Cpu Test 2023– De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste cpu’er på markedet, når man skal ud og købe en ny cpu. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte cpu’er. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, antal kerner, clockfrekvens, pris, bundkort og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Intel Core i5-9600K Coffee Lake

Den første cpu som, bliver nævnt er nok, en af de cpu’er som bliver solgt mest. En af grundene til at, den bliver solgt rigtig meget, er fordi den både er kraftig men også har en god pris. Dette gør at de, fleste gerne vil købe denne cpu, som kommer fra Intel. Der er et godt antal kerner, som hurtigt kan få forarbejdet noget data, så du får den bedste oplevelse ud af din cpu. Den høje clockfrekvens, som den har gør at, du ikke risikere at få en langsom computer. Det er desuden også, en cpu som kan, købes selv af den almindelige befolkning, da den faktisk er ret billig. Hvis du kun skal, skifte din cpu ud, i din gamle computer, så skal du sikre dig at din nye cpu passer i dit bundkort.

Antal kerner

Ofte er det at, jo flere kerner din cpu har, jo hurtigere kan den arbejde. Det er dog også forskelligt, hvor meget data din cpu, kan forarbejde på kort tid. Den her cpu har, 6 kerner som fungerer, enormt godt i alle spil. Du får en cpu, som du ikke skal være i tvivl, om at den kan klare næsten alt du byder den.

Clockfrekvens

Mange ved ikke hvad, en clockfrekvens betyder ved en cpu, det er for vigtigt at du ved det. Jo højere clockfrekvens din cpu har, jo bedre kan den arbejde, hvilket denne cpu har. Den har en clockfrekvens som, er på 3,7 GHz ved normalt brug, mens den ved turbo funktion har en clockfrekvens på 4,6 GHz.

Pris

En meget stor fordel, ved at du vælger, en cpu som Intel Core i5-9600K Coffee Lake. Det er at den, har en rigtig attraktiv pris, som er i den lave ende. Prisen på denne meget fine, samt meget stærke cpu, ligger på kun 1.816 kr. Som betyder at selvom, du ikke har et stort budget, så er den her cpu lige noget for dig.

Bundkort

Det er som sagt vigtigt at, du køber en cpu, som passer i dit nuværende bundkort. Ellers skal du nemlig, købe et nyt bundkort også, det er dog let at finde, ud af hvilket bundkort det kræver. En cpu som Intel Core i5-9600K Coffee Lake, kræver et bundkort som har en socket, der hedder LGA1151.

Ekstraudstyr

Fordi det er en unlocked model, betyder det at, det er muligt at overclocke den. Som gør at den kan arbejde hurtigere, dog forringer det også levetiden på din cpu.


AMD Ryzen 7 3700X Wraith Prism

Den første og eneste cpu, som kommer fra denne producent, der producerer meget stærke cpu’er. AMD er blevet en meget populær producent, når man snakker cpu’er. Før i tiden havde de et dårligt ry, dog med den nye Ryzen serie, er de blevet en kæmpe konkurrent, til den anden store producent Intel. AMD har typisk flere, antal kerner end en Intel cpu, dette gør den bedre til at håndtere flere ting, på samme tid. Denne cpu har en clockfrekvens, som er rigtig god, så du ikke kommer til at gå ned på styrke. Selvom det er en kraftig cpu, så har den en pris, som er utrolig lav. Husk at kigge på, hvilket bundkort du har, da det her er en AMD processor. Dette betyder at du ikke, kan sætte den i et bundkort, som fx er lavet til en Intel cpu.

Antal kerner

Den her cpu har, et rigtig godt antal kerner, hvilket betyder den kan klare, mange flere opgaver på samme tid. Der sidder 8 antal kerner, i denne cpu fra AMD, hvilket også betyder at den har 16 tråde. Derudover har den en, cache som er på 32 mb, som øger din spiloplevelse betydeligt.

