Bosch opvaskemaskine test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste opvaskemaskiner fra Bosch på markedet, når man skal ud og købe en ny opvaskemaskine. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte opvaskemaskiner fra Bosch. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, vandforbrug, tørreevne, kuverter og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Bosch SMU46CI01S

På første pladsen af vores liste over opvaskemaskiner fra Bosch, kommer denne super effektive og flotte model, som har fået enormt gode anmeldelser af forbrugerne men også eksperterne. Den er desuden blevet kåret som godt køb af tænk.dk, udover at være meget effektiv så har den kun et lydniveau på 46 dB. Den er udstyret med en enormt god energiklasse, som ikke er den højeste vurdering en opvaskemaskine kan få, men som stadig er billig i drift og god imod miljøet. Den har et vandforbrug som ikke er højt, imens den har en meget god tørreevne, der er desuden også plads til meget service i maskinen.

Energiklasse

Den her model er udstyret med en rigtig god energiklasse, som næsten er det højeste en opvaskemaskine kan modtage, den er også billig i drift så du sparer penge og er god imod miljøet. Den har en energiklasse der hedder A++, hvilket kun er en enkelt karakter fra det højeste mulige, det gør den utrolig attraktiv for alle størrelser familier. Den har et lavt strømforbrug om året, hvor den kun har et forbrug på 262 kWh hvilket giver et beløb på 628 kr. på din elregning om året, det er særligt eftertragtet for folk som er miljøbevidste.

Vandforbrug

Det er altid en fornøjelse at spare penge på en vaskemaskine i drift, en af de grunde kan være et lavt vandforbrug som den her opvaskemine også har, i gennemsnit bruger den kun 2.600 liter vand som er næsten 200 liter mindre end gennemsnittet. Derfor koster den kun 174 kr. i hvis man omregner det antal liter, til kroner og øre som du skal regne med kan variere i pris.

Tørreevne

Når man skal måle tørreevnen på en opvaskemaskine, bliver det målt efter hvor tørt din service er 30 minutter efter endt vask, ud fra det har den modtaget karakteren A. Karakterskalaen går fra A til G, hvor A er det bedste og G er det laveste den kan modtage, så denne opvaskemaskine har scoret den højeste karakter muligt.

Kuverter

Bosch SMU46CI01S har plads til hele 13 kuverter, før du skal starte opvaskemaskinen som er cirka gennemsnitligt, men som stadig gør den til en rummelig opvaskemaskine. Så du har ikke grund til at bekymre dig om der er plads nok i maskinen før du skal starte den midt i det hele, fordi der er for meget som skal vaskes op.

Ekstraudstyr

Er udstyret med udskudt start, samt aquastop til at undgå vandskader hvis uheldet skulle være ude.


Bosch SMU46CW01S

Har du ikke et stort budget til at købe en ny opvaskemaskine for, men du vil stadig gerne have en høj kvalitet, fordi det er det sidste man skal gå ned på når man kigger på en opvaskemaskine. Den koster kun 2.849 kr. hvis du skal ud og købe den, dette gør at den kan købes af personer med et lille budget, imens den stadig er billig i drift også. Denne opvaskemaskine har en meget høj energiklasse, som er helt i toppen af skalaen af opvaskemaskiner, dette gør at den ikke koster ret meget i drift hvert år. Har også et meget lavt vandforbrug så du ikke skal være bange for at spilde penge på det, imens den har den højeste tørreevne som den kan have, en god rummelighed til mange kuverter pr vask.

Energiklasse

Denne opvaskemaskine har en energiklasse som er den anden bedste, som en opvaskemaskine kan modtage af energiklasser, den er desuden utrolig billig i drift. Bosch er kendt for at levere holdbare hvidevarer, som ikke koster mange penge i drift hvert år, samt er af højeste kvalitet til en overkommelig pris. Denne opvaskemaskine har energiklassen A++, imens den kun bruger 262 kWh i strøm, den koster i gennemsnit 628 kr. i strøm målt på 280 økovaske.

