Bosch vaskemaskine test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste Bosch vaskemaskiner på markedet, når man skal ud og købe en ny vaskemaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte Bosch vaskemaskiner. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Bosch WAT2869ISN

Det her er vaskemaskinen, som er designet til mændene som ikke har meget styr på, hvordan en vaskemaskine skal anvendes. Fordi den har et automatisk doseringssystem, skal du ikke bekymre dig om, hvor meget vaskemiddel du anvender. Bosch er kendt for at producere, energivenlige hvidevarer som har en god energiklasse, dette har denne model selvfølgelig også. Derudover har den en rigtig god centrifugeringsevne, så dit tøj ikke skal tørre i længere tid, selvom med den gode centrifugeringsevne. Så har denne model, en rigtig god kapacitet, som giver plads til meget tøj, men også et lavt lydniveau så den ikke larmer. Den første model fra Bosch, som er placeret på den her liste, har fået rigtig gode anmeldelser af eksperttesterne, samt gode anmeldelser af forbrugerne.

Energiklasse

Det koster kun 1,7 kr. hver gang du foretager en vask, hvor de 1,7 kr. kun er i strømforbruget, dette er fordi den har en energiklasse som ligger på A+++. Den har et årligt strømforbrug på 152 kWh, som i sidste ende giver en pris på 364 kr. der bliver tillagt din strømregning, imens den kun bruger 11.220 liter vandt om året der giver et beløb på 751 kr. i vandforbrug. Hver vask som bliver foretaget, koster 5,1 kr. i både strøm og vand, så du kan købe en vaskemaskine som er billig i drift.

Centrifugering

Det er vigtigt med en god centrifugeringsevne, da dette er afgørende for, hvor hurtigt dit tøj er helt tørt. Jo lavere restfugtighed jo bedre, jo lavere den er, jo kortere tid skal du bruge på at tørre dit tøj i tørretumbleren. Karakterskalaen går fra A-G, hvor den her vaskemaskine har modtaget, en karakter som ligger på B. Den har en centrifugeringshastighed, som ligger på 1.400 omdrejninger i minuttet, der efterlader tøjet med en restfugtighed på 53%.

Kapacitet

Den gennemsnitlige kapacitet for vaskemaskiner, ligger på cirka 8 kg, hvor den her maskine har en kapacitet på 9 kg. Det betyder at du kan vaske tungere ting, så som jakker, dyner eller lignende. Derudover er den velegnet til en større familie, som er på cirka 4-5 familiemedlemmer, som ofte anvender vaskemaskinen.

Lydniveau

Der er ingen helt lydløse vaskemaskiner, dette bør ikke være en overraskelse, især under centrifugering. Når Bosch WAT2869ISN er i gang med at vaske dit tøj normalt, så har den et lydniveau på 49 dB, mens den under centrifugering har et lydniveau på 75 dB.

Ekstraudstyr

Der er som sagt auto dosering af vaskemiddel, imens der også er timer-funktion, tromlerensningsprogram og indvendig belysning.


Bosch WAW325I9SN

Denne vaskemaskine fra Bosch, er nok den største konkurrent til førstepladsen, fordi den har nemlig nogle enormt gode funktioner. Som på flere punkter, er bedre end førstepladsen, imens priserne er meget tæt på hinanden. Den har den bedste energiklasse, som en vaskemaskine kan have, dette betyder også at den er billig i drift. Det skal være førsteprioritet, når man skal ud og handle en ny vaskemaskine, at den har en meget god energiklasse. Derudover har den også topkarakter, hvad angår centrifugering og centrifugeringsevne, imens kapaciteten også er meget høj til den større familie. Desuden larmer den ikke særlig meget, selv når den er ved at centrifugere, det er en stor og tung vaskemaskine som har en totalvægt på hele 80,5 kg.

Energiklasse

Modellen her har den bedste energiklasse, som en vaskemaskine overhovedet kan have, dette betyder selvfølgelig at den er billig drift. Den har et strømforbrug, som ligger på cirka 152 kWh om året, hvilket betyder at den kun koster 364 kr. i strøm hvert år. Alt dette gør at den er billig i drift, det er ikke let at finde en model, som koster mindre i drift som denne. Derudover har den også et lavt vandforbrug, den bruger 11.220 liter om året, dette gør at den har et forbrug på 751 kr. om året i vand.

Centrifugering

Du kan spare en del penge, ved at finde en vaskemaskine, som har en høj centrifugeringsevne. Dette har Bosch WAW325I9SN, den har den bedste centrifugeringsevne, som en vaskemaskine kan have. Med 1.600 omdrejninger i minuttet, ender du ud med en restfugtighed, som kun ligger på 44% så du hurtigt kan få tørret dit tøj i tørretumbleren.

