Bordopvaskemaskine test 2024 – Bedste i test kåret af forbrugerne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 8 bedste bordopvaskemaskiner på markedet, Når man skal ud og købe en ny bordopvaskemaskine, så er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-8-liste med de bedste bedømte bordopvaskemaskine, disse 8 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, vandforbrug, antal kuverter, tørreevne, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.

Candy CDCP 8/E

På vores liste kommer denne rigtig fine bordopvaskemaskine, som har mere plads end de andre på listen. Den har plads til flere kuverter, er energivenlig og billig i drift og har en fantastisk tørreevne. Den har et lydniveau der er lidt højere end de andre, men ikke noget som vil kunne mækres.

Energiklasse

Det er vigtigt at man er miljøvenlig, en bedre energiklasse betyder også at du ikke bruger ret mange penge år vask. Denne bordopvaskemaskine har en energiklasse som hedder A+, dette er kun en karakter fra det bedste den kan få. Årligt koster den 494 kr. i drift, hvor den koster 1,8 kr. pr vask i strøm.

Vandforbrug

Bordopvaskemaskinen her bruger det gennemsnitlige vand, som andre bordopvaskemaskiner gør. Årligt bruger den 2.240 liter vand, som er baseret ud fra cirka 280 vask om året. Det til sammen giver et beløb på 150 kr. årligt i vandforbrug, hvor en vask cirka koster 0,5 kr. pr gang at bruge.

Antal kuverter

Som den bordopvaskemaskine på vores liste, som har plads til flest kuverter, hvilket gør den meget velegnet til en mindre familie med et enkelt barn. Candy CDCP 8/E har plads til hele 8 kuverter, hvilket er 2 mere end de andre på vores liste.

Tørreevne

Der bliver vurderet tørreevne fra når du har foretaget en vask, 30 min efter vurderer man hvor tørt det er, der har denne bordopvaskemaskine fået top karakteren som hedder A. På skalaen der går fra A til G, hvor A er det bedste og G er det dårligste, har denne bordopvaskemaskine fået en rigtig flot karakter.

Lydniveau

Som den bordopvaskemaskine der har det højeste lydniveau, rammer den kun 51 dB som ikke er højt. Især ikke hvis man laver en sammenligning mellem to personer der snakker, det udgiver et lydniveau på 60 dB. Så denne bordopvaskemaskine larmer mindre, end en almindelig samtale mellem to personer.

Ekstraudstyr


Bosch SKS50E32EU

På en flot førsteplads kommer denne meget fine bordopvaskemaskine, med en super god energiklasse som er god imod miljøet, den har en brugervenlighed der gør at alle kan finde ud af at bruge den, tørreevnen er den vurderet som den bedste på vores liste, hvilket gør at du får noget meget tør service efter endt vask.

Energiklasse

Bosch har gået meget op i at deres bordopvaskemaskine har en god energiklasse, dog har de også et ret højt strømforbrug i gennemsnit hvert år. I gennemsnit bruger denne bordopvaskemaskine 280 kWh om året i strøm, hvilket er taget ud fra 280 opvaske om året, i alt koster den 672 kr. i strøm og cirka 2,4 kr. pr vask.

Vandforbrug

Når man skal købe en bordopvaskemaskine, så skal man kigge på vandforbruget om året, Bosch SKS50E32EU bruger i gennemsnit 2.600 liter vand om året. Gennemsnittet er regnet ud efter 280 vaske i gennemsnit, som betyder at den koster 0,6 kr. pr vask der bliver foretaget.

Antal kuverter

En bordopvaskemaskine er selvfølgelig ikke på størrelse med en normal opvaskemaskine, men er konstrueret så den passer ind i de mindre hjem, derfor gør det også at der ikke er ligeså meget plads i dem. I denne bordopvaskemaskine er der plads til 6 kuverter, dette er gennemsnittet for bordopvaskemaskiner.

Tørreevne

På en karakterskala som går fra A til G, hvor A er det bedste og G er det dårligste. På denne skala har denne bordopvaskemaskine fået karakteren A som er det bedste, hvilket betyder at du får så tørst som muligt service efter maskinen er kørt færdig.

