Cpu Vandkøler Test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste cpu vandkølere på markedet, når man skal ud og købe en ny cpu vandkøler. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte cpu vandkølere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, størrelse, kompatibel med, pris, design og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


NZXT Kraken X62 RGB v2

Hvis din computer bliver varm, så kan du godt risikere at, din computer bliver langsommere. Derfor kan en rigtig god, køler til din cpu være, en enormt god mulighed i længden. Du kan også købe, en vandkøler til din cpu, som køler enormt godt hele tiden. Den her meget gode cpu vandkøler, er en af de bedste på markedet, når man kigger på en AIO vandkøler. Der kan købes forskellige størrelser, når det kommer til den her vandkøler, dog har denne model en rigtig god størrelse. Den er desuden kompatibel med, rigtig mange forskellige bundkort, så du kan købe en effektiv vandkøler. Det er ikke en dyr cpu vandkøler at, købe hvilket er en fordel, da du får en meget køligere computer.

Størrelse

Den her cpu vandkøler, har en lidt stor radiator, mens den også har 2 blæsere. Disse blæsere har en diameter på 140 millimeter, mens radiatoren har en dimension, der er på 315 millimeter i længden, 143 millimeter i bredden og så er den 30 millimeter høj.

Kompatibel med

Du kan sætte denne cpu vandkøler, på mange forskellige bundkort, hvor de hedder følgende LGA1156 Socket, Socket AM2, Socket AM2+, LGA1366 Socket, Socket AM3, LGA1155 Socket, Socket AM3+, LGA2011 Socket, Socket FM1, Socket FM2, LGA1150 Socket, Socket FM2+, LGA2011-3 Socket, LGA1151 Socket, Socket AM4, LGA2066 Socket, Socket TR4.

Pris

Selvom den er meget eftertragtet, så skulle man tro at, den kostede rigtig mange penge. Det er slet ikke tilfældet, med en cpu vandkøler som NZXT Kraken X62 RGB v2, den er faktisk billig at købe. Hvis du vil købe den, skal du kun betale, en lille sum på 949 kr.

Design

Går du meget op i udseende, når du skal bygge din pc, eller bare udskifte din nuværende cpu køler. Så er NZXT Kraken X62 RGB v2, et meget godt valg, fordi den er meget flot. Den er helt sort, mens den køler som sidder på din cpu, er udstyret med lyst som du selv kan vælge.

Ekstraudstyr

Der er blevet nævnt at, der er lys i selve køleren, dog er det RGB lys. Som betyder at du, kan vælge hvilken som helst farve, du ønsker skal være i din computer.


Corsair Hydro H100i RGB

Det her er en af de, cpu vandkølere er enormt flotte, der er ingen begrænsning for lys. Udover at være flot, samt enormt meget lys i sig, så er den selvfølgelig også effektiv. Hvis du søger efter en, køligere temperatur på din cpu, så er en cpu vandkøler som den her det rette valg. Du skal dog sikre dig at, du har plads i dit kabinet, til at installere en cpu vandkøler som den her. Den er kompatibel med, et stort antal bundkort, så du ikke behøver købe alt nyt. Det er desuden heller ikke, en meget dyr cpu vand køler, så du får en kraftig cpu vandkøler, for et rigtigt fair beløb. En kæmpe fordel ved, den her cpu vandkøler, det er udseendet som gør din computer meget flottere.

Størrelse

Hvis du har et meget gammelt kabinet, er det ikke sikkert at, du har plads til at sætte denne cpu vand køler i. Dette skal du sikre dig at, du har før du vælger at købe den, ellers kan du risikere at skulle købe et nyt kabinet. Længden er på 28 centimeter, bredden er på 12 centimeter, mens højden kun er på 3 centimeter.

Kompatibel med

Den kan puttes i et bundkort, som har en af følgende socket, til din cpu vandkøler LGA1156 Socket, Socket AM2, LGA1366 Socket, Socket AM3, LGA1155 Socket, LGA2011 Socket, Socket FM1, Socket FM2, LGA1150 Socket, LGA2011-3 Socket, LGA1151 Socket, Socket AM4, LGA2066 Socket, Socket TR4.

