Energivenlig Opvaskemaskine Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste energivenlige opvaskemaskiner på markedet, når man skal ud og købe en ny opvaskemaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte energivenlige opvaskemaskiner. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, vandforbrug, pris, tørreevne, antal kuverter. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


SIEMENS SN436S05IS

Når denne liste bliver lavet, så er det fordi energiforbruget, har en stor betydning for os og forbrugerne. Ved en opvaskemaskine som, den her fra Siemens, betyder det også at den meget billig under drift. Men det betyder dog ikke, at det er nogen dårlig opvaskemaskine, fordi det er en rigtig god opvaskemaskine. Den har fået rigtig gode anmeldelser, af både forbrugere men også af eksperterne, som har testet den under meget specifikke krav. Det er også en af grunden, til at den er på førstepladsen, endda på trods af at listen er tilfældig når det, gælder hvilken model der er bedst. Den har den bedste mulige energiklasse, så den bruger meget lidt strøm, selv når den bliver brugt flere gange om dagen. Vandforbruget er i den meget lave ende, så du ikke kommer til at bruge, særlige meget vand mens din service stadig bliver meget rent. Tørreevnen kan ikke få nogen bedre karakter, end hvad denne model er udstyret med, derfor kan du efter meget kort tid tømme din opvaskemaskine. Der er plads til rigtig mange kuverter, så du på ingen måde kommer, til at mangle plads når du skal bruge din opvaskemaskine.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
3.499,00 3.499,00 Til Butikken
5.099,00 5.099,00 Til Butikken

Energiklasse

Med den bedste energiklasse, som overhovedet muligt at have, så er den her opvaskemaskine meget billig i drift. Den bruger nemlig minimalt strøm, hvilket er en kæmpe fordel, hvis du bruger den rigtig meget. Eller bare godt kan lide, at have en opvaskemaskine, der ikke koster ret mange penge i strøm. Den her opvaskemaskine har, en energiklasse der er på A+++, mens den kun bruger 234 kWh om året i strøm.

Vandforbrug

Det er vigtigt at du kigger på, hvilket vandforbrug din helt nye opvaskemaskine har, fordi det kan hurtigt løbe op i mange kroner. Det kommer du ikke til, at opleve med den her opvaskemaskine, fordi den bruger ikke ret meget vand om året. SIEMENS SN436S05IS har kun et vandforbrug, som er på 2.660 liter om året, efter et bestemt antal vaske når den blev testet.

Tørreevne

Det her er en helt fantastisk opvaskemaskine, alle kriterierne er rigtig gode, der er ikke en finger at sætte på det her produkt. Bare her ved tørreevnen, har den en karakter i tørreevne, som slet ikke kan blive bedre. Den har nemlig modtaget den bedste karakter, der er på A hvilket, betyder det er meget tørt efter kort tid.

Kuverter

Når man kigger på de andre specifikke krav, som denne opvaskemaskine har, skulle man tro at der ikke kan være flere gode ting. Frygt ej fordi det er der, den har plads til rigtig mange kuverter, hvilket betyder den kapacitet som maskinen har plads til. Hvor den her opvaskemaskine, faktisk har en kapacitet til, op til 13 kuverter på samme tid.

Ekstraudstyr

Med udskudt start funktion, samt Aquastop kan du selv vælge, når maskinen skal starte, samt sker der ikke vandskade hvis uheldet skulle være ude.


