Elcykel test 2024 – De 5 bedste kåret af eksperterne


Gazelle Orange C8 HMS

Det her er en topmoderne elcykel, som har det nyeste indenfor udstyr, den er desuden også blevet kåret som testvinder. I juli 2019 blev den kåret som testvinder, tænk.dk kårede den som testvinder igennem specifikke kriterier. Den her elcykel som er designet til damer, er udstyret med en stærk centermotor, som assistere dig alt efter hvor meget du træder i pedalerne. Den kan købes med 2 forskellige slags batterier, hvor det ene medfølger i handlen, imens det andet kan tilkøbes hvis det ønskes. Den er udstyret med elektronisk indvendige gear, som er meget innovative hvad angår præcision. Selvom den har mange fine funktioner, så koster den ikke særligt mange penge, i forhold til pris og funktioner.

Motor

Den her elcykel er udstyret med den nyeste Shimano STEPS E-6100 motor, som er en utrolig stærk og holdbar motor til en elcykel, dette er også en letvægts motor som gør at cyklen er let at håndtere. Den er desuden udstyret med en centermotor, som går i gang når du træder på pedalerne, alt efter hvor hårdt du træder, jo mere hjælper den dig på farten. Sidst men ikke mindst, så har den gå assistance, der hjælper dig med at trække cyklen med op til 6 kilometer i timen.  

Batteri

Hvis du vælger at købe den her elcykel, så følger der et Guld 418 Wh / 11,6 Ah batteri med i handlen, som er klassificeret rigtigt god. Det har en rækkevidde på 85 kilometer ved normal kørsel, imens det ved økonomisk kørsel, kan assistere dig helt op til 125 kilometer. Der kan tilkøbes en opgradering af batteriet der hedder Platin 500 Wh / 13,9 Ah, dette batteri har en ekstra lang rækkevidde, som ved normal kørsel har en rækkevidde på hele 100 kilometer på en fuld opladning.  

Gear

Gazelle Orange C8 HMS har den nyeste teknologi indenfor elektronisk gearskifte, som meget hurtigt og med stor præcision skifter gear, når du stopper så skifter den automatisk ned i gear. Det er desuden også muligt at skifte gear manuelt, hvis du finder dette nødvendigt, den har 8 forskellige gear, så du kan ændre gear i forhold til hvilket terræn du cykler på din elcykel i.

Pris

Selvom den er blevet kåret som testvinder, samt har de nyeste funktioner på markedet, så har den et lavt prisskilt. Hvis du skal ud og købe den, koster den faktisk kun 21.999 kr. for en elcykel af meget høj kvalitet, kan der næsten ikke findes en bedre pris.

Ekstraudstyr

Der medfølger både for og baglygter, støtteben, hydraulisk for og bagbremse.


Mustang Emotion herre elcykel med 7 gear

Denne elcykel er designet til mandlige brugere, som ikke nødvendigvis har kræfterne, til at cykle ligeså meget som de gjorde engang. En elcykel kan være meget behjælpelig, om det er til ældre mennesker, eller fordi du ikke har samme muskulatur på grund af en skade eller lignende. Den har en stor og kraftig frontmotor, hvor der ikke er behov for at træde hårdt, for at motoren hjælper dig med at komme op i fart. Batteriet har en lang rækkevidde, som gør at du ikke skal være bange for at løbe tør for strøm, dette er dog let at få et overblik over, fordi der er en batteriindikator på styret. Er udstyret med indvendige gear, så du ikke skal vedligeholde den ligeså meget, som du skulle hvis det var udvendige gear. Det skal ikke være dyrt at købe en elcykel, den her model har også en meget lukrativ pris, som de fleste kan finde råd til at købe.  

Motor

På grund af at motoren er monteret i forhjulet, så kan du komme frem til din destination, uden at risikere at få sved på panden. Motoren trækker dig frem, bare ved at du træder en smule i pedalerne, på den måde kan du slappe helt af selvom du er ude at cykle, hvis du finder dette nødvendigt. Den gør det meget let at cykle op ad bakke, eller hvis der er modvind på den strækning du cykler, så skal du stadig ikke cykle og bruge mange kræfter.

