Energivenlig Ovn Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste energivenlige ovne på markedet, når man skal ud og købe en ny energivenlig ovn. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte energivenlige ovne. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, ovnkapacitet, størrelse, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


SIEMENS HB672GCS2S iQ700

Siemens er en producent, af mange forskellige former for køkkenudstyr, samt hårde hvidevarer til hjemmet. Disse produkter er altid i, højeste kvalitet samt meget holdbare produkter, der fungerer til perfektion hver eneste gang. Hvor den her energivenlige ovn, er en klar vinder, når der skal købes en ny energivenlig ovn. Den har en meget god energiklasse, der sørger for at strømforbruget, det er helt i bund så den er billig i drift. Den har en meget god ovnkapacitet, så du kan tilberede flere forskellige retter, på samme tid før det kniber med ovnkapacitet. Da det er en indbygningsovn, skal du sikre dig at målene i den udskæring, passer ellers kan det let blive et problem. En ovn koster typisk nogle penge, men du vil spare penge i strøm, på den lange bane derfor, vil den kunne spare sig selv ind igen.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
9.699,00 9.699,00 Til Butikken
9.699,00 9.699,00 Til Butikken

Energiklasse

Det er bare så vigtigt, at når du kigger på en ny ovn at, den har en rigtig god energiklasse. Fordi det er altafgørende for, hvor dyr den er i drift, når det gælder strømforbruget. Den her model har en, energiklasse der er på A+, mens den kun bruger 0,69 kWh strøm ved varmluft, samt et strømforbrug på 0,87 kWh ved konventionel varme.

Ovnkapacitet

Med en rimelig høj ovnkapacitet, køber du ikke bare en almindelig ovn, men en rigtig effektiv ovn til et stort forbrug. Den har måske en ovnkapacitet, der ikke er den største når, der skal kigges på den her liste, dog er en ovnkapacitet på 71 liter stadig rigtig god.

Størrelse

Du skal kigge nøje efter, størrelsen på det produkt du køber, hvis du har en ovn i dit køkken allerede. Fordi hvis den nye model, passer ind kan du lynhurtigt skifte, den gamle ud med den her nye ovn. Den her model har en størrelse, hvor højden er 595 millimeter, dybde på 548 millimeter og så er bredden 594 millimeter.

Pris

Det er en skarp pris, som SIEMENS HB672GCS2S iQ700 har, det kan dog godt virke som en høj pris. Men det er med garanti, en ovn som du vil blive, super tilfreds med at have købt. En ovn som den her fra Siemens, koster omkring 9.799 kr. at købe, hvor du får rigtig meget ovn for dine penge.

Ekstraudstyr

Der medfølger et stegetermometer, samt en softclose funktion, så den ikke smækker i når du lukker den.


GORENJE BCS747S34X

Hvis du så Masterchef i 2019, så har du med sikkerhed, set den her model af en energivenlig ovn. Det er nemlig den officielle Masterchef ovn, der blev brug i 2019, fordi det er en helt enormt god indbygningsovn. Hvis du kender til at, have en helt almindelig indbygningsovn, så kender du til problemet med at rengøre den. Det vil du aldrig skulle opleve, med den her energivenlige ovn, da den har pyrolyse rengøring så du kun skal tørre af med en klud. Den har en energiklasse, der er i den høje ende, så du slipper for et højt strømforbrug, hvilket alle potentielle kunder vil foretrække. Derudover har den, en meget høj ovnkapacitet der sikrer, dig masser af plads til at lave mad. De mål som den her indbygningsovn, den er produceret i, skal bare passe når du køber den til dit nye køkken. Det kan hurtigt virke som et højt beløb, når du kigger på prisen på en ny indbygningsovn, dog vil prisen på den her ovn ikke være for høj mens den er meget skarp.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
8.269,00 8.269,00 Til Butikken
8.269,00 8.269,00 Til Butikken

Energiklasse

Det her er en ovn, som Gorenje har produceret så den, ikke bruger for meget strøm når den bliver brugt hver eneste dag. Med en høj energiklasse, hvor den har fået karakteren A+, så bruger den så lidt strøm som muligt. Ved almindelig varme bruger en ovn, som den her 0,94 kWh mens den, ved varmluft bruger 0,70 kWh.

Ovnkapacitet

Den her ovn har måske, en ovnkapacitet der ”kun” er 2 liter højere, end hvad den forrige har. Det er dog en betydelig forskel, når det gælder antallet af person, der gerne vil bruge den. Fordi de 2 liter, betyder at den her ovn den, er egnet til en større familie med et stort behov, fordi den har nemlig en ovnkapacitet på 73 liter.

