Energivenlig Emhætte Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste energivenlige emhætter på markedet, når man skal ud og købe en ny energivenlig emhætte. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte energivenlige emhætter. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, suge styrke, lydniveau, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


SIEMENS LF97BCP50

Hvis du er ved at bygge nyt hus, eller du bare er ved at, renovere dit køkken skal der selvfølgelig købes en ny emhætte. Her er det vigtigt at, du kigger på hvilken model, du gerne vil købe. Fordi der skal købes kvalitet, hvor den helst skal være energivenlig, fordi du sparer meget strøm på den måde. Den her emhætte har en effekt, der er enormt lav, så du bruger minimalt med strøm hvert år. Sugestyrken er i den høje ende, så alt damp eller røg, lynhurtigt bliver suget ud af dit køkken. Lydniveauet kan godt virke lidt højt, men det er ikke et lydniveau, som du vil blive forstyrret af fordi den er stadig, meget lydsvag når den kører på fuld styrke. Prisen er rigtig skarp, hvor du ikke skal bruge, alt for mange penge for at købe, et produkt der er i rigtig høj kvalitet.

[afp id=” 1149″]

Effekt

Energiklassen som denne energivenlige emhætte, den er udstyret med, den er på A hvilket er rigtig højt. Derudover bruger den minimalt, med strøm når den står og kører, hvilket den ofte gør hver eneste dag. Derfor er det vigtigt, du kigger efter en emhætte, der har en meget lav effekt. Det årlige energiforbrug ligger på, kun 32 kWh hvert år i strøm.

Suge styrke

SIEMENS LF97BCP50 er en meget kraftig emhætte, der både er billig i strøm, men også rigtig energivenlig. På grund af den høje suge styrke, undgår du at der ophober, sig damp fra ovnen eller mens du er ved at stege en bøf. Suge styrken er på 727 kubikmeter, hver time den kører på fuld styrke.

Lydniveau

Selv hvis du anvender, den her energivenlige emhætte, på fuld styrke så er lydniveauet stadig rigtig lavt. Når den er på det højeste, så er lydniveauet på 54 dB, mens den på sit laveste kun er på 45 dB. Det er en del lavere, end hvad en helt almindelig samtale, mellem to voksne mennesker er, når det bliver målt i lydniveau.

Pris

SIEMENS LF97BCP50 har en skarp pris, som de fleste vil, kunne finde råd til når dit køkken skal renoveres. Det er en god fordel, hvis pengene ikke er alt for store, men du stadig gerne vil købe god kvalitet. Prisen på denne meget gode emhætte, den er på 5.798 kr. der er lav, når man kigger på kvaliteterne som den har.

Ekstraudstyr

Den har automatisk eftersug, der kører i 6 minutter, mens den også kan bruges til recirkulation.


THERMEX Vertical 2 80cm

Alt efter hvilket design dit køkken har, eller det design du vælger, når du skal bygge nyt køkken. Så passer den her emhætte fra THERMEX, med ret stor garanti, ind i det design uden problemer. Det er en ideel emhætte, der er meget energivenlig, til næsten hvilket som helst hjem i Danmark. Det er en emhætte som, er en af de billigste emhætter, på hele den her liste, over disse 5 meget energivenlige emhætter. Selv om den er udstyret, med en enormt god effekt, så er sugestyrken stadig rigtig høj, så du ikke går ned på kvaliteten af din emhætte. Når den anvendes på fuld styrke, så er lydniveauet en smule højt, det kan godt være en ulempe for nogle forbrugere. Kvaliteten er rigtig høj, mens prisen er rigtig lav, det er en funktion alle vil finde meget nyttig.

[afp id=” 1150″]

Effekt

Med en rigtig kraftig energiklasse, kommer du ikke til at, bruge særlig meget strøm når du bruger den rigtig meget. Energiklassen er på hele A+, hvilket er en af de bedste, energiklasser en emhætte kan have. Samt har den et energiforbrug, der er helt i bund, årligt bruger den kun 17 kWh om året i strøm. Det er den energivenlige emhætte, der har det laveste strømforbrug, så du bruger minimalt med penge på strøm, i hvert fald på det her produkt.

