Bundkort Test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste bundkort på markedet, når man skal ud og købe et nyt bundkort. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte bundkort. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, understøttet cpu, max ram størrelse, pris, max antal processorer og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


ASUS ROG MAXIMUS XI HERO Bundkort

Når du er i gang med at, bygge din egen computer, eller ved at bestille delene til en som der er bygget. Så er det vigtigt at, du køber det rigtige bundkort, som understøtter dine andre dele, som du vælger at sætte i den. Det er derfor en, god ide at læse, omkring de forskellige bundkort som passer, til forskellige dele. Dette bundkort understøtter, som de fleste kun et enkelt mærke af cpu’er, derfor skal du sørge for at, din cpu passer i. Der er dog plads, til mange gigabyte ram, så du får en kraftig computer. Det er et bundkort, som koster lidt penge at, købe for den almindelige forbruger. Der er kun plads til, en enkelt cpu i det her bundkort, men det er dog de færreste, som har brug for mere end 1.

Understøttet cpu

Det meget forskelligt hvilken cpu, som de forskellige forbrugere foretrækker, når det kommer til en computer. Det afhænger også af at, hvilket forbrug som du som køber, har når du skal handle en cpu. En AMD cpu er rigtig god, til at kunne håndtere, mange ting på samme tid. Mens en Intel cpu, er meget god til at, håndtere tunge ting på samme tid. Det her bundkort, understøtter kun en cpu, som kommer fra Intel. Derfor hvis du har, en cpu fra AMD så, kan den ikke bruges på det her bundkort.

Max ramstørrelse

Fordi det her bundkort, er beregnet til gaming, så er der også kun plads, til at bundkortet kan understøtte op til 64 gb ram. Som er mere end rigeligt, når det kommer til kapacitet, når du kun skal bruge den til gaming. Normalt er 16 gb ram, nok til et højt forbrug, hvor 64 gb ram næsten er overkill.

Pris

ASUS ROG MAXIMUS XI HERO Bundkort, har en pris som, er lidt højt at købe. Men stadig et bundkort, som er i enormt høj kvalitet, mens det også et bundkort som er meget godt. Hvis du skal købe et bundkort, som det her på det danske marked, så koster det kun 2.390 kr. som er en god pris, for et godt og effektivt bundkort.

Max antal processorer

Der findes bundkort på markedet, som kan understøtte mere, end 1 cpu ad gangen. Det er rigtig godt, hvis du vil have 2 computere, i et enkelt kabinet. Dog er det de færreste, som har brug for 2 cpu’er, derfor understøtter det her bundkort, også kun 1 enkelt cpu ad gangen.

Ekstraudstyr

Vær opmærksom på at, det her bundkort kun, understøtter cpu’er som er, fra coffee lake generation 8 og 9. Samt andre nyere, modellere end disse. 


ASUS ROG STRIX B450-F GAMING Bundkort

Har du ikke mange penge at, købe et helt nyt bundkort for, så er det her bundkort en god mulighed. Det er ikke et dyrt bundkort, men stadig utrolig kraftigt, som også bare fungerer. ASUS er velkendte for at, producere hardware som, kommer i meget høj kvalitet og er meget holdbare. Det her er ikke et bundkort, som understøttet cpu’er fra producenten, som hedder Intel. Der er plads til, en stor mængde ram, så du ikke mister kræfter på den front. En meget stor fordel, ved at købe et bundkort som dette, er med sikkerhed den lave pris. På grund af den lave pris, så er det her bundkort, heller ikke et bundkort som understøtter et større antal cpu’er, som et bundkort normalt kan understøtte. Det her bundkort har, fået gode anmeldelser af, både forbrugerne men også eksperterne som har, haft kortet inde for at blive testet, under meget specifikke krav.

Understøttet cpu

Dette bundkort er som sagt, ikke beregnet til cpu’er fra Intel, hvilket betyder at. Hvis du har en Intel cpu, så skal du kigge dig, om efter et andet bundkort. Det her bundkort kan, nemlig kun samarbejde med, en cpu som er fra producenten AMD. Det er meget vigtigt at, du læser hvilken cpu, som dit nye bundkort understøtter.

Max ram størrelse

Ofte har et bundkort, som ikke koster ret meget, ikke plads til mange gb ram. Det her bundkort er dog, en undtagelse da det faktisk, har plads til op til hele 64 gb ram. Det vil sige at, det har plads til 64 gb DDR4 ram, som er fordelt på 4 ram slots. Det er et antal ram, som gør din computer hurtigere, da den har flere ram at arbejde med.

