Eksperttest: Oppustelig redningsvest

For dig, der elsker at sejle og padle kayak, så er en god redningsvest et must. Men hvordan finder du den bedste redningsvest? Her ser vi lidt nærmere på oppustelige redningsvester, og om det er det bedste valg for dig.

Hvad er en oppustelig redningsvest?

En oppustelig redningsvest, er en redningsvest, der indeholder en patron og en sensor, der reagerer på vand så den automatisk puster sig op. Det vil sige, at hvis det mod al formodning skulle ske en ulykke på vandet, så vil din redningsvest automatisk pustes op, når den kommer i kontakt med vand.

Hvis man er glad for at udøve vandsport, for eksempel SUP-board, så kan det være en god ide at investere i en god oppustelig redningsvest, det giver også meget større bevægelsesfrihed, end det en almindelig redningsvest gør.

Det komfortable valg – hvordan vælger jeg?

Dette er først og fremmest et meget komfortabelt valg, når man endelig skal have en redningsvest. det er enkelt at tage den på, selv hvis man har meget tøj på eller en tyk jakke. Om sommeren, hvis man har badetøj, er det også et svært behageligt alternativ. Oppustelige redningsvester koster som regel mellem 500 og 1000 kr. Man skal vælge den redningsvest, der tilsvarer ens vægt.

Oppustelig redningsvest kommer i flere forskellige prisklasser, og man skal sørge for et serviceeftersyn, for at være sikker på at vesten fungerer som den skal. Det er faktisk et lovkrav i Danmark med en fungerende redningsvest, så man kan lige så godt investere i et sikkert og komfortabelt valg. Hvis man synes traditionelle redningsvester er irriterende, så er en oppustelig redningsvest det perfekte alternativ.

Håndholdt VHF er også en smart ting at investere i, hvis man færdes meget på havet. Da er man sikker på at kunne komme i kontakt med redningsmandskab, også hvis man ikke selv er ombord på sit fartøj.