Pris

Fordi den er udstyret, med meget ny teknologi, så koster den også lidt penge. Det er dog stadig en fair pris, fordi du kan købe, en enormt god cpu vand køler til en pris på kun 1.049 kr. Hvor du kan få en cpu, som er meget køligere end, ved en almindelig luftkøler.

Design

Denne cpu vandkøler, bliver leveret i en sort farve, mens den har RGB lys. Som giver det ekstra, hvis du har et kabinet med glas rude i, så lyser Corsair Hydro H100i RGB det hele op. Det gør at hvis, du har din computer med nogle steder, så vil du hurtigt få opmærksomhed.

Ekstraudstyr

Der er blevet nævnt RGB belysning, som er i selve blæserne, mens det også er i pumpen.


NZXT Kraken X72 RGB

Det her er en cpu vandkøler, som er ret stor, da det er den største blandt disse 5 forskellige cpu vandkølere. Det er derfor vigtigt at, du sikrer dig du har, pladsen til at sætte den her i. Det er dog fra en producent, som er en utrolig anerkendt producent, af computer udstyr heriblandt cpu vandkølere. Det er en stor cpu vandkøler, som fylder mest blandt disse 5 forskellige på vores liste, derfor sørg for at du har pladsen. Den er dog kompatibel med, enormt mange forskellige bundkort, så det er en kæmpe fordel. Fordi det er den største, så er det også den cpu vandkøler, som koster mest på den her liste. NZXT er respekteret for at, lave produkter som ikke kun er effektive, men også flotte på samme tid.

Størrelse

Hvis du vil købe en, cpu vandkøler som er stor, samt køler enormt godt. Så er det den her cpu vandkøler, som du skal købe, det er nemlig en meget stor model. Den vejer 1,29 kg som gør den, til en relativ tung cpu vandkøler, dog vil den være det hele værd. Blæserne har en diameter, som er på 120 millimeter, mens radiatoren er 394 millimeter lang, 120 millimeter bred og så er den kun 27 centimeter høj.

Kompatibel med

De sockets som denne cpu vandkøler, er kompatibel med er følgende LGA1156 Socket, Socket AM2, Socket AM2+, LGA1366 Socket, Socket AM3, LGA1155 Socket, Socket AM3+, LGA2011 Socket, Socket FM1, Socket FM2, LGA1150 Socket, Socket FM2+, LGA2011-3 Socket, LGA1151 Socket, Socket AM4, LGA2066 Socket, Socket TR4. Det er enormt mange forskellige sockets, som du kan sætte den her cpu vandkøler på, hvilket gør det hele lettere for dig.

Pris

Det er den største, men også den model, som koster mest blandt disse 5 forskellige cpu vandkølere. NZXT Kraken X72 RGB, har en pris på 1.249 kr. som ikke er meget højere, end hvad den mindre model, af denne slags cpu vandkøler koster. Du skal derfor være sikker, på at du har pladsen i dit kabinet, hvis du vælger at købe NZXT Kraken X72 RGB.

Design

Der er ikke en finger at, sætte på designet af, den her cpu vandkøler. Det er et stilrent design, som gør dit airflow i din pc bedre, da kanterne er glatte og luften ikke møder modstand. Det er utrolig let at installere, end denne cpu vand køler som NZXT Kraken X72 RGB, du skal dog læse manualen. Især hvis du ikke, har prøvet at installere sådan en model før.

Ekstraudstyr

Det er en stor og kraftig pumpe, som har et utrolig flot RGB belysning, som er styret af et program, så du kan vælge den farve du ønsker.


Corsair Hydro H100x

Det her er en high performance cpu vandkøler, som uden problemer vil, kunne klare opgaven med at køle din cpu ned. Det er muligt at vælge, mellem mange forskellige omdrejninger, hvor du kan vælge fra 600 omdrejninger og op til 1.700 omdrejninger i minuttet. Den er udstyret med 2 blæsere, som blæser luften gennem radiatoren, det er dog nogle gennemsnitlige mål når det kommer til størrelsen. Den er kompatibel med, op til 9 forskellige cpu sockets, der er både nye og ældre sockets, som den passer helt fint på. Kvalitet behøver ikke være dyrt, hvilket den her cpu vandkøler, er et rigtig godt bevis på. Der er ikke noget fancy, når det kommer til designet, hvilket rigtig mange foretrækker da det er simpelt.

