Båndsliber Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste båndslibere markedet, når man skal ud at købe en ny båndsliber. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte båndslibere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, slibning overflade, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Bosch PSM 100 A

Hvis du selv gerne, vil restaurere dine møbler, eller bare gerne vil gøre dine træmøbler flottere. Så er en båndsliber, et stykke værktøj der er, nødvendigt at eje til det formål. Den larmer selvfølgelig en smule, men ikke noget alt for højt lydniveau, men hvor den her model kun har et lydniveau på 94 dB under brug. Den bruger minimalt med strøm, så det ikke kommer til at, koste dig ret mange penge, når din strømregning skal betales. Med en fin størrelses slibning overflade, kan du hurtigt få slebet, dine møbler i bund så de får en flot og glat overflade. En båndsliber skal ikke være dyr, ikke engang hvis den er virkelig god, samt utrolig effektiv under brug.

[afp id=” 1376″]

Effekt

Når det kommer til effekten, så er det en lav effekt, ved den her båndsliber. Det betyder dog på ingen måde at, du køber en båndsliber, som ikke er særlig stærk under brug. Den er bare meget energivenlig, mens den stadig har en stor styrke, derfor er en effekt på 100 Watt også rigtig god.

Slibning Overflade

Med rigtig mange svingninger, når den er i brug, faktisk 26.000 svingninger i minuttet. Så får du en effektiv båndsliber, hvor denne model også, har en rigtig god slibning overflade. Bosch PSM 100 A har en slibning overflade, der er på 104 kvadratcentimeter, så store objekter hurtigt kan slibes.

Pris

Det skal bestemt ikke, være dyrt at købe en båndsliber, hvilket betyder at den her model er billig at købe. Du køber en effektiv båndsliber, der er bygget i stærke materialer, så den også er meget holdbar at bruge i flere år. Derfor har den her båndsliber, også kun en pris, der er på 433 kr.

Ekstraudstyr

Der følger 3 slibeark med når, du køber det her produkt, så du kan teste hvad der passer til dit behov.


Makita BO5041

Makita er en kæmpe stor producent, hvor du ikke bare, køber en almindelig båndsliber. Men du køber et produkt, som næsten kan holde, hele dit liv uden at det skal skiftes ud. Hvis du vil have, en båndsliber til at holde i, så mange år som muligt. Så skal du tjekke, den igennem engang imellem, så delene ikke bliver alt for slidte når du bruger den. Denne model af en båndsliber, har en høj effekt, så den forbliver kraftig under længere tids brug. Det betyder også at, strømforbruget er en smule højere, men stadig ikke et strømforbrug du vil mærke. Den har en stor slibning overflade, så dit arbejde med at slibe, kommer til at gå meget hurtigere. Det er dog en maskine, der koster en smule penge at købe, men du vil med sikkerhed blive glad for dit køb.

[afp id=” 1377″]

Effekt

Det her er en professionel båndsliber, hvor de fleste håndværkere køber, sådan en båndsliber som den her. Det er er en super kraftig båndsliber, hvor den stadig ikke har, en effekt som er alt for høj under brug. Makita BO5041 har en lav effekt, der er på 300 Watt, så den er billig i drift men stadig super kraftig at bruge.

Slibning Overflade

Den har en rund slibning overflade, som gør det lidt indviklet, når du skal ind i hjørnerne men på møbler er den super god. Den kan køre mellem 4.000 og 12.000 omdrejninger i minuttet, alt efter hvad det kræver. Den har en rund slibning overflade, der er 123 millimeter i diameter.

Pris

Fordi det er en professionel båndsliber, så koster Makita BO5041, også en smule mere når den skal købes. Det er en båndsliber, der er rigtig god at bruge, mens den er super kraftig at bruge. Det er en af, de mest effektive båndslibere på den her liste, som kan købes til en pris på 1.096 kr.

Ekstraudstyr

Der følger sidehåndtag med, mens der også er en støvboks med, hvor desuden også er en slibepude med.


Bosch GEX 125-1 AE

Bosch er et navn, som har etableret sig på markedet, over produktet der er super effektive. Men også over mange forskellige maskiner, som kan holde i mange år, da de er produceret i meget høj kvalitet. Hvis du vælger at købe, et produkt fra Bosch, så sikrer du dig selv, da du kan have en båndsliber som den her i flere år. Det er muligt at anvende, den med op til 24.000 omdrejninger i minuttet, hvilket er utrolig mange omdrejninger i minuttet. Med en lav effekt, men stadig masser af styrke, så er den effektiv men meget billig i driftsomkostninger når strøm regningen kommer. Derudover er slibning overfladen stor, hvilket gør det let når, du skal slibe en større reol eller en bænk. Prisen er ikke alt for høj, så de fleste kan finde råd, til at købe en kvalitets båndsliber fra en producent, som har øje for høj kvalitet.