Vandforbrug

Med et vandforbrug der kun koster 174 kr. i vand hvert år, som betyder at den kun bruger 2.600 liter vand om året, i sidste ende betyder det at du får en opvaskemaskine som ikke koster ret mange penge om året. Der er desuden Aquastop monteret, så du ikke skal være bange for at der er vand udover det hele, hvis du skulle risikere at der sker en fejl på maskinen og der er en vandskade.

Tørreevne

Du undgår at eftertørre servicen med den her opvaskemaskine, fordi den har scoret en høj karakter i tørreevne, det er afgørende for hvor tørt dit service er 30 minutter efter maskinen er færdig med at vaske.

Kuverter

Bosch SMU46CW01S har en flot rummelighed til masser af plads, der er plads til hele 13 kuverter ad gangen, som betyder at den let kan købes en familie på 4-6 personer.

Ekstraudstyr

Den er som sagt udstyret med Aquastop, samt udskudt start så den starter efter du er taget på arbejde.


Bosch SMU46AI01S

Mangler du en ny opvaskemaskine men der er ikke mange penge at gøre godt med, men du vil stadig gerne have en som passer til din lille familie, så følg med her fordi så vil jeg forsøge at forklare dig hvorfor denne opvaskemaskine er lige valget for dig. Den har en energiklasse som ligger i toppen, dette gør at den er billig i strøm hver eneste år, imens vandforbruget også er skruet så langt ned som overhovedet muligt. Bosch opvaskemaskine har typisk en høj tørreevne, det er denne model selvfølgelig ikke foruden, imens den har en kapacitet til en normal families behov. Hvis du gerne vil købe denne model fra Bosch, skal du betale 3.037 kr. hos den billigste forhandler på listen herunder.  

Energiklasse

Den er udstyret med en af de bedste energiklasser på vores liste, fordi den har nemlig en energiklasse som ligger næsten helt i top, den har en energiklasse der hedder A++. Når du skal ud og kigge efter en ny opvaskemaskine, er en af største prioriteringer ved en opvaskemaskine en god energiklasse, da det i det lange løb betyder et lavere forbrug i strøm. Med den gode energiklasse, bruger den kun 258 kWh om året, det giver et beløb på kun 619 kr. årligt på din elregning.  

Vandforbrug

Et af de andre ting man skal holde øje med ved et køb af en ny opvaskemaskine, det er om den har et højt eller lavt strømforbrug, fordi det giver også en lavere driftspris når du kigger på din vandregning. Bosch SMU46AI01S bruger i gennemsnit 2.660 liter om året i vand, hvilket kun giver et beløb på 0,6 kr. pr opvask du foretager dig.

Tørreevne

Når man skal måle tørreevnen, tager man udgangspunkt i hvor tørt dit service, er 30 minutter efter en endt opvask. I denne test har Bosch SMU46AI01S fået topkarakteren A, som er det bedste en opvaskemaskine kan modtage, så dit service er så tørt som muligt 30 minutter efter det er blevet rent.

Kuverter

Der er plads til 12 kuverter i denne opvaskemaskine, som er velegnet til 3-4 mennesker i husstanden, som har et almindeligt brug i hverdagen. Det er ikke plads du skal bekymre dig om, hvis i er det antal personer i hjemmet som er nævnt.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med Aquastop, så du ikke skal være bange for vandskader hvis der sprænger en slange, desuden er der også udskudt start så du kan komme hjem til helt rent service.


Bosch SMU46CB01S

Som den sidste opvaskemaskine på vores liste, der kommer i et meget flot design, hvor fronten er i sort rustfrit stål. Dette kan godt være en ulempe, hvis den ikke passer i den stil som dit hjem er i, den er dog rigtig flot at kigge på hvis du køber den. Den koster kun 3.433 kr. hvis du gerne vil købe en opvaskemaskine som denne, den er udstyret med et af de højeste energiklasser muligt, imens den har et lavt strømforbrug. Opvaskemaskinen her har et meget gennemsnitligt vandforbrug, blandt vores liste over opvaskemaskiner fra Bosch, den har fået topkarakter i tørreevne. Den er desuden velegnet til en familie på 5-6 personer, som har et normalt forbrug i hverdagen.