Størrelse

Når GORENJE BCS747S34X skal sættes på plads, så skal du sørge for, at det hul den skal sidde i har nogle bestemte mål. Du skal sørge for at højden, den ligger på 595 millimeter, mens dybden ligger på 546 millimeter og sidst men ikke mindst så er bredden 595 millimeter.

Pris

Det behøver ikke være dyrt, når du skal købe en ny ovn, hvilket den her model er et godt bevis på. Den er nemlig ikke alt for dyr, hvor det betyder at, du kan købe en ovn som den her for kun 8.269 kr. Det er en pris, der er meget attraktiv for de fleste kunder, hvis de vil købe et produkt i meget høj kvalitet.

Ekstraudstyr

Med en funktion hvor du kan rengøre, den med et dampprogram der ikke, bruger for meget strøm, fordi dampen går i dybden og fjerner pletter mere effektivt.


ASKO OCS8664A

Hvis du går efter udseende, samt så funktionel en ovn som muligt, så skal du tage et ekstra kig på en ovn som den her. Det er en ovn som, passer helt perfekt ind, i en større husstand med en større familie. Den har en funktion, der rengøre den sig selv, når du sætter den til det program. Den har en af de højeste energiklasser, der hjælper dig med at sørge for et lavt strømforbrug, så du ikke bruger for mange penge på strøm. Det er en stor og rummelig ovn, der giver dig en meget god kapacitet, til en stor familie eller bare dig mange flere muligheder. Den fylder ikke særlig meget, når den her energivenlige ovn, skal monteres i dit køkken, hvilket er en kæmpe fordel. Nu kommer den første men også, den eneste ulempe ved den her ovn, det er nemlig prisen på den. Prisen er nemlig ret høj, hvilket godt kan være en begrænsning, på antallet af kunder som den tiltrækker.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
16.995,00 16.995,00 Til Butikken
16.995,00 16.995,00 Til Butikken

Energiklasse

Denne ovn fra ASKO er en rigtig god ovn, der har en god energiklasse, som betyder at den er billig i drift. Ved at den er billig i drift, i forhold til en ældre model, det er at den sparer sig selv ind efter en længere periode. Derfor er det en fordel, at vælge en ovn der har en energiklasse på A+, hvor den også kun bruger 0,94 kWh ved almindelig varme, mens den bruger 0,70 kWh ved varmluft.

Ovnkapacitet

Ovnen her har en gennemsnitlig ovnkapacitet, hvor den passer ind, hos stort set alle hjem i Danmark. Hvor der er en mellemstor familie, der har brug for en helt ny ovn, enten fordi køkkenet skal opgraderes, eller i er ved at bygge et nyt køkken. Så har den her model, en ovnkapacitet der er på 72 liter.

Størrelse

Målene du skal kigge på, når du køber en ovn som ASKO OCS8664A, så kig meget nøje på størrelsen. Hvor en ovn som den her, den har en dybde på 546 millimeter, en bredder der er på 595 millimeter mens højden er 597 millimeter. Det er en rimelig gennemsnitlig størrelse, der gør at den passer ind, hvor de fleste indbyggede ovne normalt sidder.

Pris

Den første og eneste ulempe, denne ovn muligvis har, det er prisen på produktet. Det her er en ovn, der har den højeste pris, når det gælder hele den her liste. Det er dog stadig en ovn, der er alle pengene værd, når den skal købes, endda selv om den har en pris på 16.995 kr.

Ekstraudstyr

Med et stegetermometer kan du, opnå den helt rigtige temperatur på dit kød, på den måde kan du få det tilberedt på præcis den måde du godt kan lide det.


AEG BPB331021M

Hvis du vil købe, en energivenlig ovn som, har nogle kraftige funktioner, men er til at komme i nærheden af når det gælder pris. Den her model skal du måske, tage et ekstra kig på, hvis budgettet ikke er alt for stort. Den er rigtig god at bage med, fordi den har en nogle større bageplader, der giver plads til større portioner. Med en gennemsnitlig energiklasse, samt et utrolig lavt strømforbrug, så bliver det ikke billigere at have en ovn end ved den her model. Med en god ovnkapacitet, behøver du slet ikke bekymre dig, når du skal lave mad om du har plads nok. Størrelsen er gennemsnitligt på størrelsen af den her ovn, så du ikke skal ændre, på hullet i dit køkken når du skal sætte den her model ind. En kæmpe fordel ved en model, som den her det er prisen på ovnen, det er en af de billigste du kan købe, når det gælder hele denne liste over 5 forskellige energivenlige ovne.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
4.999,00 4.999,00 Til Butikken
4.999,00 4.999,00 Til Butikken

Energiklasse

Det her er en billig ovn, der har nogle enormt gode funktioner, hvor energiklassen er en af dem. Den er nemlig udstyret, med en motor der bruger minimalt med strøm, uanset hvilket program du bruger. Den har en energiklasse der er på A+, hvor den bruger 0,69 kWh strøm ved varmluft, mens den også kun bruger 0,99 kWh strøm ved almindelig varme.

