Cpu Fra AMD Test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste cpu’er fra AMD markedet, når man skal ud at købe en ny cpu. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber dem, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte cpu’er fra AMD. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, kerner, clockfrekvens, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


AMD Ryzen 9 5900X

En stærk cpu gør din oplevelse, med din computer så meget bedre, det er nemlig meget afgørende for din oplevelse hvor god en cpu du har i din computer. Hvis du vil have en computer, skal arbejde hurtigt men, på samme tid gerne vil have at, den skal fungerer hver eneste gang, så er en cpu fra AMD svaret på din søgen. De nyeste modeller af deres cpu’er, det er nogle af de stærkeste på markedet, uden at man behøver betale en formue for dem. Hvor en model som den her, den har mange kerner, der betyder at den har en høj styrke som den kan arbejde med. Det gør den hurtigt, men også utrolig effektiv, fordi den har mange kerner. Når det gælder clockfrekvensen, så skal du kigge efter en cpu, som har en høj clockfrekvens for at finde en hurtig cpu. Selvom den her cpu, den er super stærkt under brug, så har den faktisk en rigtig lav pris når den skal købes.

Kerner

Der er rigtig mange kerner, når det gælder den her cpu, hvor du får enormt meget power for dine penge. Der er faktisk hele 12 kerner, i den her kraftfulde cpu, som er et af de højeste antal på hele den her liste. Fordi der er 12 kerner, betyder det også at, der er 24 tråde i alt.

Clockfrekvens

Om du vælger at booste din cpu, eller bare køre en almindelig clockfrekvens, så er det en hurtig cpu. Under normalt brug så, vil AMD Ryzen 9 5900X have en clockfrekvens, som er på 3,7 GHz. Men hvis du vælger at, skrue din clockfrekvens op, vil du kunne opnå hele 4,8 GHz.

Pris

Du behøver på ingen måde at, skulle betale overpris for den her cpu, bare fordi den er meget kraftig. Du vil få en solid cpu, der kan bruges i meget lang tid, samt blive brugt til store titler. Prisen for at skulle købe, den her cpu fra AMD, det er en pris som er på kun 4.399 kr.

Ekstraudstyr

Når du skal købe bundkort, skal ud sikre dig at, dit bundkort er udstyret med en AM4 socket, ellers vil du ikke kun putte denne cpu i.


AMD Ryzen 5 5600X

Hvis du vil købe, en rigtig god cpu fra AMD, til et helt almindeligt gaming forbrug. Så det her en cpu, som er et ekstra kig værd, når den skal købes. Du får nemlig rigtig meget power, men til en formidabel pris, det er en af favoritterne på markedet, hvis man skal vælge AMD som producent. Det er en cpu som, har fået super gode anmeldelser, af forbrugerne som har testet den under grundige og specifikke krav. Den har et rigtig fint antal kerner, så du ikke mister nogen styrke, når du skal bruge den til et gaming forbrug eller til at surfe på nettet med. Hvis du slår turbo funktion til, så kan du opnå en super høj clockfrekvens, hvis du finder det nødvendigt at have så høj en clockfrekvens. AMD er en kæmpe stor producent, fordi de sjældent har en høj pris, det er faktisk meget billige cpu’er som kan købes for et lavt beløb.

Kerner

Alt efter hvilket behov, du har for din computer, når det gælder forbruget af den. Så skal du kigge, rigtig godt efter hvor mange kerner, den cpu du vil købe er udstyret med. Hvor den her cpu, den har 6 kerner i alt, det er mere end nok til et gaming behov for den gamer, som vil spille spil der er lidt mere krævende.

Clockfrekvens

For ikke at købe en cpu, der er meget langsom, selvom den har mange kerner. Så skal du kigge, ekstra godt på din clockfrekvens, før du køber nogen som helst cpu. Det er nemlig afgørende, for hvor hurtigt din cpu den er, hvor en model som den her. Det er en cpu, som har en clockfrekvens der, er på 3,7 GHz.

Pris

Når det gælder prisen, så kan det være alt efter, hvilket budget du har når du skal købe en opgradering til din computer. Hvor de forskellige cpu’er, faktisk er ret billig når man, skal sammenligne dem med den største producent på markedet. Det er endda på trods af at, de er super stærke, hvor AMD Ryzen 5 5600X kun koster 2.399 kr.

Ekstraudstyr

Der medfølger en køler med, når du køber det her produkt, det er en AMD Wraith Stealth køler der er specielt designet til AMD cpu’er.


AMD Ryzen 7 5800X

Vil du gerne købe, meget power for en skarp pris, så er det her måske noget for dig. Det er nemlig en cpu, som er super god under brug, hvilket alle foretrækker når der skal købes en cpu. Hvis du vil have en meget stærk cpu, men ikke en cpu, hvor du på ingen måde vil kunne, udnytte alle dens kræfter så er det her det helt rette valg når du skal vælge en ny cpu. Den har mange kerner, så du ikke vil opleve at, din computer pludselig bliver langsom, når du fodrer den med en masse data. Det er endda muligt at, vælge en høj clockfrekvens hvis du har brug for det, dog er den helt normalt clockfrekvens stadig til den høje ende. Vil du købe høj kvalitet, samt en super stærk cpu, så skulle man tro at prisen er meget høj. Det er den her model, dog et meget godt bevis på at, det på ingen måde passer.

Kerner

Der er mange kerner i denne cpu, så du får en meget brugbar cpu, der uden problemer vil kunne presses rigtig meget. Hvis du vil købe, en cpu der er rigtig effektiv, så skal du vælge den her model, som har hele 8 kerner, mens den også har 16 tråde. De kerner som denne cpu, den er udstyret med, de hedder Octa kerner.

