AEG Vaskemaskine Test 2021 – De bedste 5 kåret af eksperterne

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste vaskemaskiner fra AEG fra Braun på markedet, når man skal ud og købe en ny vaskemaskine fra AEG. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte vaskemaskiner fra AEG Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


AEG L7FBM862E

På førstepladsen af vores liste kommer denne rigtige gode vaskemaskine, den har fået enormt gode anmeldelser af forbrugerne, men den har også fået ekstremt gode anmeldelser af eksperttesterne. Dette gør også at den er kommet ind på førstepladsen på vores liste, nogle vaskemaskiner har nogle ulemper ved at købe den, det har denne model ikke. Den har fået den bedste mulige energiklasse som den kan modtage, hvilket gør den meget billig i drift, den har også fået den bedste centrifugeringsevne. Den har desuden også en meget stor kapacitet, men også et lavt lydniveau så den ikke larmer særlig meget under drift, selv med alle de gode funktioner så koster den faktisk kun 3.999 kr.

[afp id=”342″]

Energiklasse

Denne model har den bedste energiklasse som en vaskemaskine kan have, dette gør også at den er meget billig i drift, fordi den har et lavt strømforbrug hvert år. Den er blevet testet til at have energiklassen A+++, imens den kun har et strømforbrug på 137 kWh om året, som giver et strømforbrug i kroner på 328 kr. årligt. Det er næsten 40 kr. billigere end gennemsnittet, hver vask koster cirka 1,5 kr. som er 0,2 kr. billiger pr vask i gennemsnittet.

Centrifugering

For at en vaskemaskine får en god centrifugeringsevne, skal den have en høj centrifugeringshastighed for at tvinge så meget vand ud som muligt, AEG L7FBM862E har fået karakteren A i denne test. Det giver i sidste ende en restfugtighed på 44%, centrifugering bliver vurderet fra A-G, hvor A er det bedste og G er det laveste.

Kapacitet

Med en kapacitet på 8 kg, gør den sig velegnet til en familie på 3-4 medlemmer, som ofte bruger en vaskemaskine. De 8 kg er cirka 1 kg højere end gennemsnittet, hvilket gør at du får rigeligt med plads til at vaske tøj.

Lydniveau

En almindelig samtale imellem to voksne mennesker, er i gennemsnit cirka 60 dB imens den her maskine under almindelig drift er cirka 51 dB, dog imens den centrifugere er den 77 dB. Men det er meget normalt at en vaskemaskine har et højt lydniveau, når den er ved at centrifugere fordi den kører mange omdrejninger.

Ekstraudstyr

Den her vaskemaskine er udstyret med dampfunktion, aquastop og timer-funktion.


AEG L8FBL842E

Kigger du efter en vaskemaskine som er billig i indkøb, mens som heller ikke koster mange penge i drift, så skal du helt sikkert tage et ekstra kig på denne model. Den koster kun 4.299 kr. hvis du skal købe den på internettet, som er en indkøbspris selv hjem med et mindre budget har råd til, det er dog stadig et rimelig højt engangsbeløb at betale. Den har en enormt god energiklasse som en AEG vaskemaskine typisk har, imens den også er meget billig i drift i årligt strømforbrug, den har en rigtig fin centrifugeringsevne. Den har en rigtig god kapacitet, imens lydniveauet er er lavere end gennemsnittet, den har et årligt vandforbrug på 10.999 liter om året i vandforbrug.

[afp id=”344″]

Energiklasse

Det skal altid være førsteprioritet at en vaskemaskine har en god energiklasse, da det er afgørende for om den er billig i drift, samt er det bare altid en god ide at have en god energiklasse. Denne model har fx en energiklasse der hedder A+++, som også betyder at den har et lavt strømforbrug, hvilket selvfølgelig er godt for din pengepung men også for miljøet. Hvert år har den cirka et årligt strømforbrug på 97 kWh, som givet et beløb på 232 kr. som bliver puttet på din elregning.

Centrifugering

Selvom den ikke har den bedste centrifugeringsevne, så ligger den stadig meget høj på skalaen, denne vaskemaskine fra AEG har fået karakteren B i centrifugeringsevne. Denne karakterskala går fra A til G, hvor A er det højeste mens G er det laveste, så ligger den her vaskemaskine stadig højt rangeret.

