Bajonetsav Test 2024 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste bajonetsave markedet, når man skal ud at købe en ny bajonetsav. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte bajonetsave. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, effekt, lydniveau, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


Makita DJR183Z

En bajonetsav er et fantastisk, stykke værktøj at have i hjemmet, fordi den kan bruges til mange forskellige ting. Hvor bajonetsav som den her, ikke vejer alt for meget, så du ikke så let bliver træt i dine arme når du bruger den, fordi den vejer kun 1,7 kg at løfte rundt på. Den har en længde på 392 millimeter, bredde på 81 millimeter, samt en højde på 209 millimeter. Fordi den kører på batteri, så bruger den ikke nogen specifik strømeffekt, men viser hvor høj en styrke batteriet skal have. Den har et lidt højt lydniveau, så det anbefales selvfølgeligt at, der bliver brugte høreværn så lydniveauet bliver skåret gevaldigt ned under brug. Selvom den er i super høj kvalitet, så koster maskinen ikke ret mange penge, så de fleste kan finde pengene til at kunne købe den for.

Effekt

Når det gælder effekten, så fordi den ikke er forbundet, med en stikkontakt med fungerer via batteri. Så er der ikke, nogen bestemt effekt når det bliver målt, men det betyder stadig ikke at, den her bajonetsav ikke er kraftig. Den kan bruges med et slagantal, der er på 3.100 antal hvert minut, uden at den er belastet.

Lydniveau

Lydniveauet er et af de laveste, så den larmer ikke alt for meget, men den har stadig et lydniveau som let kan høres. Under brug vil en bajonetsav, som Makita DJR183Z have et lydniveau, som er målt til 77 dB. Det betyder at dine ører, ikke vil tage lige så meget skade i længden, dog skal sikkerheden helst være i orden.

Pris

Når man gerne vil købe, et stykke el værktøj, så går man ofte et produkt som er holdbart. Det vil du opleve, med en bajonetsav som den her, som Makita de har produceret. En anden kæmpe fordel, det er prisen på produktet, den her model er billig at købe, fordi den har kun en pris på 684 kr.

Ekstraudstyr

Det bliver ikke lettere, når klingen den skal udskiftes, da denne bajonetsav er udstyret med en hurtig skift funktion, så det kun tager nogle få sekunder.


Bosch PSA 700 E

Bosch er en kæmpe stor producent, af forskellige former for el værktøj, hvor de har sikret sig at være en af de bedste til dette. Dette sikrer dig selv at, du køber et produkt i en kvalitet, som næsten ikke kan findes højere. Hvor denne bajonetsav er yderst effektiv, mens de ofte kan købes, til en fornuftig pris. Hvor en model af en bajonetsav, som den her vil uden problemer, kunne holde i rigtig mange år. Den har ikke en alt for høj effekt, mens den stadig holder sin høje styrke oppe, så den ikke mister kræfterne under brug. Derudover har den også et lydniveau, som er til at arbejde med, så dine ører ikke bliver skadet alt for meget når du anvender den. Det er en bajonetsav, der er i meget fin kvalitet, som også er meget effektiv at bruge. Det betyder dog heller ikke at, prisen er alt for høj, da den faktisk kun har en lille pris.

Effekt

Fordelen ved at have ledning, det er at du slipper for at, skulle udskifte batteriet og miste styrke midt i det hele. Ulempen er selvfølgelig at, du er begrænset af en ledning, så skal man vælge hvad man syntes føles bedst. Den her bajonetsav har en effekt, som er på 710 Watt, hvilket er masser af styrke.

Lydniveau

Fordi den er forbundet med ledning, betyder det også at lydniveauet, ofte forbliver det samme hele vejen igennem du anvender den. Selvfølgelig ændrer det sig, alt efter hvilket materialer, du vælger der skal skæres i. Men et gennemsnitligt lydniveau, som den bliver målt på, det er et lydniveau som er på 86 dB.

Pris

Der vil ikke komme nogle uforudsete pengebeløb som skal bruges, hvis man fx ikke har et batteri i forvejen, så skal det nemlig ofte købes. Det behøver du slet ikke, med en bajonetsav som Bosch PSA 700 E, det er en billig bajonetsav som er super effektiv når den bruge, hvilket du kan købe til kun 645 kr.

Ekstraudstyr

Der er monteret et blødt greb på den, så du får rigtig meget komfort, mens du bruger den i længere perioder.


Bosch Keo

Hvis du ikke orker det bøvl, med at have en stikkontakt i nærheden, hver eneste gang du skal bruge en bajonetsav. Så tag et ekstra kig, på den her model fra Bosch, hvor du ikke skal tænke på om du lige er i nærheden af en stikkontakt. Den fungerer nemlig via batteri, hvilket også betyder at, den ikke har nogen bestemt effekt, når den skal bruges. Med et batteri kommer du heller ikke, til at sidde fast i grene, hvis du skal skære grenene af et træ ned. Lydniveauet er i den høje ende, så det larmer ret meget, når du skal bruge en bajonetsav som den her. Prisen er i den lave ende, så du køber en bajonetsav, som ikke har nogen irriterende ledning men som stadig, kommer i en kvalitet der er helt i top. Hvis du vælger den model, af en bajonetsav så vil du købe, en bajonetsav som du vil blive yderst tilfreds med det her køb.

