Almindelig seng kontra kontinentalseng med elevation

Skal du have ny seng, kan du overveje, om det er tiden til en seng med elevation, eller du bare skal have en ganske almindelig seng. Det er en god ide at undersøge markedet, før du beslutter dig. Der er stor forskel på senge, madrasser, rammer og hvad de kan. Når du har besluttet dig for en bestemt type seng, bør du læse test og anmeldelser, før du vælger præcis, hvilken seng du vil have. Søvn er en vigtig del af dit liv. Får du ikke optimal søvn, render du altid rundt med et underskud. Herunder får du et par gode råd med på vejen, som kan hjælpe dig med at vælge den helt rigtige seng.

Kontinentalseng med elevation har mange fordele

Vælger du eksempelvis en 160×200 kontinentalseng med eller uden gavl – og med elevation – har du valgt en god bred seng, med en hel masse komfort.

  • Nem ind og udstigning. En kontinentalseng med elevation gør det nemt både at komme i seng og at komme ud af den igen. De fås i flere højder og med justerbar højde, så du kan få den bedste hjælp, når du skal ind og ud af sengen. Samtidig han du vippe ryggen op, så du ikke behøver at manøvrere ret meget rundt, inden du kommer helt ned at ligge. Vælger du en kontinentalseng uden elevation, har du stadig god hjælp fra højden til at komme ind og ud af sengen, men du får ikke hjælpen fra ryglænet med.
  • God komfort. I det hele taget er en kontinentalseng med elevation fuld af komfort. Du kan hæve og sænke begge ender og give din krop støtte lige netop der, hvor du har brug for det. Læser du i sengen, før du skal sove, behøver du ikke et hav af puder til at have bag ryggen. Du kan ganske simpelt lave din seng om til en god stol med støtte til både ryg og ben. Vælger du elevations-delen fra, har du stadig en dejlig bred seng, men du slipper nok ikke for puderne bag ryggen.
  • Pænt design. I dag kan du få kontinentalsenge med elevation i pænt design. Mange mennesker tror fejlagtigt at kontinentalsenge med elevation er grimme. Det var de muligvis, lige da de kom på markedet. På nuværende tidspunkt har de været på markedet længe. Designet er fulgt med tiden. Der er ikke nogen forskel på udseendet, hvad enten du vælger en kontinentalseng med elevation eller en almindelig seng. Vælger du en kontinentalseng uden elevation giver det naturligvis endnu flere muligheder i forhold til valg af udseendet.

Almindelig seng

En almindelig seng kan sagtens give dig den gode søvn. Du behøver ikke nødvendigvis en stor og bred seng for at sove godt. Du behøver heller ikke nødvendigvis elevation, selv om det naturligvis er meget lækkert at have.

Læs test og anmeldelser før du beslutter dig

Der findes tests af stort set alt. En seng er ikke noget, man skifter ud hver uge. Derfor er det en god idé at læse tests og anmeldelser, så du er sikker på, at du får den helt rigtige seng.

Når du har besluttet dig, kan du med fordel tjekke de forskellige forhandlere og muligvis finde fordelagtige tilbud – eller bare forskelle på prisen som jo også er værd at tage med.

Søvn, kost og motion

Der er tre helt grundlæggende ting, som er vigtige for dit almene velbefindende: Søvn, kost og motion.

Får du ikke sovet ordentligt, fordi din søvn er afbrudt, der er for lidt af den, eller fordi du har en forkert seng, så fungerer du ikke ordentligt i hverdagen. Din søvn er alfa og omega for, hvordan din hverdag forløber.

Kosten hænger sammen med søvnen. Har du ikke sovet ordentligt, kan du nemt miste appetitten. Spiser du uregelmæssigt og ikke sunde ting, så går det også ud over det velbefindende. Din kost bør bestå af regelmæssige måltider. Det bør være sunde og nærende måltider hver gang. Spis en hel masse grønsager. Både i løbet af dagen og til din aftensmad. Kød, hvidt brød og slik kan du måske spare lidt på.

Motion hænger også sammen med søvnen. Har du sovet skidt, er det svært at finde motivation til at gå en lang tur eller på anden vis få motion.