AEG Kondenstørretumbler Test 2023 – De 5 bedste tørretumblere fra AEG

Vi vil hos testoverblikket.dk forsøge at komme med vores liste over de 5 bedste kondenstørretumblere fra AEG på markedet, når man skal ud og købe en ny tørretumbler. Er det vigtigt at man finder den som passer bedst til netop det behov du har brug for, som også passer til de forventninger man har før man køber den, derfor har vi lavet en top-5-liste med de bedste bedømte kondenstørretumblere fra AEG. Disse 5 er udvalgt efter anmeldelser fra forbrugerne, energiklasse, tørrekapacitet, pris, lydniveau og ekstraudstyr. Disse test er ikke fysisk foretaget af os, men vurderet fra eksterne testere.


AEG T8DEM842E

På førstepladsen af vores liste over AEG kondenstørretumblere, kommer denne model ind på en stærk førsteplads, den har fået meget gode anmeldelser af forbrugerne og eksperterne. Den har en rigtig god energiklasse, som gør at den også er billig i strømforbrug, derudover har den en flot og stor tørrekapacitet. Den er en af de lidt dyre tørretumblere at købe, men har stadig en overskuelig pris, larmer ikke særlig meget under drift. Sidst men ikke mindst har den også en del ekstraudstyr, mange vælger en kondenstørretumbler fordi det er mere praktisk, da man ikke skal sørge for der er et hul i væggen ud til.

Energiklasse

Denne kondenstørretumbler har en rigtig god energiklasse, især hvis man sammenligner med mange andre, den har en energiklasse der hedder A++. Den energiklasse som den har gør også at den er billig i strøm, årligt bruger den 235 kWh i strøm som givet et beløb på 564 kr. på din elregning, i gennemsnit giver det en pris på 3,5 kr. pr tørring.

Tørrekapacitet

Når du er på udkig efter en ny tørretumbler, så kan en kondenstørretumbler være det rigtige valg, fordi du ikke skal bekymre dig om hvor den skal stå i hjemmet. Der skal nemlig ikke laves et hul i væggen til aftræk, men bare stå i et rum hvor der kan blive luftet ud, derefter kan det være en god ide at kigge efter en med en stor tørrekapacitet. Den her model fra AEG har en tørrekapacitet på 8 kg, imens den har en kondenserings evne som har fået karakteren B, hvilket er det næstbedste den kan modtage på karakterskalaen.

Pris

En kondenstørretumbler koster ofte mere end en aftrækstørretumbler, derfor skal man stadig se det som en investering i fremtiden, fordi en kondenstørretumbler holder ofte i mange år. AEG T8DEM842E koster kun 5.699 kr. i indkøbspris, men du får også en tørretumbler som er i højeste kvalitet, som også er meget holdbar i flere år.

Lydniveau

En tørretumbler larmer ofte ikke ret meget når den er i drift, det vil være let at føre en samtale selvom den er i gang, da den faktisk kun har et lydniveau på 66 dB. Så du skal ikke være bange for at den larmer for meget, selvom den står i et rum hvor du ofte opholder dig.

Ekstraudstyr

Som de resterende på vores liste er den her også udstyret med varmepumpeteknologi, imens den også er udstyret med sensor til at måle fugtigheden i tøjet, sidst men ikke mindst er den udstyret med timer-funktion.


AEG T7DBM730G

Er dit budget ikke så højt til at købe en dyr tørretumbler, så kan den her kondenstørretumbler være det rette valg, fordi den er ikke særlig dyr i indkøb. Den er kommet ind på andenpladsen af vores liste, over kondenstørretumblere fra AEG efter den er blevet testet ud fra specifikke krav til testen. Den ligger godt placeret med en rigtig god energiklasse, den er dog lidt dyrere i strømforbrug da det er en kondenstørretumbler, den har en rimelig tørrekapacitet til en normal familie. Den er billig i indkøb, så den kan købes af folk med en mindre indtægt, den har et gennemsnitligt lydniveau.

Energiklasse

Denne kondenstørretumbler fra AEG, ligger rimelig højt på listen over energiklasser, den har den tredjehøjeste energiklasse som en tørretumbler kan have. Den har energiklassen A+, dog er den lidt dyr i strøm hvert år, dog ikke i nærheden af hvad en aftrækstørretumbler koster i strøm. Den har et strømforbrug på 277 kWh, som betyder at den koster cirka 664 kr. imens en enkelt tørring koster 4,2 kr.

Tørrekapacitet

Selvom den ikke har den højeste tørrekapacitet, så har den stadig en rigtig god tørrekapacitet, som ligger på 7 kg tøj som den kan tørre ad gangen. Den har en kondenserings evne der hedder B, som giver en ide om hvor fugtigt det bliver i rummet, som den står i når den er under drift. Det er altid en god ide at den står i et rum, som har et vindue til at kunne lufte ud i, fordi det i nogle tilfælde kan blive meget fugtigt.