CANDY CDPN2D360PW

Hvis du er på udkig, efter en opvaskemaskine, som ikke kun er god men også er meget billig. Så skal du bestemt, tage et ekstra kig på, en model som denne fra producenten Candy. Det er en effektiv opvaskemaskine, der er rigtig god under drift, hvor den gør indholdet rent til perfektion hver eneste gang. Med et lavt lydniveau, der kun er på 47 dB, så er det heller ikke en opvaskemaskine, som larmer særlig meget under brug. Derudover fylder den ikke, ret meget når den skal sættes på plads. Den har en af de højeste energiklasser, hvilket sørger for at holde strømniveauet nede, hvilket også betyder at den er billig i strømforbrug. Det er vigtigt at du køber, en opvaskemaskine der ikke bruger, alt for meget vand selv om den bliver brugt rigtig meget. Tørreevnen er også meget vigtig, fordi det er afgørende for om, du skal stå og tørre efter med et viskestykke eller du kan, sætte det på plads efter meget kort tid. Den har en rigtig god kapacitet, så du ikke oplever pladsmangel når, den skal fyldes efter aftensmaden, eller hvis du skal vaske gryder op i den.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
2.495,00 2.495,00 Til Butikken
2.519,00 2.519,00 Til Butikken

Energiklasse

Med en god energiklasse, kan du være sikker på at, du ikke får en strømregning der er alt for høj. Det er en funktion størstedelen, af antallet af kunder, foretrækker når der skal købes en helt ny opvaskemaskine. Denne opvaskemaskine fra Candy, har en energiklasse der ligger på A++, hvilket er lige under den bedste energiklasse den kan have, årligt bruger den 262 kWh i strøm om året.

Vandforbrug

Derudover bruger den heller ikke, ret meget vand når du anvender, den rigtig mange gange om året. Hvert år efter et, bestemt antal anvendelser bruger, den her opvaskemaskine kun 2.7220 liter vand. Det er ikke et alt for højt forbrug, så du slipper for en alt for stor vandregning, når den kommer ind ad døren, så er den ikke ret høj eller dyr at betale.

Tørreevne

Når din service skal tørres, så er det bare meget vigtigt, at du ikke behøver at stå og tørre efter. På den måde sparer, du en masse tid når, din opvaskemaskine er færdig med at rengøre dine tallerkener eller glas. CANDY CDPN2D360PW har en tørreevne, som har fået en karakter der er helt i top, faktisk kan den ikke blive bedre, fordi den karakter hedder A.

Kuverter

Med en kapacitet på hele 13 kuverter, kommer du ikke til at mangle plads, til rigtig mange gafler, knive, glas eller tallerkener. Der er også mulighed, for at vaske store gryder eller lignede op, hvis du ikke gider stå og vaske det i hånden. Der er mulighed for at, vælge mellem 9 forskellige programmer, når den skal startes.

Ekstraudstyr

Der medfølger selvfølgelig en ledning, mens du også kan vælge, at opvaskemaskinen skal starte efter du er taget på arbejde.


BOSCH SMV68MD02E Serie 6

Hvis design er et must for dig, når du skal ud og købe, en splinterny opvaskemaskine så er den her model, måske en god mulighed at kigge på. Fordi den har faktisk har, mange ekstra funktioner som gør din hverdag lettere. Den gør din hverdag en lille smule lettere, mens den selvfølgelig også har udseendet med sig, da designet er meget stilrent. Når din opvaskemaskine er færdig, med at rengøre indholdet, så afgiver den et lydsignal som gør dig opmærksom på dette. Bosch er en meget velkendt producent, hvilket betyder at den her model, også har en skarp energiklasse med et lavt strømforbrug. Vandforbruget er gennemsnitligt når det kommer, til disse energivenlige opvaskemaskine, det betyder faktisk at det vandforbrug er rigtig lavt. Tørreevnen er selvfølgelig en af de bedste, du skal kigge meget nøjagtigt efter tørreevnen, det har en betydning for hvor tørt din service er efter brug. Det er den opvaskemaskine på denne liste, der har den største kapacitet, til det største antal kuverter.  

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.999,00 4.999,00 Til Butikken
4.999,00 4.999,00 Til Butikken

Energiklasse

Der sidder en meget energivenlig motor, i den her maskine hvilket sikrer dig, at du har en god energiklasse samt et lavt strømforbrug. Energiklassen er på A++, hvilket betyder at du ikke skal bruge meget strøm, hver gang du anvender den her opvaskemaskine fra Bosch. Årligt har denne opvaskemaskine, et energiforbrug der ligger på 266 kWh om året i strøm. Det er et utrolig lavt strømforbrug, for en opvaskemaskine men det er også en garanti, når det gælder en energivenlig opvaskemaskine.