Pris

Den største fordel ved, det her bundkort fra Asus, er med sikkerhed at prisen er meget lav. Det er derfor et bundkort, som er meget eftertragtet, hvis du er studerende eller ikke har mange penge. Det her bundkort, har en pris som du ligger, på små 979 kr. som er en pris, der er utrolig lav, selvom kvaliteten er helt i top.

Max antal processorer

ASUS ROG STRIX B450-F GAMING Bundkort, er et bundkort som er beregnet til gaming, det er specielt designet til gaming. Det understøtter derfor kun 1 processor, som er fra AMD, mere præcist sagt er det designet til at, understøtte de nye Ryzen processorer.

Ekstraudstyr

Der medfølger en garanti, som varer i op til 3 år, fra producenten af, så hvis der opstår problemer. Som du ikke selv har forårsaget, så gælder garantien i hele 3 år.


ASUS PRIME Z390-P Bundkort

Er du på udkig, efter et bundkort som er billigt, men også passer til en Intel cpu. Så er det åbenlyse valg at, købe et bundkort som det her, som er rigtig godt men stadig billigt. Det har fået enormt gode anmeldelser, af eksperterne i Skandinavien, der har testet den under hårdt brug. Det er som sagt et bundkort, som kun understøtter, et enkelt mærke når det kommer til cpu’er. Det har plads til en, fin mængde ram, når det kommer til antal gigabyte. Det er et billigt bundkort, når det gælder et bundkort, som kan rumme en cpu fra Intel, de plejer nemlig at have en ret høj pris. Der skal kun være en enkelt cpu, i et bundkort som det her, hvilket er mere end rigeligt til, et helt normalt forbrug.

Understøttet cpu

Det her bundkort understøtter, kun nyere cpu’er fra, den producent som hedder Intel. Det er derfor ikke, muligt at sætte en cpu fra AMD i, men kun nyere cpu’er fra Intel. Den understøtter Intel coffee lake cpu’er, fra generation 8 og 9, samt nyere end dette, men ikke ældre modeller. Du skal derfor være, sikker på at din cpu passer, i det her bundkort før du køber det.

Max ram størrelse

Der er plads til hele 64 gb ram, i det her bundkort, som er fordelt ud på 4 slots. Dette er DDR4 ram, som kan sidde i bundkortet, så du skal muligvis ud at købe nye, hvis du har DDR3 ram i dit nuværende setup. Disse ram kan have, en hastighed som går fra, 2.400 MHz og op til 4.266 MHz, som er nogle ram der er, blevet overclocket til hurtigere hastighed.

Pris

Ofte er bundkort som, både er gode men også, passer til en Intel cpu dyre. Det her bundkort er billigt, men også virkelig godt, som let fungere i et godt setup. Hvis du skal købe, et bundkort som ASUS PRIME Z390-P, så koster den kun 999 kr. Hvilket ikke er et stort beløb, når man kigger på, hvor godt et bundkort det her er til prisen.

Max antal processorer

Det er normalt at, et bundkort kun understøtter, 1 enkelt cpu. Det er derfor ikke, nogen undtagelse med det her bundkort, det har nemlig også kun plads, til en enkelt cpu fra Intel. Men 1 kraftig cpu, er nok med styrke, når du skal bruge den til gaming eller kontorarbejde.

Ekstraudstyr

Fordi det er et bundkort, som har et Z i navnet, betyder det at du kan overclocke det. Ved at slå en funktion, til som hedder XMP inde i bios, dette kræver dog også at dine ram kan overclockes først.


MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI Bundkort

Vil du være med i front, hvor de mest kraftige, bundkort er fremme. Så er det her bundkort, med garanti et bundkort, som du skal tage et ekstra kig på. Det er et af de kraftigste bundkort, som understøtter denne form, for cpu på markedet. På mange fronter er det, et bundkort som præstere, som et af de bedste. Den understøtter selvfølgelig, kun en enkelt form for cpu, som er den nyeste model af dette mærke. Derudover har den plads, til at rumme mange gigabyte ram, selv de kraftigste ram. Det er dog også, et bundkort som koster, lidt penge at købe men det er pengene værd. Der er selvfølgelig, kun plads til en enkelt, men stadig meget kraftig cpu. Det her bundkort har, fået enormt gode anmeldelser, af forbruger som skamroser den, for at yde et enormt godt arbejde under drift.