Størrelse

En AIO cpu vand køler, fylder typisk mere end, hvad en almindelig luftkøler gør. Det er dog også, en cpu vandkøler som, køler mere effektiv og holder i rigtig lang tid. De to blæsere har en diameter på 120 millimeter, mens de er 25 millimeter tykke, radiatoren har en fin størrelse. Radiatoren har en længde på 275 millimeter, en bredde på 120 millimeter, mens den kun 27 millimeter tyk.

Kompatibel med

Corsair Hydro H100x, passer som sagt til, 9 forskellige cpu sockets, så du ikke skal købe noget nyt bundkort eller lignede. Disse cpu sockets er LGA1156 Socket, Socket AM2, Socket AM3, LGA1155 Socket, LGA2011 Socket, LGA1150 Socket, LGA1151 Socket, Socket AM4, LGA2066 Socket. Hvis du har en af disse, skal du ikke bekymre dig, om du roligt kan købe en cpu vandkøler som den her.

Pris

Man skulle tro at, en effektiv og rigtig god, cpu vandkøler var meget dyr. Det er ikke rigtigt, hvilket Corsair Hydro H100x beviser rigtig godt, den er nemlig ikke ret dyr at købe. Den har en rigtig god pris, der er på 689 kr. så selvom du ikke, har et stort budget hver måned, ville du have muligt for at købe en cpu vandkøler som denne.

Design

Det er ikke en cpu vandkøler, som har noget vildt design, eller noget voldsomt lys i sig. Det er en helt almindelig, cpu vandkøler som kan det, som den er designet til at gøre. Nemlig at køle din cpu ned, på bedste mulige måde.

Ekstraudstyr

Det er en utrolig stille cpu vandkøler, som ikke larmer ret meget, når den køler din cpu ned, den maksimale lydstyrke er på kun 24 dB.


Cooler Master MasterLiquid ML240L

Det sidste skud på stammen, er den her cpu vandkøler, som er utrolig god. Det er en cpu vandkøler, som de fleste kan være, med på når den skal købes. Denne cpu vand køler, bliver der solgt rigtig mange af, netop fordi det bare er en cpu vandkøler, som fungerer i rigtig mange år. Den har en meget gennemsnitlig størrelse, så der ikke skal laves modifikationer, i kabinettet for at få plads til den. Derudover er den kompatibel med, næsten alle bundkort hvor, du har en cpu siddende i. En af grundene til at, der bliver solgt mange af disse modeller, er fordi den er billig men rigtig god. Den har også et flot design, som giver et ekstra krydderi, hvis du går op i udseendet af din computer.

Størrelse

Der er nogle gennemsnitlige mål, som er gode at følge, hvis et firma designer cpu vandkølere. Det er denne model, inden for da den ikke er alt for stor, men passer lige på når du skal installere den. Længden er på 24 centimeter, bredden på 12 centimeter og så er den 2,5 centimeter høj.

Kompatibel med

Fordi du har en gammel pc, som måske ikke har de nyeste dele, så passer denne cpu vandkøler stadig på den. Den er nemlig kompatibel, med alle disse sockets LGA775 Socket, LGA1156 Socket, Socket AM2, Socket AM2+, LGA1366 Socket, Socket AM3, LGA1155 Socket, Socket AM3+, LGA2011 Socket, Socket FM1, Socket FM2, LGA1150 Socket, Socket FM2+, LGA2011-3 Socket, LGA1151 Socket, Socket AM4.

Pris

Med en pris på kun 528 kr. er det ikke en dyr cpu vandkøler at købe, de fleste kan finde råd til at købe den. Cooler Master MasterLiquid ML240L, kan være et rigtig godt valg, hvis din cpu bliver meget varm hurtigt. Det er nemlig ikke, en stor ting at skulle opgradere, derudover er den heller ikke dyr.

Design

Selvom det er en meget billig cpu vand køler, så er den ikke i dårlig kvalitet, tværtimod er den i høj kvalitet. Mens den stadig er flot, plus at en AIO vandkøler, ser bare bedre ud end en luftkøler.

Ekstraudstyr

Der er både lys i pumpen, mens der også er RGB lys, i blæserne når de køler væsken ned.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 cpu vandkølere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom, størrelse, kompatibel med, pris, design, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige cpu vandkølere når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse cpu vandkølere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige cpu vandkølere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.