Effekt

Alt efter hvilken tykkelse, det stykke træ eller gren, du skal skære over har. Så har du mulighed for op til 190 snit, på bare en enkelt opladning, men også helt ned til kun 30 snit. Der sidder et stærkt Lithium batteri på, den her super stærke bajonetsav. Derudover har den en effektwatt, der er på 2.200 Watt under brug.

Lydniveau

Lydniveauet er en smule højt, så du skal sikre dig selv, med at du køber diverse former for sikkerhedsudstyr. For at skåne din krop, men også for at beskytte mod, eventuelle skader hvis du er uheldig. Bosch Keo har et lydniveauet, som er blevet målt til, omkring 103 dB.

Pris

Det her er en billig bajonetsav, som de fleste let vil kunne, finde råd til på relativ kort tid. Hvis det pludselig bliver nødvendigt at, der skal købes en bajonetsav, til et projekt i hjemmet eller i havne. Det betyder at du vil kunne, kæøbe en bajonetsav som den her fra Bosch, til et beløb som er på 635 kr.

Ekstraudstyr

Der følger en ting, som hedder A-grip med, når du køber den hvilket sørger for at holde en gren på plads når den skal skæres over.


Makita DJR188Z

Denne bajonetsav er en af de kraftigste, som er på den her liste, hvilket giver dig en meget effektiv bajonetsav. Den kan bruges til størstedelen, af forskellige opgaver du ønsker at, den skal bruges til enten i din have eller i dit hjem. Det er dog også, den største bajonetsav af dem alle, så du køber en rigtig stor maskine, hvilket skal huskes før du køber den. Den kører på batteri, men den har en høj maksafgivende effekten, hvilket betyder at det er en stærk og stabil bajonetsav. Lydniveauet er meget gennemsnitligt, så den afgiver et lydniveau som er lidt højt, men stadig et lydniveau som de fleste vil kunne arbejde med. Prisen er måske også en smule høj, men du får utrolig meget værktøj for dine penge, selv på trods af en lidt højere pris.

Effekt

Den her bajonetsav det er nok, mere en mere professionel bajonetsav, som anvendes af fagfolk. Grunden til dette er fordi at, det er en super kraftig og effektiv bajonetsav, som let kan skære forskellige materialer over. Det er ikke den største slaglængde, men den er meget kraftig, men også meget let at bruge.

Lydniveau

Alt efter om denne bajonetsav, den er under belastning når, den skal bruges så variere lydniveauet selvfølgelig. Lydeffektniveauet er målet til 94 dB, mens lyd tryks niveauet det er er blevet målt til 83 dB under driften, det kan dog variere op til 3 dB men ikke noget du vil kunne bemærke.

Pris

Prisen er måske i den høje ende, men det er bestemt et køb som du, vil mene er pengene værd at bruge på den her bajonetsav. Makita DJR188Z har en pris, der er på 1.159 kr. som betyder at, det er en af de dyreste bajonetsave, der er på den her liste over disse stærke bajonetsave.

Ekstraudstyr

Der skal købes batteri ved siden af, hvilket er en ting der er meget vigtigt at, huske på før du vælger at købe en bajonetsav som den her fra Makita.


Bosch AdvancedRecip 18

For at gøre den så, brugervenlig som overhovedet muligt, så vibrere denne bajonetsav mindst muligt. Det slider en del mindre, på dine arme og led, når du bruger den i længere tid ad gangen. Den har et slagtal, der er på hele 3.100 antal, hvert minut når den er ubelastet. Derudover har den en vægt, som er på 2,5 kg, hvilket gør den en smule tung at bruge i lang tid. Den har en høj batterispænding, så den bruger en smule strøm, når den er ved at blive brugt, derfor kræver det et stærkt batteri fra Bosch. Det ikke til at undgå, når du køber en bajonetsav at, den har et lydniveau som er en smule høj. Det larmer næsten altid, en lille smule når du skærer, i både træ og metal. Prisen er desuden ikke særlig høj, hvilket sikrer dig at, du køber en bajonetsav som er billig, men meget effektiv når den skal bruges.

Effekt

Det bliver ikke lettere, eller hurtigere at skære grene over, end med en bajonetsav som den her fra Bosch. Du slipper for at, skulle bruge mange kræfter, hvis du bruger en helt almindelig håndsav. Den har en god snitdybde i træ, hvor du kan skære op til 100 millimeter, mens den ved stål er på 20 millimeter.

Lydniveau

Lydniveauet er målt til et rigtig fint niveau, så du på ingen måde risikere at, din krop eller dine ører tager for meget skade, hvis du bare hurtigt skal bruge den. På fuld styrke er den blevet, målt til et lydniveau som er på 97 dB, hvor den lyd trykket har et lydniveau på 86 dB.

Pris

Det skal ikke koste spidsen af en jetjager, når du skal købe en bajonetsav, selvfølgelig kan du let finde en meget billig model. Men kvalitet og pris, går ofte hånd i hånd, hvor denne model har en skarp pris, men kvaliteten er i den høje ende af skalaen. Du vil kunne købe, Bosch AdvancedRecip 18 til en pris på 831 kr.

Ekstraudstyr

Der følger en savklinge med, som hedder S 3456 XF, som kan bruges til træ.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste bajonetsave i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom effekt, lydniveau, hastighed, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige bajonetsave når de skal ud at købe et nyt.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af bajonetsave, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige bajonetsave og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.