De tre bedste el-ladcykler i hver sin prisklasse

Markedet for elektriske ladcykler er efterhånden blevet noget af en jungle. Rigtigt mange mærker er kommet til gennem de senere år, og det kan være svært at gennemskue, hvad man skal vælge. Vi har udvalgt tre el-ladcykler, som vi mener er bedst i hver sin prisklasse, så der er noget til ethvert budget.

PRISVENLIG, MEN MERE END GOD NOK TIL HVERDAGEN: WILDENBURG NORDIC

Wildenburg er et dansk brand, som laver traditionelle kassecykler efter hollandsk forbillede. Mærket er kendetegnet ved at være en tand bedre end de andre el-ladcykler, som koster under 20.000 kroner. Med den nye Wildenburg Nordic-serie fra 2022 har de udvidet rammerne for, hvad man kan få til prisen.

Ingen andre mærker på det danske marked indeholder så mange premium-elementer som Wildenburg Nordic-ladcyklerne. Her kan blandt andet fremhæves styrdæmpning og anti-tilt for ekstra sikkerhed og manøvreringsevne, automatisk LED-lys for og bag samt integreret kvalitetsbatteri, som er gemt i ladkassen. Dette kan i øvrigt oplades udefra, så man slipper for at tage batteriet med ind.

Wildenburg Nordic fås i fire versioner; Nordic, Nordic Plus (med styrdæmpning), Fronter (med frontlåge og klapbænk) samt Dog (med frontlåge, men med kun én bænk). De er alle sammen bygget på det samme kraftige aluminiumsstel, der er pulverlakeret i matsort. Dette er ikke kun stærkt, men også en fryd for øjet!

For at leve op til det offentliges udbudskrav er cyklerne naturligvis udstyrede med hydrauliske skivebremser på forhjulene. Prisen holdes til dels nede, da der som standard sidder et forholdsvist lille batteri i cyklen, der ”kun” kører cirka 45 kilometer på en opladning. Dette er dog mere end nok til de fleste, og derfor er Wildenburg Nordic oplagt for familier, som bor i byen, og bruger ladcyklen til hverdagens gøremål.

MELLEMKLASSE-LADCYKEL FRA SVERIGE I TOP-KVALITET: CARGOBIKE FLEX

Cargobike of Sweden er i disse år ved at opbygge en enorm popularitet i Danmark. Det skyldes ikke mindst deres relativt nye Cargobike Flex, som i design og kvalitet er fuldstændig magen til topmodellen, Cargobike Delight, men er udstyret med en baghjulsmotor i stedet for en dyrere centermotor. Begge modeller har flotte afrundede former, og store hjul for ekstra sikkerhed, som i øvrigt er udført i magnesium frem for de traditionelle eger.  

Det svenske mærke har produceret el-ladcykler helt siden 2007, og har dermed en erfaring og knowhow som kun få andre i Skandinavien. Det barske svenske vejr har også sit at skulle have sagt, når det kommer til materialevalg og opbygning af cyklerne – de skal nemlig kunne holde til noget!

Cargobike Flex (og Delight) er begge udstyrede med store, kraftige batterier, som for mange kan holde i dagevis uden at skulle lades op. Herudover er der naturligvis anti-tilt, styrdæmpning og automatisk LED-lys. Når vi er ved det med sikkerheden, så er det også værd at nævne, at alle Cargobikes modeller er udstyret med hydrauliske skivebremser på alle tre hjul.

Så vil du have en el-ladcykel med et helt unikt design, som alligevel emmer af nordic noir – så er en Cargobike Flex sagen for dig. Har du behov for ekstra hestekræfter, bør du vælge storebroderen Cargobike Delight.

HOLLANDSK CHARME OG DESIGN: JOHNNY LOCO ER LADCYKLERNES SVAR PÅ ROLLS ROYCE

Har du helt valgt at skippe bilen, og sætte all in på en el-ladcykel, så er Johnny Loco et rigtigt godt bud på din kommende drømmecykel. Med et unikt design, som ingen andre, er Cargo Cruiser-serien fra den hollandske producent lige noget for dig.

Man ser den af gode grunde ikke hver dag, og på den måde vil du komme til at skille dig lidt ud fra mængden. Til gengæld vil du få en utrolig let cykel, der er bygget af kvalitetsmaterialer, som du vil kunne have glæde af i mange år fremover. Konstruktionen af denne Johnny Loco el-ladcykel er lidt anderledes end på de fleste andre ladcykler på markedet, men alligevel har du samme muligheder for at installere barnesæder og andet udstyr i den.

Cargo Cruiser’en fås i tre flotte og tidløse farver; Dutch Delight (gråsort), Earl Grey (støvet lyseblå) samt Brighton (kongeblå med hvide dæk). Egenskaberne er de samme på alle tre modeller, og består af blandt andet anti-tilt, hydrauliske skivebremser på alle tre hjul samt komplet elektrisk system fra Shimano. Cyklen drives af en stærk centermotor, som giver dig et naturligt tråd både op ad bakke og på flad vej.

For mange er Johnny Loco Cargo Cruiser den ultimative el-ladcykel. Men mindre kan sagtens gøre det, og kvaliteten af alle nævnte el-ladcykler i denne anmeldelse er i top – det er kun et spørgsmål om forskellige komponenter, der betyder noget for prisforskellene. Det kan vi godt stå inde for. Læs mere om både Cargobike of Sweden, Wildenburg og Johnny Loco el-ladcyklerne hos www.el-ladcykler.dk – som er en af landets største forhandlere af elektriske ladcykler og tilbehør.