dit tøj. Du kan vælge op til hele 1.600 omdrejninger, hvert eneste minut, hvis det er ønsket.

Kapacitet

Den har dog ikke den største kapacitet, fordi det er kun på 7 kg, hvilket ikke er en mulighed for en stor familie. Men hvis i er et par, eller du bor alene så, vil ZANUSSI ZWF71660W være den helt perfekte mulighed. Fordi så vil du let, kunne vaske tøj for husstanden uden at, der opstår problemer med kapaciteten.

Lydniveau

Selvom den kan centrifugere med rigtig mange omdrejninger, så larmer den ikke specielt meget, når den rammer det største antal. På sit højeste lydniveau, så har den her vaskemaskine et lydniveau på 78 dB, mens den under vask har et lydniveau på 58 dB.

Ekstraudstyr

Fordi den er rigtig billig, så er der ikke mange ekstra funktioner med, hvilket heller ikke altid er nødvendigt da det ofte ”bare” er en bonus.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste energivenlige vaskemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige energivenlige vaskemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse energivenlige vaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige energivenlige vaskemaskiner og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.