Energiklasse

Den her opvaskemaskine har en meget god energiklasse, som har givet den en karakter der lyder på A++, det gør at du roligt kan købe den imens du tænker på miljøet. I et gennemsnit målt på 280 økovaske, har den kun haft et forbrug på 262 kWh som betyder at den kun koster 628 kr. om året.

Vandforbrug

Bosch SMU46CB01S har et meget lavt vandforbrug, fordi den er udstyret med en sensor som måler dit service, for at måle hvor meget vand den skal bruge til at vaske pr gang. I gennemsnit bruger den 2.660 liter vand om året, som er blevet mål ved de 280 økovaske, det er i den lave ende af vores liste.

Tørreevne

Bosch SMU46CB01S har modtaget karakteren A i tørreevne, som er den bedste mulige karakter en opvaskemaskine kan modtage, så det er en rigtig god ting at kigge på hvis du skal købe en ny opvaskemaskine. Fordi det er ikke sjovt at skulle eftertørre tallerkner eller lignede, når opvaskemaskinen er færdig med endt vask.

Kuverter

Er i en lidt større familie som har brug for meget plads, så er det irriterende at skulle foretage mere end 1 vask, før du er helt færdig med at ordne opvasken. Det problem vil du ikke opleve med denne opvaskemaskine, fordi den har nemlig plads til hele 13 kuverter, som er velegnet til en familie på 5-6 personer.

Ekstraudstyr

Der er et par ekstrafunktioner i form af udskudt start, samt Aquastop til at undgå vandskader.


Bosch SMU88PW03S

Er du på udkig efter en opvaskemaskine som har en meget høj energiklasse, men som også har en rummelighed hvor du kan ændre på indretningen af maskinen, så er det her en opvaskemaskine du skal tage et ekstra kig på. Den har en energiklasse som ligger helt i toppen af vores liste, som gør at den har et meget lavt strømforbrug, den har desuden også et vandforbrug som er lavt hvilket betyder den er billig i drift. Den har en tørreevne som ligger højest på skalaen, imens den har plads til mange kuverter og let kan indrettes som du gerne vil have den. Det er en opvaskemaskine som har hele 8 programmer, den har desuden et lynprogram så du hurtigt kan få vasket en portion tøj.

Energiklasse

Denne model har den bedste energiklasse som en opvaskemaskine kan have, den har fået topkarakter i denne vurdering, hvilket også gør at den er meget billig i drift hvert år. Den har fået karakteren A+++ som ikke kan være bedre, imens den kun har et forbrug på 234 kWh om året i strøm, så den koster kun 561 kr. i strømforbrug. Det er en opvaskemaskine som er god imod din pengepung, men også meget miljøvenlig.

Vandforbrug

Med et meget lavt vandforbrug er den skånsom imod dit årlige vandforbrug i husstanden, får du her en opvaskemaskine som kun har et årligt vandforbrug på 2.660 liter, dette gør at den kun koster 0,6 kr. i vand, hver gange du foretager en vask. Så er du en person som tænker på miljøet men som også gerne vil spare penge, så kan den her model være det helt rigtige valg for dig.

Tørreevne

Det er ikke nogen sjov fornemmelse at stå og tørre sit service af efter endt opvask, derfor er en høj karakter på tørreevnen vigtig at kigge efter, fordi det afgør hvor tørt det er efter end vask. Bosch SMU88PW03S har en tørreevne af højeste karakter, som gør at den har fået karakteren A som er det bedste den kan have, hvilket er en vigtig faktor at kigge på når du skal handle opvaskemaskine.

Kuverter

Denne opvaskemaskine fra Bosch har en indretning, så du kan ændre på pladsen så du kan vaske store gryder eller lignede, hvis det er nødvendigt så du ikke skal vaske dem i hånden når i har spist. Derudover har den også plads til 13 kuverter, som gør den velegnet til en familie på 4-6 personer, uden at du skal bekymre dig som pladsen i opvaskemaskinen.

Ekstraudstyr

Udskudt start så du selv kan vælge når den skal starte, samt Aqua-stop så du ikke skal være bange for vandskader hvis der skulle ske en fejl på maskinen.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste opvaskemaskiner fra Bosch i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, vandforbrug, tørreevne, kuverter, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige opvaskemaskiner når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse opvaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige opvaskemaskiner og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.