Lydniveau

Når en maskine kører på sit højeste bliver den målt i decibel, den her bordopvaskemaskine har et lydniveau på 44 dB under drift. Hvilket betyder at den godt kan høres men på samme tid, stadig er støjsvag imens den er i gang.

Ekstraudstyr

Der er indbygget en mængdesensor som måler mængden af service som skal gøres rent, dette betyder at du sparer mest muligt vand, da den ikke bruger så meget vand som den er konstrueret til.


Siemens SK26E221EU

Den største konkurrent til førstepladsen kan kun være denne, den har nogle ting som er bedre men også nogle ting som er dårligere. Hvis du køber denne bordopvaskemaskine får du et produkt der er billig i drift, da den bruger mindstmuligt strøm.

Energiklasse

Med en flot energiklasse bruger denne bordopvaskemaskine meget lidt strøm, i et gennemsnit på 280 vaske om året. Bruger den 174 kWh hvilket giver et totalbeløb på 417 kr. og i gennemsnit 1,5 kr. pr vask om året.

Vandforbrug

I gennemsnittet på 280 vaske årligt, bruger den cirka 2.240 liter vand om året på at gøre service rent. Hvilket ender op i et beløb på omkring 150 kr. som giver et beløb på cirka 0,5 kr. pr vask i gennemsnit.

Antal kuverter

I denne bordopvaskemaskine er der plads til det normale antal kuverter, som i gennemsnit er cirka 6 kuverter, dette passer rigtigt godt til 1-2 personer til hverdags brug. Som betyder at du ikke har behov for at starte maskinen hver dag, men en gang hver anden dag vil være helt fint.

Tørreevne

På skalaen der går fra A til G har Siemens SK26E221EUscoret den bedst mulige karakter, som er en tørreevne med karakteren A.

Lydniveau

Når en bordopvaskemaskine er i drift, skal den helst være så støjsvag som overhovedet muligt, derfor har denne bordopvaskemaskine et lavt lydniveau på kun 48 dB. Hvilket er lavt når man sammenligner med en samtale, imellem to personer hvor lydniveauet er 60 dB.

Ekstraudstyr

bordopvaskemaskinen her er udstyret med et timet program, der gør at du kan sætte den til at køre om natten så opvasken er rent og tørt når du står op.


Bosch SKS62E22EU

Ønsker du en billig bordopvaskemaskine som er god til at gøre dit service rent, men som stadig ikke er dyr i indkøb. Så kan det her være et meget godt valg, da den har en god tørreevne og er god til at vaske. Den har fået rigtig gode anmeldelser af diverse tester, som gør at den er endt på en tredjeplads på vores liste.

Energiklasse

Med en rigtig god energiklasse på A++, betyder det at du får en miljøvenlig bordopvaskemaskine. Som ikke bare er god imod miljøet, men som også er billig i drift. I gennemsnit bruger den 280 kWh om året, hvilket giver en pris på 2,4 kr. pr vask som bliver foretaget.

Vandforbrug

Årligt bruger Bosch SKS62E22EU 2.600 liter vand om året, ved en test foretaget igennem 280 vaske. Det giver en gennemsnits pris på cirka 0,6 kr. pr vask i vandforbrug. Så i alt koster 1 vask i gennemsnit cirka 3 kr.

Antal kuverter

Der er brug for plads når man bruger en bordopvaskemaskine, derfor er der plads til 6 kuverter i denne maskine. Hvilket gør den velegnet til 1-2 personer som ikke har plads til en almindelig opvaskemaskine.

Tørreevne

På skalaen der går fra A til G, hvor A er bedst og G er værst. Får den topkarakter på A, som er den bedste tørreevne en bordopvaskemaskine kan få.

Lydniveau

En bordopvaskemaskine er ikke designet til at stå skjult, derfor er det vigtigt at du får købt en som ikke larmer. Her kommer den med et lydniveau på 44 dB ind som en støjsvag bordopvaskemaskine, der ikke larmer betydeligt meget.

Ekstraudstyr

Når du køber den får du en kurv med til bestikket, der er desuden også aquasensor og mængdesensor som gør at den bruger mindst muligt vand under brug.


Scandomestic SFO

Har du brug for en bordopvaskemaskine fordi pengene ikke er store, som stadig ikke koster mange penge at holde i drift hvert år. Så er denne model et af de bedste valg at købe, da det er den billigste på vores liste, men som stadig ikke er dyr i drift. Den har desuden også fået meget gode karakter, i energiklasse og tørreevne.