Understøttet cpu

Der sidder en AM4 socket, i det her bundkort, som selvfølgelig kun understøtter, cpu’er fra AMD. Den understøtter desuden også, kun nyere cpu’er fra AMD, faktisk kun deres nyeste modeller. Som kommer fra deres, Ryzen serien som er deres, nye men utrolige kraftige cpu’er, som er enormt effektive og præstere meget godt.

Max ram størrelse

Hvis du vil købe et bundkort, som har plads til mange gigabyte ram, så er det her kortet for dig. Der er plads til, en stor mængde ram, som desuden er DDR4 ram. Hvis du ikke vil gå, ned på mængden af ram, så er der plads til hele 128 gigabyte ram. Som sidder i bundkortet, på samme tid, dog er det meget sjældent, du kan byde sådan en mængde, nok arbejde til at de alle sammen bliver brugt.

Pris

MSI MPG X570 GAMING PRO CARBON WIFI Bundkort, er et kort som koster lidt, penge at købe hvilket, godt kan skræmme folk væk. Det er jo muligt at, købe et bundkort som er billigere, men det er på ingen måde lige så kraftigt. Det her kort koster 2.192 kr. hvilket er en høj pris, men pris og funktioner, hænger sammen i hardware til en computer.

Max antal processorer

Med den nyeste Ryzen cpu, behøver du kun at, have en enkelt cpu i det her bundkort. Hvilket selvfølgelig er det, max antal processor som, der er plads til i bundkortet. Det er specielt godt, til gaming da det har plads, til at du har 2 gange m.2 SSD harddiske, på bundkortet.

Ekstraudstyr

Som en ekstra funktion ved dette bundkort, så er der faktisk, mulighed for at tilslutte sig wi-fi. Det er endda, uden at du skal købe et netværkskort ved siden af, fordi der sidder wi-fi kort i selve bundkortet.


GIGABYTE B450 AORUS PRO Bundkort

Det her er et bundkort, som er billigt men stadig effektivt, som fungerer rigtig godt. Det her bundkort er et, bundkort som fungerer til den almindelige gamer, som godt kan lide at spille computer. De har rost kortet, til at være stærkt, men også meget holdbar i lang tid. Med den socket som, bundkortet er udstyret med, betydet det at den kun kan understøtte et enkelt mærke, af de forskellige cpu’er. Der er plads til en god mængde ram, som har en bestemt hastighed, som er vigtig at holde øje med. Det er et billigt bundkort, hvor du får meget hardware, for dine penge selvom de er små. Der er kun plads, til at du kan putte, en enkelt processor i dette bundkort. Der er integreret grafikkort, som ved mange andre bundkort, dette kræver dog at du har en cpu sat i bundkortet.

Understøttet cpu

Med den AM4 socket, betyder det at, du kun kan sætte end AMD processor i. Det understøtter første og anden generation, af de forskellige Ryzen cpu’er, som der er at finde på markedet. Har du en Intel cpu, kan du ikke putte, den i et bundkort som det her. Så skal du kigge, dig om efter et andet bundkort, eller en anden cpu.

Max ram størrelse

Der er plads til, op til 64 gigabyte ram, som kan være i det her bundkort. Det skal også siges at, disse ram skal være DDR4 ram, andre ældre modeller kan ikke bruges. Disse ram kan have en hastighed, som variere fra 2.400 MHz og op til 3.200 MHz. Hvilket er de hurtigste hastigheder, de ram du putter i bundkortet, kan være og ikke højere end dette.

Pris

Det her er et billigt bundkort, men det betyder ikke at, kvaliteten på det er dårligt. Tværtimod er det et bundkort, som er meget godt, det fungerer enormt godt til prisen. GIGABYTE B450 AORUS PRO Bundkort, har en pris der ligger, på 888 kr. hvilket er en god pris, når man kigger på hvor god kvalitet det er.

Max antal processorer

Der bliver kun understøttet en enkelt cpu, ad gangen i dette bundkort, dette skal også være de nyeste cpu’er. De cpu’er som bliver understøtte, er cpu’er fra AMD’s nyeste serie, som hedder AMD Ryzen. Det er derfor vigtigt at, du sikrer dig at din cpu, er fra den serie, ellers vil de ikke passe sammen.

Ekstraudstyr

Der er ikke nogen former for ekstraudstyr, når du køber det her bundkort, hvilket også er grunden til den lave pris.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste bundkort i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom understøttet cpu, max ram størrelse, pris, max antal processorer, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige bundkort når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse bundkort, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige bundkort og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.