Clockfrekvens

Den normale clockfrekvens ved den her cpu, det er en af de højeste, der er på den her liste. Det er nemlig en clockfrekvens, der er i gennemsnit er på 3,8 GHz, mens den under turbo funktion kan opnå hele 4,7 GHz. Det er let når du, gerne vil have en højere clockfrekvens, så kan du bruge et enkelt program, så gør den det automatisk.

Pris

Prisen er heldigvis rigtig lav, så du køber en billig cpu, der er meget kraftig. AMD Ryzen 7 5800X er en super god cpu, du vil blive meget tilfreds for at, have valgt at købe. Du kan desuden købe, den til en lav pris, som kun er på 3.599 kr. hvor du får meget cpu, for et meget lille beløb.

Ekstraudstyr

Der følger ikke nogen køler med, det skal købes ved siden af, hvor en vandkøler kan anbefales da den køler bedre. Men også ser en del bedre ud, når den først er installeret i oven på din cpu.


AMD Ryzen 9 5950X

Går du efter toppen af kransekagen, så skal du tage et kig, på den her sindssyge stærke cpu fra AMD. Det er den bedste, som er placeret blandt disse 5, forskellige cpu’er fra AMD på hele denne liste. Med en 64 MB cache, så vil du slet ikke opleve at, din cpu ikke vil kunne følge med, når du først har sat den, til at yde sit maksimale ydelsesniveau. Den har et kæmpe stort antal kerner, som har en meget høj effekt, hvilket bunder i en super kraftig cpu der bare fungerer dag ud og dag ind. Når det kommer til clockfrekvensen, så er det også en clockfrekvens, som er i den høje ende af skalaen, hvilket giver dig en kraftig og lynhurtig cpu. Prisen er selvfølgelig også derefter, hvor det er den cpu som koster mest, men du køber også en cpu hvor du får super meget produkt for dine penge.

Kerner

Hvis du vil have mange kerner, så er det her den cpu, som producenten AMD har designet som du skal vælge. Du får en cpu, der er bygget med en enorm mængde kerner, så du aldrig opnår nogle begrænsninger hvad angår hastigheden med den her cpu. Den har hele 16 kerner, der er det højeste antal, blandt disse 5 forskellige cpu’er.

Clockfrekvens

Clockfrekvensen er ikke den højeste, selvom den har mange kerner, men fordi den har mange kerner. Så vil du stadig opretholde, en super høj hastighed, fordi der er mange flere kerner at arbejde med. Dog vil du let, kunne opnå en meget høj clockfrekvens, hvis du booster din clockfrekvens. Dog er den normale clockfrekvens, på omkring 3,4 GHz, mens den kan komme op på 4,9 GHz.

Pris

Fordi den er super stærk, samt har mange kerner, så øger det selvfølgelig også prisen en smule. Men sammenligner man den, med en cpu fra Intel, så er det en meget billig cpu. Hvor du får en kraftig cpu, men til en pris, hvor du bliver overrasket over hvor stærk den er, AMD Ryzen 9 5950X koster omkring 6.399 kr.

Ekstraudstyr

Der er slet ikke behov for ekstraudstyr, da denne cpu har det hele, du skal dog huske selv at købe en køler ved siden af.


AMD Ryzen 5 3600 Wraith Stealth

Det er ikke alle, som har et meget højt budget, når der skal købes en opgradering til computeren. Men hvis du stadig gerne, vil have meget cpu for dine penge, så er en cpu AMD det helt rigtige valg. Du får nemlig enormt meget, for dine penge selv, når det er et mindre dyrt produkt du køber. Hvor en cpu som den her, den stadig er meget kraftig, så den er rigtig effektiv når den er i brug. Den har ikke det, største antal kerner med, stadig flere kerner end, hvad man ofte finder nødvendigt når du skal bruge en cpu. Clockfrekvensen er rigtig god, hvor du kan skrue hastigheden op, hvis du har brug for det, så kan du hæve clockfrekvensen med over 10%. Det er en super billig cpu, som næsten alle burde overveje, før de overhovedet vælger nogen form for cpu når der skal købes en ny, den er nemlig rigtig billig at købe.

Kerner

Der sidder 6 kerner i alt, i den her cpu fra AMD, hvilket er et super fint antal. Det er dog ikke en cpu, som kan bruges til kæmpe store opgaver, såsom hardcore videoredigering uden at, den møder en smule modstand. Den vil dog let, kunne bruges til hård gaming, eller andet lignede.

Clockfrekvens

Der er en meget god clockfrekvens, hvor den har en clockfrekvens på 3,6 GHz, mens den selvfølgelig har en større clockfrekvens. Når du vælger at, slå turbo funktionen til, så har den en clockfrekvens der er på 4,2 GHz. Den normale clockfrekvens er dog stadig rigeligt, men det er kun under hård brug at, man kan vælge at slå turbo funktionen til.

Pris

Du køber her en cpu, der er meget effektiv, men til en meget lav pris. Det er svært at, finde en cpu der er lige så god, men stadig har så lav en pris, som den her model har.

Ekstraudstyr

Der følger en køler med, når du køber den her model, så du ikke behøver købe det ved siden af.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste cpu’er fra AMD i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom kerner, clockfrekvens, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige cpu’er fra AMD når de skal ud at købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af cpu’er fra AMD, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige cpu’er fra AMD og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.