Energiklasse

Energiklasse er vurderet ud fra, hvor meget strøm den bruger i gennemsnit om året, hvor venlig den er over for miljøet. I denne vurdering har bordopvaskemaskinen her fået A+, som næsten er det bedste den kan få. Årligt bruger den kun 174 kWh i strøm, der giver et beløb på 417 kr. i strøm årligt, og en pris på 1,5 kr. pr vask.

Vandforbrug

Scandomestic SFO 2201 er designet så de bruger mindst muligt vand, den bruger også en del mindre vand en de andre på vores liste, hvilket gør den billig i drift. Årligt bruger den faktisk kun 1.820 liter vand, i en test vurderet fra 280 vaske pr år.

Antal kuverter

Det mest normale ved en bordopvaskemaskine, er at der er plads til 6 kuverter og det er ikke nogen undtagelse her. Der er nemlig plads til 6 kuverter, hvilket gør at den er ideel til 1-2 personer som ikke har råd eller plads til en stor almindelig opvaskemaskine.

Tørreevne

Selvom det er en billig bordopvaskemaskine, så er tørreevnen helt i top da det ikke kan blive bedre end det er. I vurderingsskalaen har den fået karakteren, A som er det højeste den kan få, men ville have fået højere hvis det var muligt.

Lydniveau

Dette er ikke den mest støjsvage på vores liste, men frygt ej da det ikke er fordi den larmer meget mere end de andre. Den er stadig støjsvag og du vil næsten ikke ligge mærke til den, den har et lydniveau på kun 49 dB, hvilket er lavt.

Ekstraudstyr

Denne bordopvaskemaskine har ikke noget ekstraudstyr, dette gør den dog ikke dårligere end de andre på vores liste.


Bosch SKS62E28EU

Er du på udkig efter en bordopvaskemaskine, der er designet i et stilfuldt design af aluminium, men som stadig er billig i drift. Du får en bordopvaskemaskine, som har en god energiklasse og meget god tørreevne. Som stadig ikke fylder ret meget, der betyder at den gør brugbar i mindre lejligheder.

Energiklasse

Det er vigtigt at købe en bordopvaskemaskine, der har en god energiklasse. Det har denne da den er vurderet til en energiklasse på A+ som er det næstbedste vurdering den kan have. Som nogle af de andre bruger den kun 174 kWh om året i strøm, hvilket betyder at den koster 417 kr. i gennemsnit koster det 1,5 kr. at foretage en vask.

Vandforbrug

Når man snakker vandforbrug, så er det udregnet fra et gennemsnit på 280 vaske der bliver foretaget årligt. I denne test har Bosch SKS62E28EU brugt 2.240 liter, hvilket gør den til en billig bordopvaskemaskine at holde i drift. Ved hver vasker koster den cirka 0,5 kr. i vand, hvilket giver et beløb på 150 kr. om året at bruge.

Antal kuverter

En bordopvaskemaskine er mindre end en almindelig opvaskemaskine, derfor betyder det selvfølgelig også at der ikke er ligeså meget plads. Men der er et standard valg af plads, dette er 6 kuverter som der normalt er plads til. Dette er der selvfølgelig, også plads til i denne.

Tørreevne

Når man snakker tørreevne, er det vurderet ud fra hvor tør mængden er 30 minutter efter endt vask. Her scorer denne bordopvaskemaskine topkarakter, hvilket betyder at den ikke kan få bedre karakter end A.

Lydniveau

En bordopvaskemaskine skal være stille, da den står fremme uden at være skjult. Når denne bordopvaskemaskine er i drift, udgiver den kun et lydniveau på 48 dB, hvilket gør den støjsvag og ikke let at høre.

Ekstraudstyr

Den har et ekstraprogram der hedder Variospeed, der gør at du kan fremskynde et vaskeprogram så det bliver hurtigere færdigt.


Den er designet med udskudt start, så du kan time den til hvornår du gerne vil have den skal være færdig, på den måde undgår du at skulle vente på den er færdig med at vaske.