[afp id=” 1378″]

Effekt

Som en af de store producenter, der er på markedet, går de meget op i at være energivenlige. Hvor den her model, den selvfølgelig også er, en del af dette. Det er en båndsliber, som er god mod miljøet, mens den stadig er super kraftig at bruge. Denne båndsliber er udstyret, med en effekt der, ligger på 250 Watt under brug.

Slibning Overflade

De stykker sandpapir som, bliver monteret på den, de har en god størrelse. Det vil gøre dit arbejde lettere, men også hurtigere hvis, det er et stykke arbejde der skal overstås hurtigt. De stykker sandpapir har, en diameter på 125 millimeter, som er lette at udskifte til et nyt når det gamle er blevet slidt.

Pris

Selvom det er en maskine, som Bosch har produceret, så koster Bosch GEX 125-1 AE ikke ret mange penge. Der kan købes mange, forskellige former for sandpapir, når du skal vælge hvilket der passer til dit projekt. Denne båndsliber har en lav pris, hvor du kun skal betale, en lille pris på 820 kr. for at købe den.

Ekstraudstyr

Med en mikrofilterboks slipper, du for at der samler sig alt, for meget støv hvor du bruger den. Da den filtrerer de små partikler, så luftmiljøet er meget bedre.


Dewalt DWE6411

Det kan hurtigt blive bøvlet, når der skal skiftes, til nyt sandpapir på en båndsliber. Det vil du ikke opleve, med en båndsliber som den her, det hele foregår nemlig med velcro. Så hiver du bare det gamle sandpapir af, hvor du så putter det nye år, så er du klar til at arbejde igen efter 10 sekunder. Det er en ergonomisk båndsliber, hvor den har et gummigreb, så dit greb ikke bare smutter mens du er ved at bruge den. Det er vigtigt med et lavt strømforbrug, hvor denne båndsliber kommer ind, som en super god maskine, da den har en meget lav effekt, men stadig er super kraftig.

[afp id=” 1379″]

Effekt

Det er en kraftig båndsliber, der har en lav effekt, så den holder strømniveauet nede. Med en effekt som er på 230 Watt, så betyder det at den er rigtig stærk under brug, mens den er så billig som muligt. Dewalt er en rigtig velkendt producent, hvor de bliver købt, som en meget holdbar maskine.

Slibning Overflade

Du vil uden problemer, kunne komme ind i hjørnerne, fordi slibning overfladen den er firkantet. Det vil gør det let, for dig når du skal slibe en reol, eller lignede der har mange hjørner. Dewalt DWE6411 har en slibning overflade, der er på 115 millimeter gange 140 millimeter.

Pris

Selvom den er billig, så betyder det på ingen måde at, det er nogen dårlig maskine under brug. Den kan desuden køre, med en hastighed der, er på 14.000 omdrejninger i minuttet. Du køber en rigtig effektiv båndsliber, som faktisk kun koster, omkring 676 kr. at købe hjem.

Ekstraudstyr

Der følger en støvpose med, som skal monteres før, du anvender den så den opsamler støvet. Der er også slibeark med, så du kan teste den, når du skal bruge den.


Bosch GSS 160-1 A

Den sidste på den her liste, det er en båndsliber, der er meget eftertragtet blandt forbrugerne. Den har fået rigtig gode anmeldelser, af både eksperter men, også af forbrugerne som almindelige men også professionelle håndværkere. Det er en af de båndslibere, som har en af de største, hastigheder blandt disse 5 forskellige båndslibere. Den har ikke nogen høj effekt, hvilket heller ikke er nødvendigt, når man skal have en effektiv båndsliber. Med en stor slibning overflade, slipper du for at, bruge lang tid på at få slebet gamle møbler ned i bund. En helt fantastisk funktion, det er prisen på den her båndsliber, den er nemlig ikke særlig høj, så de fleste kan finde råd til at købe den.

[afp id=” 1380″]

Effekt

Den her båndsliber har kun, en effekt der er på 180 Watt, hvilket ikke lyder som meget. Det er dog mere end rigeligt, for en båndsliber under brug, for at den skal være rigtig stærk under brug. Den lave effekt giver, en meget høj hastighed, men med et lavt strømforbrug under drift.

Slibning Overflade

Det her er en rystepudser, som ryster sandpapiret frem og tilbage, med høj hastighed så den forbliver så effektiv som overhovedet muligt. Bosch GSS 160-1 A har en fin størrelses slibning overflade, hvor den har en bredde på 80 millimeter, mens længden er 130 millimeter.

Pris

Prisen er i den lave ende, så du ikke skal betale, nogen høj pris for høj kvalitet. Det er noget de fleste, gerne vil have hvor de køber, et produkt for en lav pris. Men stadig køber en båndsliber, der kan holde i mange år, uden at der opstår nogle former for problemer, derfor kan du købe den her båndsliber for kun 640 kr.

Ekstraudstyr

Der er flere ting med, hvor du får en støvboks, slibepude og slibeark med når, du køber den her båndsliber fra Bosch.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste båndslibere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, slibning overflade, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige båndslibere når de skal ud at købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af båndslibere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige båndslibere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.