Affugter Test 2023 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste affugtere på markedet, når man skal ud og købe en ny affugter. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte affugtere. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, arbejdstemperatur, størrelse, kapacitet, pris og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


QLIMA D210 White

Hvis du bor i en kælder, eller har et hus som har en kælder, så er en affugter næsten altid et kæmpe must at have. Fordi ellers kan der let, opstå fugtskader så kælder bliver, erklæret ubeboelig at sove i eller lignede. Hvor en affugter fjerner, den fugt som er i rummene, så du ikke risikere disse former for fugtskader. Der skal være nogle gode temperaturer, hvor din affugter skal stå, det kan dog variere en stor del fra maskine, til maskine om hvor de fungerer bedst. Selvfølgelig kommer det an på, hvad dit behov er for en affugter, så variere størrelsen også en stor del, hvor du kan købe en mindre affugter. Hvis du har nogle store rum, så kræver det også en større affugter, hvilket kræver en større kapacitet for at kun holde fugten væk. En affugter er ikke noget dyrt værktøj, hvilket gør det til en billig måde, at opretholde et godt miljø i din kælder eller i dit hus.

Arbejdstemperatur

Om den her affugter står i et køligere hjem, så kan den uden problemer arbejde i dette, fordi den kan nemlig fungere ned til en temperatur på 5 grader. Som er den laveste temperatur, den kan fungere i, mens den højeste arbejdstemperatur, den er på hele 35 grader som er rigtig varmt. Det er dog ikke ret ofte at, nogle hjem har enten lavere eller højere temperatur, end hvad den her kan fungere i.

Størrelse

Den her affugter er ikke ret stor, især ikke når det gælder størrelsen, hvor denne model faktisk kun vejer 9,5 kg. Derudover er den her model ingen gang, en halv meter høj fordi, den er nemlig kun 48 centimeter høj. Den har desuden også en bredde, der er på 27,6 centimeter og en dybde på 18,5 centimeter.

Kapacitet

Ved den helt perfekte arbejdstemperatur, kan QLIMA D210 White faktisk, affugte helt op til 10 liter på et døgn. Det betyder dog også at, du skal tømme tanken en del gange, fordi den let kan blive fuld. Den tank der sidder på, den her affugter har en kapacitet, der er på 2 liter.

Pris

Du skal selvfølgelig ikke betale, noget højt beløb for at, købe en kraftig affugter som den her. Det er nemlig en rigtig billig model, dette ændrer dog ikke på kvalitet, som stadig er rigtig høj. Hvis du gerne vil købe, den her affugter skal du betale, et beløb som kun er på 878 kr.

Ekstraudstyr

Den stopper automatisk når tanken, den bliver fuld så det ikke, pludselig løber ud og laver vandskade.


WOOD’S SW38FW

Den her affugter er en, affugter som er en meget god model, der bare fungerer dag ud og dag ind. Den har nogle funktioner, der gør den til en eftertragtet model, hvor du køber en affugter i enormt høj kvalitet. Den har desuden også, kun et meget lavt lydniveau, der er på sølle 37 dB under brug. Det er nærmest en fuldautomatisk, affugter der gør arbejdet for dig, der er kun få ting du skal holde øje med. Den har nogle meget bestemte temperaturer, som den kan arbejde under, hvor den automatisk starter når den rammer de temperaturer. Det er ikke en affugter, som fylder særlig meget når, den står i det rum som den arbejder i. Hvilket er en stor fordel, da du ikke kommer til at lægge mærke til den når den, står henne i hjørnet. Denne affugter har en rigtig god kapacitet, hvilket gør at den kan stå og arbejde, i længere tid før du skal tømme den for vand. Den her affugter er en affugter, som er rimelig dyr at købe, men det er bestemt et produkt der er alle pengene værd i sidste ende.

Arbejdstemperatur

Med en stor forskel i arbejdstemperatur, kan den arbejde ned til en meget lav temperatur, mens den også kan arbejde i en høj temperatur. Den laveste arbejdstemperatur, den kan arbejde i er på 2 grader, hvilket det meget sjældent er i noget rum. Den højeste arbejdstemperatur som WOOD’S SW38FW, kan arbejde i er på 35 grader, hvilket er et rigtig varmt rum.