Suge styrke

Den har det rigtig lave energiforbrug, det betyder dog ikke at, den har nogen dårlig suge styrke. Fordi den har en suge styrke, der er helt i toppen, mens den bruger meget lidt strøm. Hver time den bliver brugt, kan den suge op til 630 kubikmeter luft ud, hvilket svarer til et rum på 63 kvadratmeter.

Lydniveau

Det eneste der muligvis, kan være en lille bitte ulempe, det er lydniveauet på fuld styrke. Det minimale lydniveau der måles, når du kørte på mindste sugestyrke, det er 43 dB. Mens det maksimale lydniveau, kan måles op til 64 dB, det kan godt virke ret højt.

Pris

Man siger ofte at kvalitet koster mange penge, det er denne model dog, et rigtig godt bevis på det modsatte. Fordi den er både i høje kvalitet, men stadig rigtig billig at købe, hvilket alle forbrugere vil syntes om. THERMEX Vertical 2 80cm koster, en lille sum der kun, er på 4.999 kr.

Ekstraudstyr

Der er glasskærm, mens den også kan anvendes, til recirkulation af luften inde i rummet.


MIELE DA3568s

Er du på udkig, efter en rigtig god all around emhætte, som både har en god energiklasse. Der også har en god suge styrke, der larmer minimalt under brug, ikke koster særlig mange penge. Så skal du helt klart, tage et ekstra kig på, en energivenlig emhætte som den her fra Miele. Denne model har en skarp energiklasse, der gør energiforbruget minimalt, fordi den har en rigtig lav effekt under brug. Sugestyrken er der heller ikke, noget at sige noget dårligt om, fordi den har en meget kraftig suge styrke ved højeste anvendelse. Lydniveauet er ikke noget højt, hvilket gør den til en stille, men stadig effektiv emhætte til dit hjem. Prisen er ret høj, det kan kun være eneste ulempe, ved at vælge denne model af en energivenlig emhætte, men du vil med sikkerhed være tilfreds med dit køb.

[afp id=” 1151″]

Effekt

Effekten er minimal i drift, hvilket i sidste ende, betyder et betydeligt mindre strømforbrug. Den er udstyret med, en af de bedste energiklasser på markedet, nemlig A++ som ikke kan blive højere. Derudover bruger den årligt, kun 25 kWh i strøm, hvilket næsten ikke kan blive lavere.

Suge styrke

Når du skal kigge, på en helt ny emhætte, så er sugestyrken vigtig. Man regner cirka ud fra at, den suge styrke din emhætte, skal have skal være 10 gange størrelse, end det rum den skal sidde. Hvor denne model med, en suge styrke på 635 kubikmeter, maksimalt kan være i et rum, der er på 63 kvadratmeter.

Lydniveau

Når den kører på mindste suge styrke, så har den et utroligt lavt lydniveau, der næsten ikke kan høres på 36 dB. Dog mens den er på fuld styrke, så vil du godt kunne høre den, da den har et lydniveau på 63 dB. Det er dog stadig, et rigtig fint lydniveau, som de fleste vil kunne holde til.

Pris

Når det kommer til prisen, så er MIELE DA3568s med garanti, alle pengene værd når den skal købes. Især hvis man går efter, en emhætte der både ser godt ud, men også er effektiv under svære forhold. En emhætte med alle disse funktioner, kan du købe for den lette sum af 10.395 kr.

Ekstraudstyr

Med et fedtfilter i metal, kan du putte den i opvaskemaskinen, når den trænger til at blive vasket. Så skal du ikke stå og skrubbe, når den er ved at være stoppet til.


SILVERLINE PE342-90SR 90cm

Hvis du går rigtig meget op i designet, af hvordan din nye emhætte, skal se ud når du har installeret den. Så skal du bestemt, tage et ekstra kig på, en emhætte som den her fra Silverline. Det er nemlig en af de flotteste, emhætter du kan købe, hvis den også skal være energivenlig på samme tid. Det er en meget effektiv emhætte, der har den modsatte effekt, når det gælder strømforbruget. Fordi den koster ikke, ret mange penge årligt, når det gælder det strømforbrug du bruger. Hvis du bruger den på fuld styrke, så er der ikke ret mange rum, som den ikke kan klare, fordi den uden problemer kan suge rigtig meget luft ud i timen. Lydniveauet kan godt se ud, som om det er ret højt, men det er altså ikke tilfældet med en energivenlig emhætte, som den her da den er rimelig lydsvag. Beløbet du skal betale, for at købe den her emhætte i meget høj og kraftig kvalitet, det er ikke noget særlig højt beløb.