Siemens SK25E203EU

På en flot 8 plads, kommer der her en super flot bordopvaskemaskine, som uden problemer vil kunne klare hverdagens forhindringer. Det er et rigtig godt købe, hvis du lige er flyttet hjemmefra og flyttet i studiebolig, hvor der ikke altid er plads til en almindelig opvaskemaskine.

Energiklasse

De fleste bordopvaskemaskiner har en god energiklasse, dette gør at den er velegnet til unge mennesker, fordi den ikke er dyr i strøm hvert går. Den har en energiklasse der hedder A+, som næsten er det bedste den kan få, derfor bruger den også kun 174 kWh om året i strøm, hvilket giver en elregning på 417 kr. mens den koster 1,5 kr. pr vask.

Vandforbrug

Som de fleste på listen har den et vandforbrug på 2.240 liter vand om året, ved et gennemsnit på 280 vaske om året. Hvis man går ud fra de 280 vaske, giver det et totalbeløb på 150 kr. om året i vandforbrug. Dette svarer til at de koster cirka 0,5 kr. pr vask hver gang den er i drift.

Antal kuverter

Med sin normale størrelse og kapacitet, har Siemens SK25E203EUplads til 6 kuverter. Hvilket gør den egnet til 1-2 personer, dog kan det også lade sig gøre hvis man har en baby også.

Tørreevne

Tørreevnen er meget god, den har fået den bedste karakter der er muligt. Karakterskalaen går fra A til G, hvor A er det bedste og denne bordopvaskemaskine har fået karakteren A. Hvilket betyder at den efterlader servicen tør efter endt vask.

Lydniveau

Denne opvaskemaskine har det højeste lydniveau på listen, den er blevet målt til 54 dB hvilket betyder at du får en bordopvaskemaskine som kan høres. Dog er det ikke en maskine som larmer hele huset op.

Ekstraudstyr

Af ekstraudstyr kan nævnes, en sensor der måler hvor meget maskinen er fyldt, hvilket gør at den tilpasser mængden af vand der bruges.


Scandomestic WFO2207

Er ønsket om en bordopvaskemaskine, der bruger så lidt vand som muligt men alligevel har en god vaskeevne, som på samme tid er billig at købe og billig i drift. Tørreevnen er skruet helt op mens energiforbruget er skruet helt i bund, mens den stadig har plads til de normale 6 kuverter.

Energiklasse

Energiklassen er næsten det bedste den kan få, det er vurderet ud fra hvor miljøvenlig den er, hvor meget strøm den bruger om året. Årligt bruger den i gennemsnit 174 kWh i strøm, hvilket betyder at den koster 417 kr. om året i strøm. Mens den i gennemsnit koster cirka 1,5 kr. pr hver gang den har kørt en vask.

Vandforbrug

Som med den anden bordopvaskemaskine af samme mærke på vores liste, så har denne også et meget lavt vandforbrug om året. Fordi den bruger nemlig kun 1.820 liter om året, hvilket kun koster dig 121 kr. i vandforbrug om året og 0,4 kr. pr vask.

Antal kuverter

Denne bordopvaskemaskine har ligeså meget plads, som de andre på vores liste udover den ene som er større, Scandomestic WFO2207har plads til 6 kuverter. Som gør den velegnet til 1-2 personer, størrelsen på maskinen gør at den passer godt ind i en mindre lejlighed.

Tørreevne

Den bedste karakter en bordopvaskemaskine, kan få i tørreevne er karakteren A som er det højeste, hvor karakteren G er det laveste. Denne maskine har fået karakteren A, som gør den rigtig god til at tørre indholdet som er blevet vasket.

Lydniveau

Den har et normalt støjniveau blandt vores liste, hvilket gør at den ikke larmer særligt meget når den er i drift, den har et lydniveau på 49 dB. Hvilket gør at den er lavere end samtalen mellem to personer, som i normal sammenhæng er blevet målt til 60 dB.

Ekstraudstyr

En af de smarte funktioner ved denne, er at den kan tilsluttes håndvasken fra du får den hjem, som betyder at du ikke skal modificere slangen først.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 8 bedste bordopvaskemaskiner i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, vandforbrug, antal kuverter, tørreevne, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige bordopvaskemaskiner når de skal ud og købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse bordopvaskemaskiner, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige bordopvaskemaskiner. og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.