Kapacitet

AEG L8FBL842E har en stor og rummelig tromle, så der er plads til hele 8 kg tøj i maskinen når du skal til at vaske tøj, denne kapacitet egner til en familie på 2 voksne og et par børn. Den kan også bruges til 4 voksne, men så skal du bare foretage lidt flere vaske om dagen.

Lydniveau

Fordi den her vaskemaskine har en kulfri motor, så har den også et lydniveau som er lavere end gennemsnittet, det gør at du ikke har behov for at lukke døren i det rum den står og vasker i. Under normal drift har den et lydniveau på 51 dB, imens den under centrifugering har et lydniveau på 74 dB, som let kan sammenlignes med en samtale der har et lydniveau på cirka 60 dB.

Ekstraudstyr

Som de fleste på vores liste har den her vaskemaskine også dampfunktion, aquastop og timer-funktion, med timer-funktion kan du sætte den til at være færdig lige når du står op, eller du er kommet hjem fra arbejde.


AEG L6FBL740I

Vil du gerne købe en vaskemaskine som ikke koster ret mange penge, men som stadig har nogle ret fine specifikationer, så kan denne vaskemaskine være lige noget for dig. Den koster kun 3.199 kr. hvilket er meget billigt, for en vaskemaskine som er i meget høj kvalitet, men stadig har et prisniveau som er overskueligt. Den har en kulfri motor, som gør at den har en meget god energiklasse, som stadig har et lavere strømforbrug end gennemsnittet. Den har et lidt lavere omdrejningstal, som gør at den ikke har fået topkarakter i centrifugeringsevne, den har en meget gennemsnitlig kapacitet. Lydniveauet er også lavere end gennemsnittet, hvilket der ikke er nogen som vil brokke sig over.

[afp id=”345″]

Energiklasse

Typisk har en vaskemaskine med en rigtig god energiklasse en kulfri motor, det har den her vaskemaskine, den har den bedste energiklasse som overhovedet muligt. Den har en energiklasse som ligger på A+++, på trods af dette har den også et lidt højere strømforbrug, end nogle af de andre på vores liste. Årligt bruger den cirka 139 kWh som er 14 kWh lavere end gennemsnittet, det strømforbrug kommer til at koste dig 333 kr. om året.  

Centrifugering

Den har et lidt lavere omdrejningstal en de andre på listen, dette gør den dog ikke meget dårligere, fordi den har stadig fået karakteren B. Den har et omdrejningstal på 1.400 i minuttet, hvilket efterlader tøjet med en fugtighed på 52% når den er færdig, der afgør hvor hurtigt tøjet bliver tørt i tørretumbleren.

Kapacitet

AEG L6FBL740I er udstyret med en kapacitet på 7 kg, som er meget gennemsnitlig og det giver stadig rigeligt med kapacitet til at vaske tøj, denne kapacitet gør sig godt egnet til 3-4 personer i husstanden.

Lydniveau

Den har et lydniveau som er lidt højere end gennemsnittet, men næsten ikke noget som vil blive bemærket, denne vaskemaskine har et lydniveau på 56 dB under drift. Når den er ved at centrifugere har den et lydniveau på 78 dB, som er 3 dB højere end hvad gennemsnittet ligger på.

Ekstraudstyr

På grund af den lave pris, så er denne vaskemaskine kun udstyret med timer-funktion.


AEG L6FAU740I

Som den eneste vaskemaskine på vores listen, som ikke er udstyret med en kulfri motor, men er udstyret med en traditionel motor. Det er den anden dyreste på vores liste, der betyder at hvis du skal ud og købe den skal du betale 3.249 kr. for at købe den her vaskemaskine fra AEG. På trods af at den ikke har en kulfri motor, så har den stadig den bedste mulige energiklasse som en vaskemaskine kan have, dog er strømforbruget også i den høje ende. Den har en fin centrifugeringsevne, samt en fin kapacitet til tøj som du har brug for at vaske, den har et lydniveau som er lidt højere end hvad normalt er.

[afp id=”346″]

Energiklasse

AEG er en meget vellidt producent at vaskemaskiner, fordi de typisk har en meget god energiklasse, som næsten altid ligger helt i top. De andre på vores liste har en kulfri motor, det har denne model dog ikke, men den har stadig den bedste energiklasse den kan have på skalaen. Den her model har energiklasse A+++, men fordi den har en traditionel motor så har den et højere strømforbrug, end hvad gennemsnittet ligger på af vores liste. Årligt bruger den 171 kWh som giver et beløb på 410 kr. som bliver tilføjet til din regning, dette beløb er 43 kr. mere end gennemsnittet.