[afp id=” 1152″]

Effekt

Det er vigtigt når det kommer, til den her liste at, de produkter der er på den, går ind under kriterierne energivenlig. Det betyder at, den ikke må bruger meget strøm, samt være god mod miljøet men også mod, din penge pung når strøm regningen kommer. Med en energiklasse på A, samt et årligt strømforbrug, der kun er på 40 kWh hvert år i strøm, så er den billig.

Suge styrke

Det kræver en kraftig motor, hvis du skal købe, en energivenlig emhætte der kan klare, store rum. Derfor er den interne motor, i SILVERLINE PE342-90SR 90cm meget god, den kan suge meget luft ud i timen. Når den rammer sin maksimale styrke, på et helt rent filter, kan den suge op til 621 kubikmeter ud i timen.

Lydniveau

Den kraftige motor har måske, en lille ulempe som er lydniveauet, det er måske en smule højt. Dog vil det ikke være, en ulempe i den store skala, fordi du oplever ikke at rummet bliver helt sodet til. Det maksimale lydniveau du vil opleve, det er på 65 dB, mens det mindste er 48 dB.

Pris

Når du skal købe, denne energivenlige emhætte så behøver du, ikke at spendere et kæmpe beløb for den. Prisen er 4.999 kr. det er en pris, der er til at overskue, enten fordi den gamle emhætte er gået i stykker, eller der bare er brug for en opgradering, eller en renovering af køkkenet.

Ekstraudstyr

Med touch-display er der ikke, nogle knapper hvor der kan ophobe, skidt så den er svær at rengøre.


MIELE DA3598s

Selv om den her model, måske er den sidste, der er på denne liste. Så betyder det slet ikke at, det er den dårligste blandt disse, 5 forskellige energivenlige emhætter. Fordi det er en, energivenlig emhætte der er rigtig god, faktisk er det måske, en af de bedste mulige på den her liste. Miele producere køkkenprodukter, som har en fantastisk energiklasse, hvilket den her selvfølgelig også har. Den har en kæmpe sugeevne, selv om den ikke, bruger særlig meget strøm, så skulle man næsten tro den var svag. På sit laveste har den, et lydniveau er er meget lavt, hvilket du faktisk næsten ikke vil, kunne høre mens du er ved at tilberede et måltid. Den er dog en smule dyr, når den skal købes, men det er dog også en energivenlig emhætte, der er særdeles holdbar i rigtig mange år.

[afp id=” 1153″]

Effekt

Når et produkt bliver målt, på energiklasse så bliver den målt, i strømforbrug samt hvor energivenlig den er. Ved disse test under, disse meget specifikke krav, har den her model scoret topkarakter. Den har energiklasse A++, samt et enormt lavt strømforbrug, der er på sølle 26 kWh om året i strøm.

Suge styrke

Med en suge styrke på, hele 635 kubikmeter i timen, vil du ikke opleve problemer med dårlig luft i dit køkken. Det gør den egnet til et rum, der maksimalt må have, en størrelse der er på 63 kvadratmeter, altså mindre ville være meget bedre. Men det er vigtigt at, kigge på sugestyrken før køb.

Lydniveau

Lydniveauet kan både være højt, men også være lavt, alt efter hvilket niveau du vælger. Når det er på sit højeste, ligger lydniveauet på 63 dB, mens den på sit laveste kun er på 36 dB. Der vil være en summen fra den, når den anvendes med fuld styrke, hvilket er en selvfølge.

Pris

Der er et ret højt prisskilt, på den her energivenlige emhætte, hvilket godt kan virke skræmmende. Der er dog en pris, der ligger på 17.995 kr. der er den emhætte, som koster flest penge. MIELE DA3598s er en dyr emhætte, men med sikkerhed alle, pengene værd at købe.

Ekstraudstyr

Det bliver ikke lettere, end at rengøre en emhætte, end ved den her model fordi den har Miele CleanCover.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste energivenlige emhætter i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, suge styrke, lydniveau, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige energivenlige emhætter når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse energivenlige emhætter, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige energivenlige emhætter. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.