Vandforbrug

Det er utrolig vigtigt at, du køber en opvaskemaskine som ikke bruger, alt for meget vand når den bliver brugt. BOSCH SMV68MD02E Serie 6 har ikke, et vandforbrug der er særlig højt, hvilket gør det utrolig bekvemt for dig at bruge den flere gange om dagen. Vandforbruget er en fordel at kigge på, før du vælger at købe, din nye opvaskemaskine, fordi det har stor betydning for din årlige regning for vand.

Tørreevne

Tørreevnen er meget vigtig når, du skal købe en opvaskemaskine, fordi en god tørreevne har en betydning. For hvor meget du skal, tørre din opvaske af efter maskinen, er færdig med at vaske. BOSCH SMV68MD02E Serie 6, er udstyret med den bedste tørreevne, der har karakteren A. Det kan ikke blive bedre, det er en rigtig god funktion.

Kuverter

Som den model med den allerstørste kapacitet, egner den sig til en større familie, på omkring 5-7 medlemmer uden problemer. Derfor kan en større familie, let købe den her model, uden at være bekymret for om det overhovedet er nok for dem. Denne model af en opvaskemaskine, er udstyret med en kapacitet, på op til 14 kuverter på samme tid.

Ekstraudstyr

Bestikbakken sidder øverst, så der er plads til flere tallerkener, eller større gryder i maskinen. Samt udskudt start og AquaStop funktion.


CANDY CDP 2L949X

Den her opvaskemaskine fra Candy, er designet til de mindre hjem, fx en lejlighed hvor der ikke er særlig meget plads. Den er nemlig designet, til at være en smal opvaskemaskine, mens den stadig har en fin kapacitet til en mindre familie. Den er ideel til et mindre hjem, hvis du har mangel på plads, i dit køkken fordi lejligheder kan være mindre i fx København eller lignede. Det er aldrig sjovt at stå og vaske op i hånden, derfor er en opvaskemaskine det meget lette valg, men også det gode valg at tage. Selvom den ikke er særlig stor, så har den stadig en energiklasse, der er rigtig god for de fleste, der ikke vil bruge for mange penge på strøm. Selv om opvaskemaskinen måske, har et lavt vandforbrug, så har den måske stadig et lidt højt vandforbrug, når man kigger på størrelsen af maskinen. Når det gælder tørreevnen så er det ikke, en overraskelse at på den her opvaskemaskine, at den er særdeles god, fordi den har den bedste tørreevne mulig. Det er blevet nævnt at, den her opvaskemaskine er smal, hvilket også betyder en mindre kapacitet når den skal fyldes med et antal kuverter.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
0,00 0,00 Til Butikken
3.495,00 3.495,00 Til Butikken
3.495,00 3.495,00 Til Butikken

Energiklasse

Før du overhovedet køber, en opvaskemaskine så vil det være, en god ide at kigge på hvilke funktioner produktet har. Det betyder nemlig enormt meget, for om du bruger en maskine, der er god mod miljøet men også, om den er god mod din penge pung. Denne opvaskemaskine er billig at bruge, fordi den har en energiklasse, der er på A++ hvor den kun bruger 197 kWh om året i strøm.

Vandforbrug

Som der er blevet nævnt, er det jo en mindre model, når det gælder størrelsen på maskinen. Det betyder også at vandforbruget, ikke er ret højt hvert år, den er nemlig udstyret med et utrolig lavt vandforbrug. CANDY CDP 2L949X har et af, de laveste vandforbrug på, den her liste over disse 5 forskellige energivenlige opvaskemaskiner, med et årligt vandforbrug på 2.520 liter årligt.