Clockfrekvens

Den har også en clockfrekvens, som er rigtig stærk, der gør din computer hurtigere. Ved normal brug har AMD Ryzen 7 3700X Wraith Prism, en clockfrekvens der ligger på 3,6 GHz. Mens den ved boost, ligger på 4,4 GHz som du, let kan sætte til under indstillingerne.

Pris

AMD er meget kendte, for at have lave priser, på alle deres produkter. Med den her cpu, får du masser af kræfter, mens den holder prisen helt i bund. Hvis du vil købe, en billig men stærk cpu, kan du købe denne cpu til kun 2.649 kr. som er en utrolig lav pris, men du får enormt meget cpu for dine penge.

Bundkort

Som den eneste cpu, på den her liste, så kræver det også et andet bundkort. I hvert fald et bundkort, som har et andet socket, så din cpu passer i bundkortet. Når du kigger på dit bundkort, så skal du sikre dig at, dit bundkort har en AM4 socket før du køber denne cpu.

Ekstraudstyr

Der medfølger en køler, til din cpu når du køber den, hvilket gør at du sparer penge i sidste ende.


Intel Core i7-9700K Coffee Lake

Hvis du laver mange ting, som foregår på samme tid, så skal du også have en stærkt cpu. Det får du hvis, du køber en cpu som den her, det er en kraftig og utrolig effektiv cpu. Som kan klare stort set, alle opgaver du byder den, uanset om det videoredigering eller bare generelt spil. Den her cpu har, et stort antal kerner, så du har meget styrke at arbejde med. Derudover har den en god, normal clockfrekvens mens den med turbo funktionen, har en rigtig høj clockfrekvens. Det er desuden heller ikke, en dyr cpu at købe, de fleste kan få råd til at købe den. Det kræver det sædvanlige bundkort, som en nyere cpu fra Intel kræver, hvilket kan købes billigt.  

Antal kerner

Kan du godt lide at, arbejde i Photoshop eller redigere videoer, så er den her cpu noget for dig. En cpu som den her, har hele 8 kerner at arbejde med, mens disse kerner er enormt kraftige. Du vil uden problemer, kunne lave mange ting, på samme tid uden at, du bliver påvirket i hastighed.

Clockfrekvens

Det er vigtigt at, hvis du fx er livestreamer at, du har en cpu med en høj clockfrekvens. Ved et normalt brug, er clockfrekvensen på 3,6 GHz, som er rigtig god. Hvis du booster den, kan den nå helt op til, en clockfrekvens som er på 4,9 GHz.

Pris

Selvom du vil have en god cpu, så behøver det ikke koste, alt for mange penge. Hvilket Intel Core i7-9700K Coffee Lake, er et meget godt bevis på, da den faktisk er relativt billig. Den her cpu kan købes, for en lav sum, på kun 3.199 kr. hvilket er en stærk pris, for en cpu som kan klare, alt som du byder den.

Bundkort

Hvis du skal købe, den her cpu fra Intel, skal du sørge for at du har et bundkort, som har et chipsæt. Der er en af disse, ellers vil de ikke, kunne arbejde sammen med den her cpu, disse chipsæt skal hedde Intel B360, H310, H370, Q360, Q370, Z370 og Z390.

Ekstraudstyr

Du behøver ikke et grafikkort, dog vil det gøre det hele lettere, der er nemlig integreret grafik i den her cpu. Den kan desuden også, overclockes hvis du har lyst, til at gøre din cpu hurtigere.


Intel Core i9-9900K Coffee Lake

Er du ude efter, en cpu fra Intel som, desuden også er en af deres kraftigste cpu’er. Så skal du med sikkerhed, tage et ekstra kig, på den her enormt gode cpu. Det er en af de modeller, som er den kraftigste når, man kigger på hvad den almindelige befolkning kan have råd til. Den er bygget med, et antal kerner på 8, som er nogle enormt stærke kerner. Derudover kan den få, den højeste clockfrekvens når, det kommer til disse 5 forskellige cpu’er. Det er en af de nyeste, generationer af cpu’er fra Intel, derfor har den også en lidt høj pris. Selvom det en helt ny cpu, så fungerer den med, de bundkort som selv ældre cpu’er passer med.