Kapacitet

En kæmpe fordel ved Bosch WAW325I9SN, er at den har en kapacitet på 9 kg tøj, som er i den høje ende. Dette gør at den er velegnet, til at en større familie, som bruger en vaskemaskine hver dag, hvis ikke flere gange om dagen.

Lydniveau

For at en vaskemaskine, skal have et lavt lydniveau, så kræver det ofte en kulfri motor. Det har den her vaskemaskine, som sørger for at holde lydniveauet, helt i bund når den er i drift. Under normal drift har den et lydniveau på 47 dB, når den er ved at centrifugere har den et lydniveau, som ligger på kun 73 dB, hvilket ikke er meget højere end en samtale imellem to voksne mennesker.

Ekstraudstyr

For at du kan undgå at skulle gøre din vaskemaskine ren, så kræver det at du har et tromlerensningsprogram, det har den her selvfølgelig også. Derudover er den udstyret med en timer-funktion, som gør at du kan komme hjem til helt nyvasket tøj.


Bosch WAN280L7SN

Ønsker du at miljøet bliver behandlet pænt, så er denne model det rette valg, den har nemlig et enormt lavt vandforbrug. Det er en vaskemaskine fra Bosch, som er designet til at gøre det som en vaskemaskine skal, som er at den kan vaske tøj. Mens den også har en god energiklasse, som betyder at du kan vaske jeres tøj billigt, imens du også er rigtig god imod miljøet. I centrifugering har den fået helt fine anmeldelser, den ligger næsthøjest på karakterskalaen, hvilket jo gør den meget attraktiv, til når du skal ud og købe en ny vaskemaskine. Derudover er den udstyret med en gennemsnitlig kapacitet, som gør at hvis du er en større familie, så skal i nok kigge efter en anden model, da denne godt kan give lidt problemer. Den har desuden også et mindre lydniveau, så du ikke bliver forstyrret alt for meget, hvis du står og snakker, med dine børn eller lignende imens.

Energiklasse

Det vigtigste du skal huske, når du køber en ny vaskemaskine, det er at kigge efter en maskine, som har en meget god energiklasse. Bosch producere hvidevarer, som ofte har en meget god energiklasse, de har typisk den bedste energiklasse på markedet. Det har denne maskine også, den har en energiklasse der ligger på A+++, imens den kun bruger 157 kWh om året. Det lave strømforbrug, gør at den er god imod miljøet, men også meget god imod din pengepung. Desuden har den et vandforbrug, som er meget lavt, det ligger på cirka 9.020 liter vand om året, som koster kun 376 kr.

Centrifugering

I centrifugeringsevne har den her vaskemaskine, ikke fået den bedste karakter, det er dog tæt på. Den har fået en karakter der hedder B, hvor skalaen går fra A-G, derfor er den meget tæt på det bedste. Bosch WAN280L7SN kan tage 1.400 omdrejninger i minuttet, hvor dit tøj har en restfugtighed på 50% når maskinen er færdig med at centrifugere.

Kapacitet

Som tidligere nævnt er denne maskine, ikke beregnet til en større familie, fordi den kun har en kapacitet på 7 kg. Den kan dog stadig bruges, til en familie på 2-3 medlemmer, som har et behov for at bruge vaskemaskinen, flere gange om dagen hvis det er nødvendigt.

Lydniveau

En vaskemaskine skal ikke larme, det er dog svært at undgå, et højt lydniveau når den centrifugere. Du vil dog ikke rigtig blive forstyrret, da man ofte har vaskemaskinen, et andet sted end hvor man lige står og snakker. Under normal vask ligger lydniveauet på 54 dB, imens den centrifugere ligger på 75 dB, som godt kan høres men det er også det.

Ekstraudstyr

Er kun udstyret med timer-funktion.


Bosch WAN2828ISN

Er penge ikke særlig store, fordi det pludselig kom uventet, at den gamle vaskemaskine er gået i stykker. Så kan det her måske, være den model som du skal kigge en ekstra gang på, den er nemlig rigtig billig at købe, den koster kun 3.299 kr. Den har den bedste energiklasse, som en vaskemaskine kan have, dette ses typisk hos Bosch, da de fokusere meget på strømforbruget. En anden ting der også er blevet fokuseret på, det er at den kan centrifugere rigtigt, det kan denne model som er billig fra Bosch selvfølgelig også. Derudover har den en god kapacitet, så du ikke behøver tænke på, om du har kapacitet nok til forbruget i hjemmet. Den har desuden et meget gennemsnitligt lydniveau, så du ikke køber et produkt, som vækker hele hjemmet, hvis den er i gang om natten.