Pris

Fordi den ikke er særlig dyr i indkøb, så gør den sig velegnet til studerende eller lignede, den koster kun 3.349 kr. hvis du gerne vil ud og købe AEG T7DBM730G. Det kan godt virke som et højt beløb, men du får en holdbar og effektiv kondenstørretumbler, som holder i mange år hvis man sørger for den bliver holdt i orden.

Lydniveau

På grund af den effektive motor, så er det stadig en tørretumbler som ikke larmer særlig meget, i gennemsnit udgiver den kun et lydniveau på 66 dB. Som kan sammenlignes med to voksne mennesker, som har en samtale der bliver målt til cirka 60 dB, så det er ikke en kondenstørretumbler man bliver forstyrret af i længden.

Ekstraudstyr

Er udstyret med udskudt start, så du kan stå op til frisk tørret tøj om morgenen, eller komme hjem til tøj som ikke har lagt i tørretumbleren i lang tid. Den har desuden også varmepumpeteknologi, imens den har en sensor der måler fugtigheden.


AEG T6DBM720G

Er budgettet minimalt for at købe en ny kondenstørretumbler, fordi dette kom ud af det blå at din gamle tørretumbler gik i stykker, så kan denne model måske være noget for dig. Fordi det er den absolutte billigste model i indkøb, den har en okay energiklasse, dog skal du være opmærksom på strømforbruget. Den har et meget stort strømforbrug, hvilket også at den er dyr i drift, den er udstyret med en tromle som har en god plads til at tørre tøj. Det er en stille tørretumbler som ikke har et meget højt lydniveau, det kan være en god overvejelse at købe denne kondenstørretumbler fra AEG, strømforbruget er dog i den meget høje ende så det skal du være opmærksom på.

Energiklasse

Den her kondenstørretumbler har en okay energiklasse, den er ikke udstyret med en prangende energiklasse, som også kan ses på strømforbruget. Ud fra de kriterier den skal opfylde, når den bliver målt i energiklasse, har den modtaget karakteren B. Det er slet ikke den dårligste energiklasse, men det gør også at den har et højt strømforbrug, årligt har den et strømforbrug på 504 kWh. På grund af det høje strømforbrug, betyder det at den med cirka 160 tørringer om året, koster den cirka 1.209 kr. om året på din elregning, dette er et højt beløb som godt kan skræmme de fleste hjem.

Tørrekapacitet

Denne model har en lidt mindre tørrekapacitet, end de andre som også er blevet nævnt på listen, men den har stadig en tørrekapacitet som er tæt på. AEG T6DBM720G har en tørrekapacitet på 7 kg, imens kondenseringsevnen ligger på B, hvilket er meget gennemsnitligt.

Pris

Det her er den billigste kondenstørretumbler på vores liste, den er utrolig billig i indkøb, du skal dog huske på hvad den koster i strøm hvert år. Når du skal ud og købe denne kondenstørretumbler, skal du kun betale 2.499 kr. som er den billigste tørretumbler, der er ikke en pris som er tæt på denne.

Lydniveau

AEG T6DBM720G har et meget gennemsnitligt lydniveau, som kun ligger på 65 dB imens den er i gang med at tørre dit tøj, det betyder at du kan købe en tørretumbler som ikke larmer under drift. Men som har et lydniveau som du stadig godt kan høre, men ikke et lydniveau som vil forstyrre dig med hverdagens gøremål.

Ekstraudstyr

På grund af den billige pris, så har den ikke meget ekstraudstyr men der er dog en smule, der kan blandt andet nævnes sensor til måling af fugtigheden, imens den også er udstyret med udskudt start.


AEG T8DEP845E

Det her er en af de bedste kondenstørretumblere fra AEG, den har fået meget gode anmeldelser af forbrugerne men også eksperttesterne, den er udstyret med en god del ekstraudstyr. Denne tørretumbler er velegnet til en familie på 4-5 medlemmer, da den har en meget god energiklasse og er billig i drift, fordi den har et lavt strømforbrug hvert år. Den er desuden udstyret med en stor tromle, som har en stor kapacitet til tøj som trænger til en tørring, prisen er dog også den højeste på hele listen. Lydniveauet er rimelig gennemsnitligt af vores liste, så du skal klart overveje at købe denne holdbare kondenstørretumbler.  

Energiklasse

Har ligesom førstepladsen en enormt god energiklasse, som også gør at den har et lavt strømforbrug hvert år, så den er god imod miljøet men også venlig imod din pengepung. Den her kondenstørretumbler fra AEG, har en energiklasse om ligger på A++ efter den er blevet testet, ud fra specifikke krav til eksperttesterne. På grund af det lave strømforbrug, bruger den kun 235 kWh strøm om året, hvilket gør at den kun koster 564 kr. på din elregning.