Størrelse

Det her er lidt af en klods, som du har stående i det rum, som kræver en anden luftfugtighed. Den fylder og vejer nemlig en del, men den er super effektiv, hvor du køber et produkt i enormt høj kvalitet. Den har en vægt på 21,5 kg, mens den er 52,7 centimeter høj, 49,5 centimeter bred og så har den en dybde på 34,5 centimeter.

Kapacitet

Tanken som sidder i den her affugter, den har en kæmpe stor kapacitet, hvor du ikke behøver tømme den hver eneste dag. Selvfølgelig kommer det an på, hvor fugtigt et rum den står i, men det kan være en god ide at tømme den hver eneste dag. Den tank som WOOD’S SW38FW, den er udstyret med, har en meget stor kapacitet på hele 11,4 liter.

Pris

På grund af de meget gode funktioner, så koster den også en smule, men du vil blive enormt tilfreds med dit køb. For at købe den her affugter, så skal du betale et beløb, der er på 3.454 kr. Det er en dyr affugter, men den har også nogle funktioner, der gør den alle pengene værd.

Ekstraudstyr

Den har automatisk afrimning, så du ikke selv skal gøre dette, hvilket sparer dig for rigtig meget tid.


EEESE Emil

Ønsker du at købe en affugter, som koster så lidt som muligt, når det gælder driftsomkostninger. Så er denne affugter, en rigtig god muligt at kigge, en ekstra gang på før du vælger at købe nogen som helst model. Med en effekt som kun, er på 160 Watt er det her, en affugter med et minimalt forbrug når det gælder strøm. Det er en meget brugervenlig affugter, som de fleste kan finde ud af at bruge, hvor du indstiller den til et bestemt fugtniveau før den starter og begynder at affugte. Den er meget gennemsnitlig når, det gælder den arbejdstemperatur den kan arbejde i, hvilket let burde kunne passe ind i alle hjem i dagens Danmark. Det er en lille men kompakt affugter, som fylder minimalt i det rum, hvor du trænger til at fjerne fugten fra luften. Fordi det her ikke er, nogen kæmpe stor affugter, så betyder det også at, den har en mindre kapacitet. Som i bund og grund, faktisk kun betyder at du skal tømme den, en smule oftere. Prisen er ekstra skarp, så den ikke koster for mange penge, når du skal ud og købe den til din kælder.

Arbejdstemperatur

Når du skal ud og købe, en helt ny affugter, så skal du huske at kigge på arbejdstemperaturen. Dog er det ikke særlig ofte at, du køber en affugter som, ikke kan fungere i de fleste hjem. Den her model kan nemlig, fungere i rigtige gode arbejdstemperaturer, mens den bedste fungerer ved 35 grader.

Størrelse

Det er ikke nogen meget stor affugter, hvilket også gør det lettere at, flytte rundt på den hvis det er nødvendigt. Den her model vejer kun 10,5 kg, mens den er 46,3 centimeter høj, hvor den også kun er 30 centimeter bred, derudover er den også kun 25 centimeter dyb.

Kapacitet

Den har ikke den største kapacitet, men det giver vel sig selv, når den har en mindre størrelse. Når den affugter ved 35 grader, med en luftfugtighed på 80%, så kan den affugte med op til 10 liter i døgnet. Det betyder at du skal tømme den, nogle gange fordi den har en tank, som kun har en kapacitet på 2,6 liter.

Pris

Når du skal købe, en affugter som EEESE Emil, så er den faktisk ikke ret dyr at købe. Det er en affugter, som kun har en lav pris, der er på 1.139 kr. Det er faktisk en pris, som de fleste kan være med på, fordi der ikke behøves at blive, sparet op i særlig lang tid for at få den bedste luft i rummet.

Ekstraudstyr

Der er et udskifteligt luftfilter med, som du kan skifte ud engang i mellem, hvilket giver en god og frisk luft i rummet.


WILFA WDH-10

Hvis du er på udkig, efter en affugter til et rum, hvor størrelsen på rummet ikke er særlig stort. Så tag et ekstra kig, på den her affugter fra WILFA, der er en rigtig kraftig model at anvende. Det er en affugter som har fået, rigtig gode anmeldelser af forbrugerne, der har købt den og afgivet en anmeldelse efter længere tids brug. Med en meget høj arbejdstemperatur, kan den arbejde i et rum der er rigtig varmt, mens den også kan arbejde i en meget lav temperatur. Det er en af de mindre modeller, hvilket selvfølgelig betyder at, den fylder meget lidt i det rum så du ikke mærker den står der. Det betyder selvfølgelig også at, den har en mindre kapacitet til at, opbevare den fugt som den her affugter suger op i løbet af dagen. Med en rigtig skarp pris, så er det her en model som de, fleste kan finde råd til at købe, hvis hjemmet trænger til en meget mindre luftfugtighed.