Centrifugering

Den kulfri motor gør også at den ikke kører med samme antal omdrejninger, som også har gjort at den ikke har fået topkarakter, den efterlader tøjet med en restfugtighed på 52%. På skalaen hvor den har fået karakter, har AEG L6FAU740I modtaget karakteren B, som er det næsthøjeste som en vaskemaskine kan have. Den kan køre med 1.400 omdrejninger i minuttet, som stadig er i den høje ende.

Kapacitet

For at du kan vaske mest muligt tøj ad gangen, så er det en god forudsætning at du kigger på kapaciteten ved en vaskemaskine, før du vælger at købe den. Den her vaskemaskine har en kapacitet på 7 kg, som ligger inde for den normale grænse, den kapacitet egner sig rigtig godt til en familie med 2 voksne og 1-2 børn.

Lydniveau

Fordi AEG L6FAU740I ikke har en kulfri motor, så har den også et højere lydniveau under drift, dog er det ikke et lydniveau som er markant højere end gennemsnittet. Under en normal vask har den et lydniveau på 56 dB, imens den under centrifugering har et lydniveau 78 dB. Hvis du køber den her vaskemaskine, så får du en vaskemaskine som godt kan høres når den centrifugere, men det kan alle sammen på vores liste.

Ekstraudstyr

Som den eneste har den et rensningsprogram til tromlen, samt aquastop som sikrer dig hvis der skulle ske et læk på slangen, sidst men ikke mindst har den timer-funktion så du kan sætte den til at starte når du vil.


AEG L8FBG864E

Den anden vaskemaskine fra AEG på vores liste, er en model der har stort set samme funktioner som nummer 1, den store forskel ligger i prisniveauet på disse to vaskemaskiner fra AEG. Hvis du skal ud og købe den her vaskemaskine, skal du betale 6.839 kr. for en vaskemaskine af meget høj kvalitet, den har et årligt vandforbrug på 10.999 liter som er lidt højere end gennemsnittet i vandforbrug. Den har fået en enormt god energiklasse, faktisk den bedste som overhovedet muligt, hvilket gør at den har et meget lavt strømforbrug som gør den meget billig i drift. Har en god centrifugeringsevne som trækker meget vand ud af tøjet, har en høj kapacitet som egner sig til en mellemstor familie, imens lydniveauet er indenfor de gennemsnitlige rammer.   

[afp id=”343″]

Energiklasse

Hvis du skal ud og købe en ny vaskemaskine, så kan det være en god ide at kigge efter en god energiklasse, fordi det tyder ofte på hvor dyr den er i drift samt hvor god den er imod miljøet. Den her vaskemaskine fra AEG, har en energiklasse som ligger på A+++ hvilket er det bedste den kan modtage, den er desuden også meget billig i drift. På grund af det lave strømforbrug hvert år, har den kun et forbrug på 97 kWh, som gør at den kun koster 232 kr. om året. Det er over 150 kr. billigere end gennemsnittet, det gør at hver vask kun koster 1,1 kr. i gennemsnit.

Centrifugering

AEG L8FBG864E har en centrifugeringsevne som har fået karakteren A, som også er det bedste den kan modtage på skalaen over karakterer, den centrifugere med 1.600 omdrejninger i minuttet. Når den er færdig med at centrifugere, efterlader den tøjet med en restfugtighed på kun 44%.

Kapacitet

AEG L8FBG864E gør sig særdeles velegnet til en almindelig familie på 3-4 medlemmer, fordi den har en rummelig tromle til tøj, den har en kapacitet på hele 8 kg. Den har plads til 8 kg tøj ved hver vask, som er en rigtig fin kapacitet til et helt normalt forbrug for en almindelig familie.

Lydniveau

Det er altid dejligt med et lavt lydniveau under drift, det har den her vaskemaskine fra AEG også, under normal vask har den et lydniveau på 51 dB, imens den under centrifugering har et lydniveau på 77 dB.

Ekstraudstyr

Gør sig velegnet til skjorten fordi den har dampfunktion, den har desuden også timer-funktion samt aquastop.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste vaskemaskiner fra AEG i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, centrifugering, kapacitet, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige vaskemaskiner fra AEG når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse vaskemaskiner fra AEG, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige vaskemaskiner fra AEG og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.