Antal kerner

Selvom den ”kun” har 8 kerner, så er det de nyeste kerner, som du kan købe for en almindelig sum. Disse kerner hedder Octa cores, som er nogle enormt effektive kerner, der giver dig den kraftigste cpu, som kan købes af den mest almindelige borger.

Clockfrekvens

Intel Core i9-9900K Coffee Lake, er den processor blandt, disse 5 forskellige cpu’er. Som har den højeste turbo funktion, når det gælder clockfrekvens, mens den også har en kraftig clockfrekvens ved normal brug. Den normale clockfrekvens er på 3,6 GHz, mens den med turbo slået til, er på hele 5,0 GHZ.

Pris

Der er allerede blevet nævnt at, Intel Core i9-9900K Coffee Lake, er en meget kraftig cpu. Dog har den faktisk, ikke nogen høj pris, når du skal købe den. Hvis du vil købe, en cpu som er meget stærk, men ikke er dyr, så er det her cpu’en for dig, den koster nemlig også kun 4.099 kr.

Bundkort

Hvis du har en ældre pc, som er måske 5 år gammel, så kan du måske godt, købe den her cpu og sætte i med det samme. Du skal dog være, sikker på at det chipsæt, det bundkort har er en af disse Intel B360, H310, H370, Q360, Q370, Z370 og Z390.

Ekstraudstyr

Med integreret grafik kan, du sagtens spille computerspil, uden at have et grafikkort. Du kan dog ikke spille, meget store titler da, det er meget basis grafik denne integreret grafik kan køre.


Intel Core i9-7980XE

Den sidste cpu på, den her liste er den cpu, som er en meget professionel en af slagsen. Det er ikke en cpu, som den normale bruger køber, da det typisk bliver brugt til alt andet end lidt Youtube eller lignede. Du skal have et seriøst brug, hvis du skal købe en cpu, som den her fra Intel. Det er den cpu, som har flest kerner, på den her liste overhovedet. Den har dog også en mindre clockfrekvens, som dog bliver opvejet ved at, af de mange kerner. Fordi det er en avanceret cpu, så har den også en pris, som er meget høj i forhold til mange modeller. Det kræver også at, du har et bundkort som, har det helt rigtige chipsæt, så din nye cpu passer i den.

Antal kerner

Med en kæmpe føring, har den her cpu, enormt mange kerner i sig. Det er den cpu, som har flest kerner overhovedet, når man kigger på disse 5 forskellige cpu’er. Det er en dybt professionel cpu, hvilket tydeligt kan ses, på at den har hele 18 kerner. Der er ingen cpu på, den her liste som har, i nærheden af lige så mange kerner som denne.

Clockfrekvens

Intel Core i9-7980XE er ikke en cpu, som har den største clockfrekvens, men det bliver betydeligt opvejet. Når man kigger på, det antal kerner som den har, hvilket stadig gør den meget stærk. Under normal brug har den, kun en clockfrekvens på 2,6 GHz, mens den med turbo funktion har en, clockfrekvens på 4,2 GHz på alle 18 kerner.

Pris

Det er blevet fortalt at, denne cpu er en professionel cpu, hvilket kun gør at den bliver brugt til større arbejde. Derfor er det også en cpu, som har en meget høj pris, hvilket godt kan være en ulempe. Intel Core i9-7980XE, har en høj pris som, ligger på hele 15.193 kr.

Bundkort

Det er ikke mange modeller, når man ser forskellige cpu’er, som bruger en cpu socket som denne. Det bundkort du køber, skal have en cpu socket, som hedder LGA2066. Ellers vil du ikke kunne, sætte den her cpu i dit bundkort, hvilket ville være spild af penge så.

Ekstraudstyr

Der er ikke noget ekstraudstyr, med når du køber den her cpu, da det ikke er nødvendigt, fordi den er ikke designet til gaming.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 cpu’er i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom, antal kerner, clockfrekvens, pris, bundkort, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige cpu’er når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse cpu’er, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige cpu’er og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.