Arbejdstemperatur

Den højeste temperatur en affugter, som den her kan arbejde under, det er en temperatur på 32 grader. Hvor den laveste arbejdstemperatur, det er en temperatur som, der er på 5 grader. Hvis dit rum bare, er mellem disse temperaturer så, vil du ikke opleve nogle former for problemer.

Størrelse

Den har et mindre arbejdsområde, der kun er på 15 kvadratmeter, hvilket ikke er noget højt arbejdsområde. Det betyder også at, det her ikke er en stor affugter, men den er rigtig effektiv inden for den størrelse. Den har en højde på 40 centimeter, samt en bredde på 31 centimeter, hvor den også er 24,3 centimeter dyb og så vejer den kun 11,5 kg.

Kapacitet

Som der kan læses, så er den ikke særlig stor, hvilket også betyder en mindre tank. Der i sidste ende betyder at, du køber en affugter, som kun har en kapacitet på 2 liter. WILFA WDH-10 er stadig en pålidelig affugter, der uden problemer fungerer rigtig godt, i hvilket som helst rum den bliver anvendt.

Pris

Hvis pengene ikke er for store, så vil en model som den her, være et enormt godt valg at købe. Fordi den har ikke nogen, alt for høj pris, når den skal købes. Det er en affugter, selv en studerende som lejer et værelse i en kælder, vil kunne finde råd til at købe, da den kun har en pris på 1.199 kr.

Ekstraudstyr

Med automatisk stop funktion, så stopper den af sig selv, når tanken har opnået sin fulde kapacitet.


DELONGHI DEX214F

Den sidste affugter på den her liste, det er denne meget effektive affugter, som er i enormt høj kvalitet. Hvor du ikke bare køber, en helt almindelig affugter, men køber en affugter som også er allergivenlig. Det er en affugter, der let vil kunne passe, ind hos de fleste hjem når den bliver købt, fordi den kan let klare et stort rum. Alt efter hvilken arbejdstemperatur, du gerne vil have den skal arbejde i, så kan den her fungere i meget forskellige temperaturer. Den har desuden også en god størrelse, så den ikke fylder for meget, men gør den let at flytte rundt på i dit hjem. Den har ikke den største kapacitet, men den kan stadig stå i længere tid, før du skal tømme beholderen for det vand som den har suget op. Prisen er ikke ret høj, hvilket gør det mere overskueligt, når den skal købes og gør luftfugtigheden bedre i hjemmet.

Arbejdstemperatur

Hvis der bliver døjet med allergi og astma, i husstanden så er det her en ideel affugter, den er nemlig beregnet til de to ting. Den laveste arbejdstemperatur som denne model, den fungerer i er en temperatur, der er på kun 2 grader. Mens den højeste arbejdstemperatur, det er en arbejdstemperatur som er på 30 grader, hvilket er et rigtig fint mulighed for forskellige rum.

Størrelse

DELONGHI DEX214F er en meget funktionel affugter, der er transportabel med et stort håndtag i toppen, så du let kan løfte den og sætte et andet sted. Det er en model, som de fleste kan løfte på, fordi den kun har en vægt på 9,12 kg, derudover har den kun et meget lavt lydniveau.

Kapacitet

Den tank hvor vandet, kommer op i har, en rigtig fin kapacitet. Dog under helt optimale forhold, så skal du tømme tanken, en del gange i løbet af et døgn. DELONGHI DEX214F har en tank, som er udstyret med en kapacitet, der er på 2,1 liter.

Pris

Det kan godt virke som, en smule penge du skal bruge, når du vælger at købe den her affugter. Men med en pris, der er på 2.290 kr. skal du ikke bruge for mange penge, på at købe et produkt der er i høj kvalitet. Du vil købe en affugter, som kan holde i mange år, da den er produceret i kraftige og slidstærke materialer.

Ekstraudstyr

Fordi den er udstyret med dobbelt filter, gør det den til en allergivenlig affugter, mens den også kan hjælpe med at tørre tøj.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste affugtere i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom arbejdstemperatur, størrelse, kapacitet, pris, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige affugtere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse affugtere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige affugtere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.