Ovnkapacitet

Denne indbyggede ovn har en kapacitet, der lægger på 72 liter, hvilket er helt gennemsnitligt. Der er dog en fordel, hvilket er at pladerne som, sidder i den er rigtig store. De bageplader som følger med, de er omkring 20% større end, hvad almindelige bageplader er.

Størrelse

Med nogle rigtig fine mål, så fylder AEG BPB331021M ikke, mere end hvad en helt almindelig ovn gør. Det er en ovn som, har en bredde på 594 millimeter, samt en højde der er på 594 millimeter og så har den en dybde på 568 millimeter. Det er ikke en tung ovn, fordi den vejer nemlig kun 31,4 kg.

Pris

Hvis det er sket pludseligt, at din ovn er gået i stykker, så kan det godt være mange penge der skal bruges. Når du skal købe en ny, hvis der ikke er sparet sammen til en ny, derfor kan en billig ovn være en god ide. Det betyder slet ikke at, du køber en ovn der er dårlig, fordi den her er rigtig god, det kan du købe for en pris på 3.699 kr.

Ekstraudstyr

Der er rigtig mange forskellige, former for ekstraudstyr med ved køb, af den her ovn. Hvor automatisk sluk er en af dem, mens lyset også tænder automatisk, når du åbner lågen.


BOSCH HBG672BB1S

Bosch er en meget kendt producent, af forskellige former for hårde hvidevarer, samt andre forskellige former for udstyr til dit køkken. Hvor den her model, selvfølgelig passer ind under disse kriterier, for at være i kraftige materialer og holdbare til næsten alt. Denne model har en god energiklasse, der ikke bruger for meget strøm, så dit elregning ikke. Selv om det ikke er den højeste ovnkapacitet, så er det stadig en ovn, som har en høj ovnkapacitet til dit køkken. Når det kommer til størrelsen, så har disse 5 forskellige energivenlige ovne, typisk den samme størrelse i mål, så det er en ovn du kan sætte ind med det samme. Selv for en ovn med de her funktioner, så er det faktisk ikke nogen dyr ovn at købe, så de fleste kan finde pengene til at købe den. Det er en god ovn at vælge, når der skal købes en ny model, enten fordi den gamle er gået i stykker eller der skal opgraderes.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
4.654,00 4.654,00 Til Butikken
4.998,00 4.998,00 Til Butikken

Energiklasse

Det her er en ovn, der nok er den model som, koster mindst når det gælder strømforbrug. Den har dog stadig, den samme energiklasse som de andre modeller, men den er utrolig billig i drift. Energiklassen hedder A+, hvor den bruger 0,69 kWh ved varmluft, mens den bruger 0,87 kWh ved varmluft.

Ovnkapacitet

Ovnen her har en mindre kapacitet, der ligger på omkring 71 liter, hvilket ikke lyder som meget. Men det er dog stadig, en ovnkapacitet der er nok, til en helt almindelig familie på 4-5 medlemmer. Hvor der stadig vil, være plads tilovers når en familie, er ved at anvende den til madlavning eller bagning.

Størrelse

Når det gælder størrelsen, så er den her ovn ikke større end, hvad andre modeller har i mål. Det betyder at højden er 595 millimeter, mens dybden er 548 millimeter og så har den en bredde på 594 millimeter. Det er en ovn, de fleste mænd vil kunne løfte på plads, fordi den vejer kun 37,7 kg.

Pris

Hvis du ikke har, noget alt for stort et budget, så er den her model et ekstra kig værd. Den er rigtig billig at købe, især hvis det sker pludseligt, at din gamle ovn er gået i stykker. BOSCH HBG672BB1S er en billig ovn, der med en pris på 4.654 kr. gør den til den billigste model på denne liste.

Ekstraudstyr

Der er softclose funktion, hvilket gør det lettere at lukke den, fordi den ikke smækker i og risikere at gå i stykker, mens den også kan rense sig selv med pyrolyse.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste energivenlige ovne i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, ovnkapacitet, størrelse, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige energivenlige ovne når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse energivenlige ovne, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige energivenlige ovne og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.