Batteri

Panasonic har konstrueret et rigtig stærkt batteri, som kan holde i mange kilometer, selvfølgelig alt efter hvor meget motoren selv skal trække dig. På trods af at den skal trække det hele selv, så har den stadig en rigtig fin rækkevidde, den har en rækkevidde på imellem 40-70 kilometer på en fuld opladning.

Gear

Med indvendige gear, skal du vedligeholde den mindst muligt, fordi du ikke risikere at der kommer snavs i gearene. Den har 7 forskellige indvendige gear, så du kan ændre dem efter behov, alt efter hvor du cykler henne.

Pris

Mustang Emotion herre elcykel er den anden billigste elcykel, som er placeret på vores liste, det betyder at du ikke skal spare meget sammen. For at kunne finde pengene, til at kunne købe en model som den her, den koster nemlig kun 8.599 kr.

Ekstraudstyr

Punkteringsbeskyttede dæk, ellers ikke noget ekstraudstyr.


Scott Sub Tour eRide 20 Herre 2019

Den sidste vi vil nævne på vores liste over elcykler, er denne model fra Scott Sub Tour med støddæmpere i forgaflen, samt meget kraftige skivebremser. Det her er hvad nogle vil kalde for en sportscykel, den er designet til at køre hurtigt på, imens man også ser smart ud på samme tid. Fordi den er lavet til at cykle stærkt med, så har den en elmotor som hjælper dig til at hurtigere, kommer op i fart. Den er udstyret med skivebremser foran og bagved, det betyder at du får en meget effektiv opbremsning, denne bremse serie hedder Shimano. Den har en kraftig motor der assisterer dig på vejene, imens den har en god rækkevidde til mange kilometer, før den skal oplades igen. Den har mange udvendige gear, som du let kan skifte imellem på styret, prisen er rigtig god for en sportscykel.  

Motor

Men en kraftfuld motor der hedder Bosch Active Plus 250w, får du en elcykel der har integreret batteri, som hjælper dig med at komme op i en god fart på ingen tid. Denne motor er desuden monteret i midten af cyklen, dette kaldes også en centermotor.

Batteri

Det er vigtig med en stor rækkevidde, når man skal ud og handle en ny elcykel, fordi det er afgørende for hvor ofte du skal oplade den. Dette batteri har en størrelse på 500 WH, der i sidste ende giver dig en rækkevidde på minimum 74 kilometer, imens det maksimum kan holde til 190 kilometer, før det skal oplades igen så du kan anvende det.

Gear

Scott Sub Tour eRide 20 Herre 2019 er udstyret med udvendige gear, hvor der er 9 forskellige niveauer, som du kan indstille dem i. Fordi det er udvendige gear, så skal de vedligeholdes mere end indvendige gear, fordi der kan komme snavs, mudder eller lignede i den imens du er ude at cykle. Det lave gear bruges til bakker, imens de høje gear bruges til nedstigning af en bakke, eller du gerne vil have meget høj fart på lige strækninger.

Pris

Ønsker du en elcykel til en rigtig god pris, hvor du ikke er gået ned på kvalitet, eller komforten når du er ude at cykle. Så skal du tage et ekstra kig på den her model, den har nemlig en relativt lavt prisskilt, som kun lyder på 19.999 kr.

Ekstraudstyr

Med i handlen medfølger der lås, for og baglygte og støtteben, så du er klar til at cykle med det samme, uden at skulle købe noget ekstraudstyr ved siden af.


Elcykel 2 gear – Mustang Elegance

Er du ligesom så mange andre danskere, som godt kan lide at cykle fremfor at tage bilen, fordi det nogle gange er hurtigere men du får også motion ud af det. Derfor kan vi klart anbefale nummer 1 på vores liste, over elcykler på markedet, de hjælper dig med at komme hurtigere frem, men også med at spare på kræfterne. Motoren sidder i forhjulet, som hurtigt hjælper dig op til den optimale fart, den har desuden et ekstra stærkt batteri som kan sørge for at du kan cykle langt, uden at skulle oplade den flere gange. Derudover har den kun et par gear, så du ikke har behov for at ændre gear hele tiden, ydermere har den en rigtig god pris, så de fleste kan være med når de skal ud og handle ny elcykel.  