Tørreevne

På trods af den mindre model, så har den stadig en tørreevne, der er en af de bedste overhovedet. Karakterskalaen på tørreevne går, fra A som er det bedste og, ned til G som er den dårligste tørreevne. I testen under meget specifikke krav, der har den her opvaskemaskine, den bedste tørreevne på A.

Kuverter

Fordi den passer perfekt, ind i en lejlighed eller i et sommerhus, så er det fordi den har en mindre kapacitet. Den her smalle fritstående opvaskemaskine, har en kapacitet på 9 kuverter, hvilket måske ikke er for højt. Men derfor er den også bedste egnet, til et mindre hjem, eller en lejlighed inde i en meget stor by.

Ekstraudstyr

Der er udskudt start, så den starter lige så snart du går ud ad døren, om aftenen eller om morgen for at tage på arbejde eller tage i skole.


CANDY CDP 2L949X

Den sidste rosin i pølseenden, det er den her rigtig effektive fritstående opvaskemaskine. Der bliver produceret af en troværdig producent, der går rigtig meget op i kvalitet, men også sørger for at den er effektiv. Det er en opvaskemaskine, der har et utrolig flot design, hvor man har tænkte på et retro design af en gammeldags opvaskemaskine. Den har selvfølgelig en energiklasse, der er rigtig god og meget høj, hvor det betyder at den ikke koster ret mange penge når strømregningen kommer ind ad døren. Det er den opvaskemaskine, der har det laveste vandforbrug for en opvaskemaskine, hvilket gør at den bruger minimalt med vand hvert år. Tørreevnen er vigtig når, det kommer til en opvaskemaskine, fordi den skal nemlig helst være så god som overhovedet muligt. Det er en meget flot opvaskemaskine, der også har en kapacitet der er høj, fordi der er plads til et stort antal kuverter i den.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
12.094,00 12.094,00 Til Butikken
12.094,00 12.094,00 Til Butikken

Energiklasse

Det er bare så vigtigt, at før du overhovedet vælger en opvaskemaskine, at du kigger på nogle meget specifikke ting. Hvor energiklassen skal være førsteprioritet, fordi det er meget vigtig, for dig selv når det gælder om hvor meget strøm din opvaskemaskine bruger. Med et strømforbrug på 232 kWh årligt, har den en energiklasse, der er på A+++.

Vandforbrug

Den næste prioritet du skal holde øje med, det er hvilket vandforbrug din opvaskemaskine har, fordi nogle opvaskemaskiner bruger nemlig rigtig meget vand. Hvor denne model har et vandforbrug, der er i den helt lave ende, fordi den bruger ikke ret meget vand hver gang den er i brug. Årligt er vandforbruget på 2.520 liter, hvilket er det laveste på den her liste.

Tørreevne

SMEG LVFABBL2 har en tørreevne, der ikke er at sætte en finger på, fordi det er selvfølgelig den bedste mulige. Karakteren som den har fået, det er en tørreevne med karakteren A, som slet ikke kan blive bedre. Hvis du køber en opvaskemaskine, med en tørreevne med den her karakter, så kan du efter kort tid sætte det på plads når din opvaskemaskine er færdig.

Kuverter

Der er plads til et gennemsnitligt antal kuverter, hvilket passer ind i et helt normalt hjem, hvor det er en mindre familie med 2 voksne og et par børn. Denne opvaskemaskine har en kapacitet, til omkring 13 kuverter, hvor den har mulighed for at have store gryder, samt store skåle inde i maskinen.

Ekstraudstyr

Der er bestikbakke øverst i maskinen, hvilket giver dig mere frihed, når det gælder skufferne fordi, du ikke er begrænset af en bakke der står midt inde i maskinen.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste energivenlige opvaskemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, vandforbrug, tørreevne, antal kuverter, pris og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige energivenlige opvaskemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse energivenlige opvaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige energivenlige opvaskemaskiner. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.