Tørrekapacitet

Fordi den er egnet til en større familie på 4-5 medlemmer, som inkluderer 2 voksne og 2-3 børn, så er det vigtigt at den har en fin størrelses tørrekapacitet. Den har en tromle som har plads til 8 kg tøj, så kan du roligt putte en del tøj i maskinen, uden at den begynder at sige fra.

Pris

På grund af de meget gode funktioner, så har den her maskine også en indkøbspris, som ligger i den høje ende af vores liste. Dette kan godt skræmme de fleste væk, men fordi den er billig i drift, betyder det også at du sparer penge og det lettere kan betale sig i det lange løb. AEG T8DEP845E
koster 6.999 kr. hvis du gerne vil købe den.

Lydniveau

Med et lydniveau som er meget gennemsnitligt, får du en kondenstørretumbler som ikke er larmende, men som stadig godt kan høres. Den har et lydniveau på 66 dB, hvilket ikke er forfærdeligt højt, så det ikke vil forstyrre dig på grund af lydniveauet.

Ekstraudstyr

Den er udstyret med en varmepumpeteknologi, udskudt start og en sensor der aflæser fugtigheden.


AEG T8DBM740G

Den sidste kondenstørretumbler fra AEG som bliver nævnt, er den her model som er utrolig flot at have stående fremme, men som også er en effektiv kondenstørretumbler. Selvom den ligger nummer 5 på vores liste, betyder det ikke at den er dårligere end de andre, det er udelukkende fordi den ikke har fået særligt mange anmeldelser. Den har en rigtig god energiklasse, imens det er den som er billigst i strøm på hele vores liste, den har en tørrekapacitet der er lidt mindre end gennemsnittet. Den er lidt dyr hvis du skal ud og købe den, imens den har et lydniveau som passer meget godt sammen med de andre tørretumblere, som er nævnt på denne liste.

Energiklasse

Denne kondenstørretumbler har en af de bedste energiklasser, den er kun en enkelt karakter fra at have den bedste energiklasse som en tørretumbler kan have. Med den medfølgende energiklasse følger et meget lavt strømbrug, den er den kondenstørretumbler på vores liste som har det laveste strømforbrug, årligt bruger den kun 211 kWh. Det lave strømforbrug gør at den kun giver et beløb på 506 kr., som bliver tilføjet på din elregning.

Tørrekapacitet

Selvom den ikke har en meget høj tørrekapacitet, så har den stadig en tørrekapacitet der ligger på 7 kg, som stadig er velegnet til en familie 3-4 medlemmer. Du kan derfor roligt købe den, hvis i er en familie uden at være bange, for om der er plads nok til tøjet. Når den står i et rum udgiver den en fugt, fordi det er en kondenstørretumbler, men på den front har den fået en god karakter som ligger på B.

Pris

AEG T8DBM740G har en pris som ikke er i den helt lave ende, men den har stadig en pris som er overkommelig, som ikke vil kunne vælte en normal husstands budget. Hvis du gerne vil købe en model som denne, skal du kun betale en sum af 5.378 kr. for en kondenstørretumbler af meget høj kvalitet, der vil holde dig mange år ud i fremtiden så længe den bliver behandlet pænt.

Lydniveau

Med det meget gennemsnitlige lydniveau, larmer denne model ikke mere end de andre som er på vores liste, den har samme lydniveau når den er i brug. I gennemsnit har den her tørretumbler et lydniveau, som ligger på cirka 66 dB.

Ekstraudstyr

Som ekstraudstyr har den vendbarlåge, samt outdoor tørreprogram, varmepumpeteknologi, sensorstyret og udskudt start funktion.


Vores liste

Dette er vores vurdering ud af eksterne testere, som vi mener hører til blandt de 5 bedste kondenstørretumbler fra AEG i test, de er vurderet ud fra forskellige kriterier såsom energiklasse, tørrekapacitet, pris, lydniveau, ekstraudstyr og vurderinger fra kunder. Dette er ikke nogen officiel liste, men taget ud fra vores vurdering og anmeldelser taget online. Listen er lavet for at den almene befolkning kan skabe sig et overblik, over de forskellige kondenstørretumblere når de skal ud og købe en ny.

Disclaimer

Vi har ved Testoverblikket ikke lavet nogle former for fysiske test af disse kondenstørretumblere, de er udelukkende vurderet ud fra eksterne vurderinger givet af forbrugerne, som har lavet anmeldelser på disse forskellige kondenstørretumblere og diverse uafhængige tests foretaget af fx tænk.dk.