Motor

Med en motor som er monteret i forhjulet, skal du kun træde rundt i pedalerne, før motoren går i gang og hjælper dig med at komme frem. Denne motor hjælper dig op til 25 kilometer i timen, når du har ramt denne hastighed, så slår motoren selv fra. Det danske lovkrav for en elcykel, er at motoren automatisk slår fra når du rammer 25 kilometer i timen, eller når du holder op med at træde i pedalerne.

Batteri

Samsung har produceret det her ekstra stærke lithium-batteri, det har en opladnings tid på 4-6 timer i gennemsnit, alt efter hvor meget du bruger batteriet. Den har desuden en rækkevidde på mellem 40-70 kilometer, på en enkelt opladning før den er løbet tør, denne forskel er alt efter hvor meget motoren skal arbejde for dig, altså hvor meget du selv hjælper til på din tur.

Gear

For at du ikke skal skifte gear hele tiden, enten fordi det er op ad bakke, eller på en lang lige strækning. Så er Elcykel 2 gear – Mustang Elegance, kun udstyret med 2 forskellige gear, hvor den ene er til hård opkørsel imens den anden er til lige strækninger. Disse gear er desuden automatiske, så du ikke selv skal skifte imellem dem.

Pris

Det her er den billigste elcykel på vores liste, den har en pris så de fleste kan finde råd til den, fordi en elcykel kan ofte koste ret mange penge at købe. Derfor koster denne el-cykel kun 8.099 kr. hvis du er medlem, denne pris kan dog godt ændre sig en smule.

Ekstraudstyr

Denne elcykel bliver leveret 95% samlet, det eneste der skal ændres er styret og pedalerne, der medfølger en ring lås, samt en oplader.


Kalkhoff Agattu 3.B Excite Dame 2019

En elcykel har ofte en motor som larmer en smule, fordi de sjældent ikke er særlig store, imens de skal trække en del vægt. Den her model er dog udstyret med remtræk, som gør den meget mere lydløs, så den faktisk næsten ikke larmer under drift. Det her er en dame model, men kan også købes i en model til mænd, hvis dette ønskes. Den har en kraftig motor, som assisterer dig på farten, imens den er udstyret med en teknologi, der giver dig en blød opstart. Den er udstyret med et stærkt batteri, som har en lang rækkevidde uanset farten du vælger at cykle, den har desuden også mange gear, så du ikke skal bekymre dig om hvilket terræn du cykler i. Den er blevet kåret som testvinder, som blev kåret af tænk.dk, den har en ret høj pris men det er også typisk for en elcykel på det danske marked.

Motor

Den er udstyret med en centermotor, som kun hjælper dig på farten, alt efter hvor hårdt du træder i pedalerne. Den er desuden udstyret med en motor fra Bosch, som yder hele 250 Watt så du hurtigt kan få en god fart, dette skal selvfølgelig afgøres alt efter hvor meget du træder i dine pedaler på elcyklen. Fordi den bliver trukket med en rem, så skal du ikke vedligeholde den ligeså meget, som en elcykel som bliver trukket med kæde.

Batteri

Fordi den har en centermotor, så bruger den også en del mindre strøm, også fordi Bosch leverer høj kvalitets produkter. Den har en lang rækkevidde, som kan assistere dig op til 80 kilometer, på en fuld opladning, på den måde har du ikke brug for at oplade den hele tiden.

Gear

Det er vigtigt med flere gear, ellers kan det blive en meget hård cykeltur, derfor kommer den her model med 8 indvendige gear. Alt efter hvor du cykler, kan den her elcykel med stor sikkerhed klare det, da den har et meget lavt gear som er god til opstigninger. Kalkhoff Agattu 3.B Excite Dame har desuden også et højt gear, så du kan få meget fart på en nedstigningen, samt flere forskellige gear på lige strækninger.

Pris

Denne elcykel beregnet til damer, har en ret høj pris hvis du skal ud og købe den, det er dog ikke overraskende med elcykler. En helt ny elcykel, koster ret mange penge men det er heldigvis også pengene værd, den her model koster 24.499 kr.

Ekstraudstyr

Bliver ikke leveret med noget ekstraudstyr, men dette er heller ikke nødvendigt, fordi der ikke er brug for noget ekstraudstyr med så høj en kvalitets elcykel.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste elcykler i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom motor, batteri, gear, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige el cykler når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse elcykler, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige elcykler og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.