Energiklasse

Man skal aldrig købe en vaskemaskine, som har et meget højt strømforbrug, det gør den driften meget dyr i længden. Det har Bosch sørget for, at deres produkter, ikke har et meget højt strømforbrug. Med en energiklasse, som ligger på A+++, har den et forbrug på kun 176 kWh, som kun tilføjer et beløb på 422 kr. om året i strøm. Dette beløb er regnet ud fra, at hjemmet foretager 220 vaske om året. Ved de 220 vaske, bruger den 9.900 liter vand, som koster 663 kr. hvilket gør den god imod miljøet, men også imod din tegnebog.

Centrifugering

Centrifugering er vigtigt når du vasker tøj, dette gør nemlig at dit tøj, hurtigere bliver tørt. Dog giver det også et højere lydniveau, men det vil jeg fortælle mere om senere, dog kræver det en høj centrifugeringsevne, så dit tøj har så lav en restfugtighed som muligt. I denne test har Bosch WAN2828ISN, fået karakteren B, med 1.400 omdrejninger i minuttet, ender dit tøj med en restfugtighed på sølle 53%.

Kapacitet

For at du kan vaske mest muligt tøj, så skal din nyindkøbte vaskemaskine, også have en god kapacitet. Her har den her maskine, en kapacitet på 8 kg, som betyder at du kan vaske en stor portion tøj. Du vil hurtigt kunne komme igennem vasketøjskurven, fordi du kan vaske de 8 kg tøj ad gangen.

Lydniveau

Som nævnt tidligere, når en vaskemaskine centrifugerer, så har det altid et højere lydniveau. Du skal altid kigge efter en vaskemaskine, som har et lavt lydniveau når den centrifugerer, Bosch WAN2828ISN har et lydniveau på 76 dB under centrifugering, imens den har et lydniveau på 55 dB under normal vask.

Ekstraudstyr

Du kommer til at slippe for at gøre maskinen rent, fordi den har en tromlerensningsprogram, samt en meget dejlig timer-funktion.


Bosch WAY32899SN

Den sidste på listen over vaskemaskiner fra Bosch, er den her utrolige funktionelle vaskemaskine, som dog også har en højere pris end de andre. Hvis du gerne vil ud og købe den, skal du betale en sum af 6.369 kr. Det gør at den her vaskemaskine, er den på vores liste, som har den højeste pris. Den blev testet i energiklasse, hvor den har scoret topkarakter, den har den højeste energiklasse muligt. I centrifugeringsevne har den også scoret højeste karakter, som gør den utrolig eftertragtet blandt forbrugerne, derudover har den også en meget høj kapacitet til den større familie. Med en kulfri motor, er det også et meget lydsvagt produkt, så du ikke bliver forstyrret af centrifugeringen.

Energiklasse

Når man tester energiklassen, bliver det målt efter hvor meget strøm, den bruger hvert år efter et antal vaske foretaget. Samt hvor meget strøm, den bruger ved hver eneste vask, i denne test har maskinen her scoret topkarakter. Den har en energiklasse der hedder A+++, som har et strømforbrug på 152 kWh om året, målt ved 220 vaske og koster 364 kr. Desuden har den også et vandforbrug, som kun er på 11.220 liter, som du kun skal betale 751 kr. for.

Centrifugering

Hvis du gerne vil have en vaskemaskine, som sørger for at tøjet meget hurtigt bliver tørt, så skal du helt klart vælge den her. Dit tøj ender med en lav restfugtighed, som kun er på 44%, derfor vil dit tøj lynhurtigt blive tørt i tørretumbleren. Den har et omdrejningstal på 1.600 omdrejninger i minuttet, hvor den har en karakter der hedder A.

Kapacitet

Bosch WAY32899SN har en meget stor kapacitet, så selvom i er en større familie på 4-6 personer i husstanden, så burde denne vaskemaskine uden problemer klare udfordringen, den har nemlig en kapacitet på hele 9 kg.

Lydniveau

Selvom du køber en vaskemaskine, som har en høj centrifugeringsevne, samt en høj kapacitet. Så har den et utroligt lavt lydniveau, under normal vask ligger lydniveauet på 47 dB, mens den under centrifugering har et lydniveau på 73 dB.

Ekstraudstyr

Der er meget ekstraudstyr med i handlen, der kan blandt andet nævnes timer-funktion, indvendig belysning, aquastop, tromle rensningsprogram og auto dosering af vaskemiddel.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste Bosch vaskemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige Bosch vaskemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse Bosch vaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige Bosch vaskemaskiner og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.